Alınan bilgiye göre, Mehmet Karamat (93), tedavi gördüğü Karacabey Devlet Hastanesi'nde bu sabah saat 08:00 sıralarında hayatını kaybetti. Aynı gün saat 05:00 sıralarında Gönü köyünde oturan Ömer Kaydı da (83) aniden fenalaşarak Devlet Hastanesi'ne getirildi. Kaydı da yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.
CENAZELER KARIŞINCA NELER YAŞANDI
Öğle saatlerinde morga gelen Ömer Kaydı'nın oğlu İskender Kaydı, ikindi namazını müteakip köyde toprağa vermek için babasının cenazesini alarak köye gitti. Daha sonra hastaneye gelen Mehmet Karamat'ın oğlu M. Ali Karamat da ikindide gömülmesi için babasının cenazesini almak için morgda geldi. Ancak, sabah babasını koydukları yerde bulamayan Karamat, belki morgdaki yeri değişmiştir diye düşünerek diğer bölmeye baktığında babasının yerinde başka birinin na'şının olduğunu gördü.
Hemen durumu morg görevlisine söyleyen Karamat, görevlnin, "Yanlışlık olmuştur. Gidin cenazenizi Gönü köyünden alın" demesi üzerine çılgına döndü. Yanındakiler tarafından sakinleştirilen Karamat, ''Bu nasıl bir hastane? Altı üstü iki tane cenaze varken nasıl olur da na'şlar karışır? Geç kalsaydık babam Gönü köyünde toprağa verilecekti. Böyle sorumsuzluk olmaz. Neden cenazelerin üzerine isim yazılmıyor ya da numaralandırılmıyor'' diyerek tepki gösterdi.
Olayın ardından yanlış cenazeyi alan İskender Kaydı'ya haber verilirken, Gönü köyüne götürülen cenaze tekrar Devlet Hastanesi'ne getirilerek teşhis edildi. Yapılan teşhisin ardından iki taraf da kendi cenazelerini alarak toprağa vermek üzere evlerine götürdü.