dana'da bakkal dükkanına alışverişe gelen 15 yaşındaki F.N.'a çikolata verip cinsel saldırıda bulunduğu iddia edilen Necmettin A. (61) hakkında 10 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.
Mithatpaşa Mahallesi'nde oturan lise öğrencisi F.N. 6 Ocak'ta ekmek almak için mahalle bakkalı Necmettin A.'nın dükkanına gitti. İddiaya göre, bakkal Necmettin A., kapıda karşıladığı F.N.'nin elini tutup iki yanağından öptü. Para almadan çikolata verdi. Ertesi gün yine yumurta almaya giden F.N., iki
yumurta parasını verdi, ancak bakkal Necmettin A. parayı almadı.
ÖNCE ÇİKOLATA SONRA TACİZ
Bunun üzerine liseli kız parayı masanın üzerine bıraktı. Bakkal da F.N.'nin elini tutup, kendisine doğru çekti. Yanaklarından öptükten sonra çikolata verdi. Daha sonra bir elini F.N.'nin tişörtünden sokup cinsel tacizde bulundu. F.N. bağırınca elini çeken bakkal, "Bir şey yok, annene bir şey söyleme" dedi.
7 GÜN TUTUKLU KALDI
F.N. eve geldiğinde bakkalın kendisini taciz ettiğini annesi Z.'ye anlattı. Kızıyla birlikte Cumhuriyet Savcılığı'na giden Z., mahalle bakkalı Necmettin A.'nın kızına cinsel saldırıda bulunduğu yönünde şikayette bulundu. Necmettin A. tutuklanırken, Cumhuriyet Savcısı F.N.'yi uğradığı cinsel saldırı sonucu beden ve ruh sağlığının bozulup bozulmadığının belirlenmesi için Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Çocuk Ruh ve Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'na sevk etti. Yapılan muayenede F.N.'nin beden ve ruh sağlığının bozulduğu belirlendi.
10 YIL HAPS İ İSTENİYOR
Cumhuriyet Savcısı bu rapor üzerine soruşturmasını tamamlayarak Necmettin A. hakkında 'cinsel saldırı' suçundan Adana 2'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Savcı, 7 gün tutuklu kaldıktan sonra ara kararla tahliye edilen ve önümüzdeki günlerde yargılanmaya başlayacak olan Necmettin A.'nın 10 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istedi.
Haberturk