Kahramanmaraş’ın Pazarcık Devlet Hastanesi'nde çalışan personele iletişim semineri verildi. İletişim uzmanı Fatih Akbaba, hastane personeline, hasta ve hasta yakını ile iyi iletişim kurma tekniğini anlattı.
Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mustafa Çolak, hastane doktorları ve diğer çalışanların katıldığı seminerde konuşan Akbaba, kişilerle temas kurmanın zorluklarına değindi. Akbaba bunun üzerine birde acının eklendiğini belirterek “Hastane personeli olarak siz çok zoru başarıyorsunuz. Lütfen çalışırken karşınızdaki kişiyi ailenizden biri gibi düşünün.” dedi.
Aile kurumunun önemi ve sürekliliği, sevgi, hoşgörü, çocuk ve bireyler arası ilişkiler ile vatandaşlar ve hastalarla iletiştim üzerine örnekler veren Akbaba, "Sevgi dokunmalı asla kalpte uyutulmamalı. Dokunduğu yerde hayat bulmalı, hayat vermeli, eşler daima birbirini onura etmelidir. Böylece nefret, size ve huzurunuza yaklaşmalıdır. Sevdiğinizin yüreğinde acı sözlerle lağım çukuruna dönüşmeden sevginizle Everest'leşin, Günlük telaşlarınız arasında kaybolmayın. Sevdiklerinizi arayıp sorun ve ihmal etmeyiniz." dedi.
    Sabah evden huzursuz bir şekilde çıkan personelin iş yerinde kimseye yardımcı olamayacağını belirten Akbaba: "Düşünün, bir çalışan evden kavgalı çıkıyor. Bu insanın durumu patlamaya hazır bir bomba gibidir. Bu insan ne iş yerinde kimseye faydası olur ne de çevresindekilere." şeklinde konuştu. 

    İŞ YERİNİN EN BÜYÜK DÜŞMANI ÇALIŞIP İŞİNİ BİLMEYEN KİŞİDİR


    İş yerinde iletişim sorunu yaşayanların en büyük eksikliğinin çalıştığı kurumun ve çalıştığı işin mahiyetini bilmeyen kişiler olduğuna dikkat çeken Akbaba, "Başkalarının hatır ve gönül belasına alınan ve iş yapmayan kişiler aslında kurumu yıkan en büyük düşmandır. Bir iş yerinde çalıştığı işin mahiyetini bilmeyen kişi o kurumu yıkmaya yeter. Herkes ne iş yaparsa yapsın mutlaka o işi en ince ayrıntısına kadar öğrenmesi lazım." görüşünü dile getirdi.