Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı, yürütülen şike soruşturması kapsamında İstanbul Emniyeti Organize Suçlar Şubesi'ne ifadeye çağrıldı.

Halen yurtdışında bulunan Adalı'nın en geç yarın İstanbul'da olması bekleniyor.

Beşiktaş Futbol Komitesi Başkanı Serdal Adalı, Siyah Beyazlı takım ile birlikte 4 Temmuz'da başlayan yurt dışı hazırlık kampına katılmıştı.

Yaklışık 1 haftadır Avusturya'nın Salburg kentine bağlı Leogang bölgesinde bulunan Adalı'nın adı son günlerde yürütülen "Futbolda Şike Soruşturması" nedeniyle ifade vermek için geçiyordu.                                                                             
Bugün Beşiktaş'ı takip eden basın mensupları ile öğle yemeğinde bir araya gelen Serdal Adalı, yarın ifade vermek için İstanbul'a gideceğini söyledi.

Basın mensupları ile yaptığı sohbette ifade vermesi ile ilgili konuya değinen Adalı, "Bana ifade vermem için bir süre önce emniyetten çağrı gelmişti. Ancak gideceğim gün konusunda bilgi verilmedi. Avusturya'da takım ile birlikte olduğu için uygun bir zamanda İstanbul'a gitmeyi düşünüyordum. Son günlerde bu konu ile ilgili haberler ve spekülasyonlar var. Ben de bu spekülasyonların son bulması için yarın İstanbul'a gitmeye karar verdim. İfademi vereceğim."

İBRAHİM AKIN'DAN TEPKİ
                                                        
Sivasspor'dan ikinci dalgaya tepki

Şike soruşturması kapsamında bu sabah başlayan ikinci dalga operasyona ilişkin Sivasspor'dan açıklama geldi.

Adalı ayrıca kendisi hakkında İstanbul Büyük Şehir Belediyespor oyuncusu İbrahim Akın'ı telefonla arayarak şike teklif ettiği iddialarına da sert yanıt verdi.

Adalı, "İbrahim hocamızın transfer etmek istediği bir futbolcuydu. Aynı zamanda biz futbolcu ile ilgilendiğimiz dönemde İstanbul Büyük Şehir Belediyespor bizim rakibimiz değildi. Ayrıca ben transfer etmek istiediğim bir futbolcuya para teklif edecek kadar aciz değilim" diye konuştu.

 Adliye koridorlarından gelen bir diğer kulis bilgilerine göre Beşiktaş Başkanı Yıldırım Demirören de ifadeye çağrıldı.