Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, son Ergenekon soruşturmasında gazetecilerin tutuklanmasıyla sonuçlanan gözaltılarla ilgili olarak "Kamu vicdanında kabul görmeyen bazı gelişmeler oluyor. Bu hal, Türkiye'nin geldiği ve herkes tarafından takdir edilen görüntüsünü gölgelemektedir. Bundan kaygı duyuyorum" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Milliyet gazetesi Ankara temsilcisi Fikret Bila'nın sorularını yanıtladı.
İki gazeteci daha cezaevinde
Hakim ve savcıların işine karışmasının sözkonusu olamayacağını belirten Gül, son gelişmelerin kamu vicdanında kabul görmediğini söyledi:
"Yargının, hakim ve savcıların işine karışmam sözkonusu olamaz. Ancak olup bitenleri takip ettiğimde intibam şu ki; kamu vicdanında kabul görmeyen bazı gelişmeler oluyor. Bu hal,  Türkiye'nin geldiği ve herkes tarafından takdir edilen görüntüsünü gölgelemektedir. Bundan kaygı duyuyorum."
Cumhurbaşkanı Gül, hakim ve savcılardan daha titiz davranmalarını istedi:
"Savcılardan ve mahkemelerden sorumluluklarını yerine getirirken daha titiz davranmalarını, insanların ve kurumların onur ve hukuklarının zedelenmesine yol açmayacak şekilde davranmalarını beklemekteyim."
Cumhurbaşkanı Gül, gelişmeleri Türkiye'nin dışarıdaki imajı açısından da değerlendirdi. Tartışmalara ve uluslararası tepkilere yol açan uygulamaların kamu vicdanına sığmadığı ve Türkiye'nin görüntüsünü de gölgelediği saptamasında bulundu.
Maynet haber