Ankara’da, Çankaya Seyranbağları Mahallesi’nde bulunan 4 gecekondu yarım saat içerisinde yandı.

Edinilen bilgilere göre, ilk yangın Çankaya Bağlar Caddesi Kayık Sokak üzerinde bulunan birbirine bitişik iki gecekonduda meydana geldi. Henüz tespit edilemeyen bir sebepten çıkan yangında önce gecekonduların çatısı alev aldı.

Dumanın kokusuna uyanan hane halkı itfaiyeyi ve polis ekiplerini aradı. Gecekondunun içerisinde bir çocuğun mahsur kaldığı bilgisi üzerine olay yerine sağlık ekipleri sevk edildi. Yangın, itfaiye ekipleri tarafından kısa sürede söndürüldü. Dumandan etkilenen bir çocuğa sağlık ekipleri ambulans içerisinde müdahale etti. Bazı gecekondu sakinlerinin yangın sonrası ağladıkları görüldü. Gecekondu sakinleri, yakınları tarafından benzin dökülerek evlerinin yakılacağı yönünde tehdit edildiklerini beyan edip polise şikayette bulundu.

Bu sırada, Kayık sokağın hemen ilerisinde ikinci bir gecekondu yangını ihbarı geldi. İtfaiye ekipleri kısa sürede olay yerine geçerek gecekonduda çıkan yangını söndürdü. İtfaiye ve polis ekipleri, yangın mahallinden ayrılmak üzereyken bu sefer İncesu Caddesi 406 Sokak’ta bir gecekondunun yandığı ihbarı ulaştı. Yakın olması nedeniyle kısa sürede itfaiye polis ve sağlık ekipleri olay yerine ulaştı. Gecekondunun çatısında ufak çaplı yangın tespit edildi. İtfaiye yangına müdahale etti. Gecekondularda maddi zarar oluşurken can kaybı yaşanmadı. Polis ekipleri gecekondu yangınlarıyla ilgili soruşturma başlattı.