İstanbul polisinin hırsızlara yönelik yürüttüğü operasyonda, velayeti babasında olan 3 yaşındaki kızını sevgilisi ve arkadaşlarıyla kaçıran annenin telefon görüşmelerinin teknik takibe takıldığı ortaya çıktı.
Zanlılar birbirleriyle "Bir araba lazım. Çok önemli bir iş. Funda'nın kızını kaçıracağız. Şimdi bayram günü Funda'nın kocası burada yok. Bir daha böyle fırsat ele geçiremeyiz" şeklinde kaçırma planları yapıyor.
Hırsızlara yönelik düzenlenen operasyonda film senaryolarını aratmayan bir hayat hikayesi ortaya çıkmıştı. Habertürk'ün haberine göre, okulda tanışıp kaçırarak evlendiği eşinin, gezmeye gittiğini söyleyip akrabaları ile birlikte hırsızlığa çıktığını öğrenince boşanan işadamı Gökhan Y., eşinin ailesi tarafından kaçırılan 3 yaşındaki kızı Esin Nil'e, İstanbul polisi tarafından düzenlenen operasyon sayesinde kavuşmuştu. Çocuk kaçırma anı polisin telefon kayıtlarında ortaya çıktı. 16 Kasım'da yapılan görüşmede, zanlılardan Ayten Y., 16 Kasım 2010 tarihinde sevgilisi Zeynel K.'yi arıyor. "Bir araba lazım. Çok önemli bir iş. Funda'nın kızını kaçıracağız. Şimdi bayram günü Funda'nın kocası burada yok. Bir daha böyle fırsat ele geçiremeyiz" diyor. Bir süre sonra Zeynel K. aracı ayarlıyor ve kaçırma planı yapılıyor.
Zeynel: Çocuğu ne zaman götüreceğiz?
Ayten: Carrefour'un önü var ya, birinci kapı. Biz bahçeye geldiğimizde daha içeri girmeden çocuğu alıp gideceğiz.
Zeynel: Tamam, biz oraya geliyoruz.
Bir süre sonra Ayten Y. sevgilisi Zeynel K.'yı arıyor.
Ayten: Neredesiniz?
Zeynel: Marketin bahçesindeyiz.
Ayten: Birinci kapının orada durun. Biz arabadan iner inmez araba ile önümüzde durun. Çocuğu arabaya atacağız.
Zeynel: Biz sizin hangi arabayla geldiğinizi nereden bileceğiz.
Ayten: Biz sizi telefonla ararız.
KAÇIRILMA ANI
Ayten Y. sevgilisine Zeynel K.'ya mesaj atıyor.
"1 dakika sonra oradayız. Gözünüz kapıda olsun. Geldik"
Ayten Y. sevgilisi Zeynel K.'yı arıyor
Ayten: Neredesiniz?
Zeynel: Birinci kapı dediniz üçüncü kapıdan girdiniz. (Zeynel'in yanında şoförlük yapan Ayhan adlı bir kişi daha var) Konuşmaların ardından 3 yaşındaki Esin Nil, annesi Funda ve Ayten Y. ile onun sevgilisi Zeynel ve arkadaşı Ayhan tarafından kaçırılıyor. Küçük Esin Babası tarafından 2,5 ay arandıktan sonra polis operasyonuyla kurtarılıyor.
.internethaber.