Referandumda yüzde 42 hayır oyu veren Yakuplu beldesinde seçim startı veren Berhan Şimşek teknoloji ve sokağa hakim olduklarını şu cümlelerle özetledi: Halkın içine varabilmek teknolojiyi de kullanarak halkla buluşmada bu çalışmaları tabana yayma arzusu içerisindeyiz. İstanbul'un bütün cadde ve mahallelerinde temsilcileriyle beraber yapıyoruz. 8 yıllık süreçta AKP'nin yaptığı politikaları politikaları görüyor. Bunları halka anlatabilmek için CHP İstanbul'u kanatların altına değil avucunun içine almış bir örgüt olarak çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
NTV'den Oğuz Haksever'in 'Bu çalışmalar seçime kadar mı?' sorusunu yanıtlayan Şimşek şöyle konuştu:
CHP bireysel uğraş ve başarıların ve ikballerin partisi d eğil. Biz siyaseti kurumsal yapıyoruz. Ben veya bir başka arkadaşım devam ettirecektir. Örgütlü yapı içerisinde kurumsal anlayış üzerinden siyaset yapıyoruz. İlk defa sokak örgütlenmesini, teknolojiyi kullanarak yapmış bulunuyoruz. Ben bunun ilk olma heyecanını yaşıyorum. CHP'ye oy veren kitle eğitimli bir kitledir ancak teknolojiyi kullanmıyor. Hem teknolojiyi kullanacak hem de işçinin, dar gelirlinin içinde siyaset yapacaktır. Bu siyaseti Berhan Şimşek değil kurumsal olan CHP yapacak.
Haksever: Benden sonra dediniz...
Ben sayın genel başkanıma şunu ifade etmiştim. Seçim dönemlerinde ilçe başkanları ve il başkanları milletvekili olmak için doğal olarak istifa ediyor. Onun için seçimlere 5-6 kaya il başkanlarının istifa etmesi ve yerine gelecek olan arkadaşların yerini dertop etmesi lazım. Biz görevimizden ayrılmıyoruz. İkinci önerim de CHP'nin bazı illerde milletvekilleri yoktur. Kütahya, Karabük, Bayburt ve Gümüşhane gibi. Buralara 5 ay önceden belirlensin gitsin oraya otağını, çadırını kursun.
Genel başkanla konuştunuz mu milletvekliği üzerine...
Biz siyaseti ikbal, ticaret ve servet için yapmıyoruz. Sayın Genel başkanımız takdiridir. Hangi görev verilirse onu yerine getiririz.