Şüphelilerin ev ve üzerlerinde yapılan aramalarda, ruhsatsız tabanca, bıçak, binlerce liralık çek ve senet ile borcunu zamanında ödemeyenlere karşı kullandıkları elektro şok aleti ele geçirildi.

Bursa Cumhuriyet Savcılığı’na başvuran kimliği açıklanmayan bir esnaf, zamanında ödeyemediği 5 bin TL borcu karşılığında başına çuval geçirerek kaçırılıp boş bir depoya götürülerek tehditle kendisine 80 bin TL tutarında senet imzalatıldığını söyledi. Şikayet üzerine soruşturma başlatan Bursa Emniyet müdürlüğü ekipleri, dün Bursa ve Yalova’da düzenlediği eş zamanlı operasyonlarda 14 eve baskın düzenledi. Yapılan aramalarda organize suç örgütünün lideri olduğu belirlenen Medeni S. (39) ile çoğu akrabası olan Hasan S. (46), Erhan A. (33), Ayhan E. (46), Erdal S. (38), Şazıl Ç. (46), Harun S. (28), Serkan S. (29), Orhan A. (38), Vedat Y. (33) ve Serhat A. (21) gözaltına alındı.

400 WATT ELEKTRİK VERİYORLARDI


Zanlıların evlerinde, ruhsatsız tabanca, elektroşok cihazı, bıçak ile çok sayıda çek ve senet ele geçirildi. Ele geçirilen elektro şok cihazının zanlılar tarafından kaçırılan kişilere yönelik kullanıldığı ve 400 watt elektrik verdiği öğrenildi.



Yapılan sorgulamalarında bir çiftçiyi ödeyemediği borcu için kaçırıp 3 gün alıkoyduktan sonar 20 bin TL senet imzalattıkları, bazı kurbanlarını yaralayıp evlerini ve işyerlerini kundakladıkları öğrenilen 11 şüpheli, ifadeleri alındıktan sonra Adliye’ye sevk edildi.