İl Özel İdare Müdürlüğü’nde yürütülen yolsuzluk soruşturması kapsamında 5 ay önce tutuklanan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 50 bin TL kefaletle serbest bırakıldı. Daha önce 11 kez görevinden alınan Budak, 12’nci kez yeniden koltuğuna oturdu.
 
Özel İdare Müdürlüğü’nde yürütülen bir soruşturma kapsamında 2 ay kadar tutuklu kaldıktan sonra kefaletle serbest bırakılan Erzurum Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 5 aylık aradan sonra bugün yine görevine döndü. Erzurum’da 28 yıldan bu yana Milli Eğitim Müdürlüğü yapan Fevzi Budak, eski Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik tarafından 2003 ile 2009 yılları arasında 11 kez görevinden alındı. Çeşitli illere ve değişik görevlere atandıktan sonra her defasında Erzurum 1’inci İdare Mahkemesi’nin kararı ile Erzurum’a dönen Budak, Bakan Çelik ile bakanlık görevlileri hakkında açtığı davalardan maddi tazminat kazandı.
YOLSUZLUKLA SUÇLANDI
Erzurum’daki bazı YİBO’larda (Yatılı İlköğretim Bölge Okulu) hiç onarım yapmadan 6 ayrı hak ediş raporu ile Özel İdare’den 1 milyon 359 bin lira aldığı ileri sürülen müteahhit Bayram K.’nın ifadesi üzerine Budak hakkında soruşturma açıldı. İl Özel İdare ve Milli Eğitim’de yürütülen yolsuzluk operasyonu kapsamında 2 Eylül 2010 günü mahkeme tarafından tutuklanan Milli Eğitim Müdürü Fevzi Budak, 28 Ekim 2010 günü 50 bin lira kefalet karşılığında tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Tahliye kararından sonra görevine dönmek için başvuruda bulunan Budak, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından göreve iade edildi. Bugün makama giden Budak, 5 aylık aradan sonra yine görevine başladı.
internethaber