Haber-Kamera: İhsan DÖRTKARDEŞ/İSTANBUL, ()
Ramazan ayında iftardan sonra  binlerce kişinin sokağa döküldüğü Avcılar'da düzenlenen birbirinden farklı etkinliklerle ortaya renkli görüntüler çıkıyor.
Oruçların açılması ile birlikte Merkez ile Gümüşpala Mahallesi'nde birbirinden farklı Ramazan eğlenceleri başlıyor. Araç trafiğine kapalı Marmara Caddesi'nde işyerlerinin ve aydınlatma direklerinin ışığı altında çalmaya başlayan sokak müzisyenlerini görenler kendilerini, kıvrak müziğe oynayarak veya şarkı- türkülere eşlik ederken buluyor. Bir anda çalgıcıların etrafında oluşturulan dairenin içerisinde göbek atanlara oldukları yerde oynayarak eşlik eden veya cep telefonu ile görüntüleyenler yerlerinde duramıyor.
Aynı caddenin alt tarafında Ramazan ayına özel satış yapma izni alan işyerleri de dolup taşıyor. Kocaeli'nin pişmaniyesinden, Mardin'in 'Dibek kahvesine',  Kayseri'nin mantı ve pastırmasına kadar birçok yerel ürünün satıldığı işyerleri arasında hurma ve kayısı satanlar da ilgi görüyor. Bu bölümde bulunan büyük bölümü Osmanlı Dönemi'ni yansıtan çeşitli kostümleri giyenler, 10 TL karşılığında fotoğraf çektirebiliyor. Ayrıca açık havada canlı müzik eşliğinde çay ve kahve servisi yapılan kafe de gece yarısına kadar dolup-taşıyor.

KONSERLER
Avcılar'da aynı bölgedeki Atatürk Parkı'nda belediyenin çocuklara yönelik Ortaoyunu'ndan Aşuk ve Maşuk'a, Yarışmalardan Hacivat - Karagöz'e kadar birçok çeşitli etkinliklerle küçük yaştaki çocuklara etkinlikler düzenleniyor. Gümüşpala Mahallesi'ndeki Paşaeli Parkı Nejat Uygur Sahnesi'nde Ramazan ayı boyunca birbirinden ünlü sanatçı ve gruplar hafta sonunda konser veriyor. Son alarak Türk Halk Müziği sanatçısı Özlem Özdil'in konseri tribünleri doldururken, yüzlerce kişi türkü ve deyişlere eşlik etti.

Görüntü Dökümü:
------
Sokak müzisyenlerinin konseri ve müziğe kendilerini kaptıranlar
Türk Halk Müziği sanatçısı Özlem Özdil'in konseri tribünlerde kendisine eşlik edenler
Ramazan ayı nedeniyle oluşturulan platformdan görüntüler
Çerez, hurma, pişmaniye, sucuk, pastırma satılan yerler
Hedefe atış yapanlar
Osmanlı fotoğrafı çektirenler
Kafedeki canlı müzikten görüntüler