Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() Gezi olayları sırasında Okmeydanı’nda polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu yaralanan ve 269 gün komada kaldığı hastanede hayatını kaybeden Berkin Elvan’ın ailesi Okmeydanı Cemevi’nde ‘kırk yemeği’ verdi. Cemevindeki yemeğe Elvan ailesinin akrabalarının yanı sıra HDP Eş Genel Başkanı Sebahat Tuncel ve gazeteci Ruşen Çakır da katıldı. Berkin Elvan’ın babası Sami Elvan, dayıları Kenan Düzen ve Gürsel Düzen, gelenleri kapıda karşıladı.

Yemeğin verildiği yerde Berkin Elvan’ın fotoğrafının bulunduğu bir masa açıldı. Bir ekmeğin de bulunduğu masada üzerinde Berkin Elvan yazılı okul defterine gelenler duygu ve düşüncelerini yazdı. Okmeydanı Cemevi Dedesi Binali Doğan’ın okuduğu bağış ve lokma duasının ardından gelenlere yemek dağıtıldı.

Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan habercilerin "Soruşturma hakkında söylemek istediğiniz bir şey var mı?" sorusu üzerine şunları söyledi:
“Artık sıkılıyorum bu konulardan. Bir basamak ileri gidemiyoruz. Yeni atanan savcı bu konuya eğildiğini, üstüne düştüğünü ifade ediyor.

Temennimiz bir an önce bu davanın sonuçlanması. Biz adalet istiyoruz. Adaletin yerini bulacağını diliyoruz. İnşallah öyle olur. Berkin Elvan için her hafta perşembe günleri vurulduğu yerde anma yapıyoruz. Failler bulunana kadar da bu anmayı devam ettireceğiz.” 

“Bugüne kadar yaşanan soruşturma sürecinde ihmal olduğunu düşünüyor musunuz?” sorusu üzerine “Bugüne kadar yapılan şeyler zaten bize onu gösterdi” diyen Sami Elvan,

“En son avukatınız aracılığı ile bazı talepleriniz olmuştu. Buna ilişkin gelişme oldu mu?” sorusuna da “Şu an bildiğim kadarı ile savcı ilgileniyor. Temennimiz bir an önce faillerin ortaya çıkması” diye cevap verdi. 

Sami Elvan "Yemeğe çağırdığınız özel kişiler var mıydı?" sorusu üzerine de “Biz bütün dostlarımıza mesaj gönderdik. Gelen herkesin başımızın üstünde yeri var. Herkesi bekliyoruz” dedi.
(BB) (FOTOĞRAFLI)