CHP Genel Başkan Yardımcısı Çetin Osman Budak, Antalya Uluslararası Film Festivali'nde yapılan değişiklikleri TBMM gündemine taşıyarak, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'a, "Bakanlığınız ulusal yarışma bölümünün festivalden çıkarılmasını desteklemekte midir? Bu değişiklikten sonra Festival'e destek kararını gözden geçirecek misiniz?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, Antalya Uluslararası Film Festivali'nde yapılan değişiklikleri, Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş'un yanıtlaması istemiyle verdiği önergeyle TBMM gündemine taşıdı. Budak,  "Adından 'Altın Portakal' eksiltilen Festival, bu yıl da 'ulusal yarışma' bölümünü kaybetmiştir.  Ülkemizin dünyaya açılan penceresi konumunda olan ve ekonomiye milyarlarca dolar katkı sağlayan Antalya'nın marka değerini arttıracak adımlara ihtiyaç duyulurken, tam tersi olumsuzlukların ortaya çıkması, Antalya kamuoyunu kaygılandırmaktadır.  Antalya Uluslararası Film Festivali, bir kişinin ya da bir kurumun değil Antalya halkının festivali, ülkemizin bir değeridir" dedi.

ULUSAL SİNEMA DESTEK Mİ KÖSTEK Mİ?
Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın  Antalya Uluslararası Film Festivali'ne son 10 yılda (2007-2017) ve yıllara göre ne kadar maddi destek sağladığı konusunda bilgi isteyen Budak, Bakan Kurtulmuş'a "Antalya Uluslararası Film Festivali'nin içeriğine yapılan müdahaleden haberdar mısınız? Bu süreçte Bakanlığınızdan görüş istenmiş midir? Bakanlığınız ulusal film yarışmasının festival içeriğinden çıkarılmasını desteklemekte midir?  Bu kararın ulusal sinemamızı nasıl etkileyeceği konusunda bir inceleme yaptıracak mısınız? Ulusal sinema örgütleri ve Antalya kamuoyunun görüşlerine başvuracak mısınız?" diye sordu. Budak şöyle devam etti: "Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin uygulaması çerçevesinde, Bakanlığınız destekleme kararında bir değişikliğe gidecek midir? Ya da ulusal yarışma bölümünün korunması için bir girişimde bulunacak mısınız? 
Ülkemizin ve Antalya'nın en önemli festivallerinden biri olan Antalya Uluslararası Film Festivali'nin niteliğini ve etkinliğinin zedelenmesinin önüne geçilecek midir? Antalya'nın turizmle birlikte kültür ve sanat kenti imajıyla dünyaya taşınması için bir katkınız olacak mıdır?
Bakanlığınız son 5 yılda hangi film festivallerine ne kadar destek sağlamıştır?" 


ANKARA ()