Şanlıurfa’nın Ceylanpınar ilçesinde boğazı kesilen Naile’nin davasının görüldüğü sırada adliye etrafını saran yaklaşık 200 kişilik grup ilçeyi savaş alanına çevirdi. Gruba polis ve jandarma birlikte müdahale etti. Biber gazından etkilenen kundaktaki bir bebeği ise jandarma olay yerinden uzaklaştırdı.
    İki gün önce boğazı kesilerek öldürülen Naile Çatak’ın katili Y. B. adliyeye çıkarıldı. Zanlının adliyeye çıkarılışı sırasında yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşmanın başladığı sıralarda puşili bir grup yola bariyer kurdu, trafik levhalarını söktü, demir merdivenleri yola yığdı, sandalyelerle yolu kapattı, yolu lastiklerle kilitledi. Daha sonra polis bariyerini aşarak zanlıların kendilerine verilmesini isteyen gruba polis müdahale etti. Polise jandarma da destek verdi.
    Olaylardan çocuklar da olumsuz etkilendi. Biber gazından etkilenen kundaktaki bir bebek jandarma tarafından kurtarıldı.     
    Lastikleri yakan grup ile polis ve jandarma arasında yaklaşık 2 saat süren gerginliğin ardından zanlı geniş güvenlik önlemleri altında ilçeden çıkarıldı.
    Öte yandan adliye önünde olay çıkaranlardan yüzleri puşili olanların bir kısmının terör örgütü PKK yandaşı olduğu iddia ediliyor.