1- ADALAR'DA FAYTON TEMİZLİĞİ; 25 TON ATIK ÇIKARILDI

İSTANBUL,()
İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri Adalar'da ahırları dezenfekte etti. Öte yandan 1 hafta süren çalışmalar sonucunda ahırlar ve çevresinden 25 ton çöp temizlendi.
İBB Sağlık ve Hıfzısıhha Müdürlüğü ekipleri Büyükada'da İSPARK'a ait ahırların bulunduğu 14 blok içindeki 140 ahırı dezenfekte etti. Ardından İSTAÇ ekipleri 5 kıyı aracı ve 30 kişilik ekiple çalışma başlattı. 1 hafta süren  çalışmalarda ahırlarının yanı sıra ahırların denizle buluşan yamaçları temizlendi. Çalışmalar kapsamında 5 bine yakın naylon poşet ile toplam 25 ton atık toplandı. Atıklar gemiye yüklenerek İstanbul'daki çöp aktarma merkezine taşındı. Büyükada ana caddeleri, meydanları ve sokakları da mekanik süpürme ve mekanik yıkama araçlarıyla temizlendi. Yıkama araçlarının su haznesine konulan ilaçlarla beraber dezenfekte çalışması da ayrıca yapıldı. Heybeliada ve Burgazada'da bulunan at ahırlarının temizlik ve dezenfektasyon çalışmaları ise bugün başladı. 
 
Görüntü Dökümü:
-------------------
-Çalışmalardan görüntü
-Detaylar


=======================

(Ek görüntülerle) 
2-İSTANBUL'DA KAR KÜREME ARAÇLARI HAZIR BEKLİYOR 

Haber-Kamera: Ersan SAN-Hasan YILDIRIM - Cemal YURTTAŞ/İSTANBUL,() 
Kar yağışı Çatalca ve Silivri'den İstanbul'a giriş yaptı. Meteoroloji'nin uyarılarından sonra kar küreme araçları yollarda bekletiliyor. 
Meteoroloji'den yapılan son uyarıların ardından kentin yüksek kesimlerde sulu kar yağışı devam ederken kar küreme ve tuzlama araçlarının yol kenarlarında bekletildiği görüldü. Dün Silivri ve Çatalca'da kar yağışı etkisini gösterdi. Dün akşam saatlerinde Anadolu Yakası'nın yüksek kesimlerinde de kar yağdı. Sabah saatlerinde Esenyurt TEM Bağlantı Yolu ile Beylikdüzü D-100 Karayolu'nda İBB'ye ait kar küreme araçları bekletilmeye başlandı. Zincirlikuyu'da Kar Küreme ve Tuzlama aracında hazır bekleyen bir şoför "İstanbul halkı için trafiğin aksamaması için görevimizin başında hazır bekliyoruz" dedi. Yol kenarlarında hazır bekleyen araçların tuz yüklü olduğu öğrenildi.
 
Ek görüntüler:
///////////////////
-Zincirlikuyu'da hazır bekleyen kar küreme araçları
-Araçlardan görüntü
-Trafikten görüntü
-Kar küreme aracı şoförü ile röp.
-Genel ve detaylar

Görüntü dökümü:
----------------
-Araçların görüntüsü
-Yollardan detaylar

====================

3-KUZEY MARMARA OTOYOLU'NDA ŞARAMPOLE YUVARLANAN TIR KAMERADA

Haber-Kamera: Cengiz ÇOBAN-İsa ALMAÇAYIR/İSTANBUL,() 
Beykoz Kuzey Marmara Otoyolunda sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği TIR bariyerleri aşarak şarampole yuvarlandı. Araçtaki yaralı sürücü itfaiye ekipleri tarafından kurtarılırken, kaza anı kameralara yansıdı.
Kaza saat 09.30 sıralarında Kuzey Marmara Otoyolu Riva mevkii Ankara istikametinde meydana geldi. 34 SB 1038 plakalı TIR, sürücüsü Erdal Temizkan'ın bilinmeyen bir nedenle direksiyon hakimiyetini kaybetmesiyle bariyerleri aşarak, şarampole devrildi. Kazayı gören diğer sürücüler itfaiye ve sağlık ekiplerine haber verdi. Polis ekipleri dubalar koyarak başka bir kazanın yaşanmaması için önlem aldı. İhbar üzerine olay yerine gelen itfaiye ekipleri araçta sıkışan sürücüyü kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti. Bacağından yaralanan sürücünün hayati tehlikesinin olmadığı öğrenildi.
Sürücünün polise verdiği ilk ifadesinde uyuyakaldığını ve bu sebeple kontrolünü kaybettiğini söylediği öğrenildi.
Ekiplerin TIR'ı kurtarma çalışmaları devam ediyor.

KAZA KAMERADA
Öte yandan kaza anı kameralara yansıdı. Görüntülerde TIR bariyerleri aşarak şarampole yuvarlanıyor.

Görüntü Dökümü:
---------------
-Kaza anı güvenlik kamarası

////////////////////

-Tırın görüntüsü
-Polis ve otoyol görevlilerin görüntüsü
-Parçalanan bariyerler
-Yoldan görüntü
-Genel ve detay görüntüler

===============================

4- İSTANBUL'DA FETÖ OPERASYONU; 13 GÖZALTI

Ali ABLAY, İSTANBUL,
FETÖ'nün mali yapılanmasına yönelik gerçekleştirilen operasyonda 13 şüpheli gözaltına alındı.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve MİT Bölge Başkanlığı'nın yaptığı çalışmalar ile FETÖ terör örgütüne aktif olarak para yardımında bulunan 15 şüpheli için bugün operasyon düzenlendi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla gerçekleştirilen operasyon FETÖ terör örgütüne aktif olarak para yardımında bulunan kişilere yönelik yapıldı. Belirlenen 15 şüphelinin FETÖ terör örgütüne bağlı hücre evlerini oluşturdukları ve bu evleri finanse ettikleri öğrenildi. Yapılan operasyonda 13 şüpheli mali polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Yakalanan şüphelilerin arasında kamudan ihraç edilmiş kişiler ve iş adamları olduğu bildirildi. Yakalanan şüpheliler Vatan Caddesi'nde bulunan Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilirken, şüphelilerin işlemleri devam ediyor.

Görüntü Dökümü:
------------------
-ARŞİV

==============================

(ÖZEL) 
5- CENNET MAHALLESİ METROBÜS DURAĞINDAKİ ASANSÖR YİNE BOZULDU 

Haber-Kamera: Semih ÇALIŞKAN - Buğra BENLİOĞLU / İSTANBUL, () - KÜÇÜKÇEKMECE Cennet Mahallesi Metrobüs Durağı'nda bulunan engelli asansörü tekrar bozuldu. İBB, daha önce bozulan asansörü yurt dışından siparişle tamir edildiğini açıklamıştı.
Küçükçekmece Cennet Mahallesi Metrobüs Durağı'nın alt geçidindeki asansör yine bozuldu. Engelliler ve bebek arabasıyla metrobüse ulaşmak isteyen vatandaşlar, her gün burada güçlük çekiyor. Metrobüs durağı çevresinde bulunan esnaf asansörün sürekli arızalandığını ve günlerce onarım yapılmadığını belirtirken, asansörü kullanan bazı kişilerin de asansör ve butonlara zarar verdiği iddia ediliyor. Yaklaşık 1 haftadır çalışmayan asansörün alt geçitte bulunan girişinde "Sayın yolcularımız, hizmet dışıdır, anlayışınız için teşekkür ederiz" yazısı yer alırken, vatandaşlar bozuk asansörün bir an önce onarılmasını istiyor.
 
"AYLARDIR ÇALIŞMIYOR"
Asansörün sürekli arızalı olduğunu ifade eden Hüsniye Aksoy, "3 aydan beri çalışmıyor. Ne burası ne karşısı. Zorlanıyoruz tabii ki. Yaşlısı, çocuklusu var. Genci, hasta olanı var. Bir an önce yapılsın. Niçin koydular o zaman bunları?" şeklinde konuştu.
 
"MUHAKKAK YA YÜRÜYEN MERDİVEN YA DA ASANSÖR ÇALIŞMIYOR"
Asansörü kullanmak isteyen bir vatandaş, "Asansör bozuk mu yine? Ne zaman gelsem muhakkak, ya yürüyen merdiven, ya da asansör çalışmıyor. Devamlı kullanıyorum. Muhakkak bir tanesi bozuk" ifadelerini kullandı. Engin Kızar adlı vatandaş ise, "Kullanmak istedim ama bozuk çıktı. Yapacak bir şey yok" diye konuştu.
 
YÜRÜYEN MERDİVEN ÇALIŞIYOR AMA KULLANAMAYANLAR GÜÇLÜK ÇEKİYOR
Metrobüs durağına giden yürüyen merdivenler çalışır vaziyette. Ama bu yürüyen merdivenleri kullanamayan engelliler her gün güçlük çekiyor. Yürüyen merdiveni kullanmayan ve merdivenden bir gencin yardımıyla çıkan bir kişi, "Hastayım yürüyen merdivene de binemiyorum. Kanarya'da oturuyorum. Yapsınlar bunu. Yaşlılar, hastalar var. Kimse yürüyemiyor. Kalbim duruyordu. Çocuk aldı çantamı" şeklinde konuştu.
 
İBB AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Daha önce yapılan haberler üzerine İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'den 13 Aralık 2019'ta yapılan yazılı açıklamada, "Engelli asansörü 7 Kasım 2019 günü bir vatandaşın mahsur kalması neticesinde yapılan kurtarma çalışması sırasında hasar görüp tamir edilemez hale gelmiştir. Menşei yurt dışı olan asansör için hemen sipariş verilmiştir. Asansörün kullanıma açılması için 15 günlük bir süre öngörülmüştür" ifadelerine yer verilmişti. Asansör Ocak ayının başında ise onarılmıştı.

Görüntü Dökümü
-----------------------------------------
-Asansörden detay görüntüler
-Yürüyen merdivenden detay görüntüler
-Muhabir anonsu (Semih Çalışkan)
-Vatandaşlarla röportajlar

========================

(ÖZEL) 
6- İTFAİYENİN SANİYELERLE YARIŞINA GELİŞİ GÜZEL PARK ENGELİ

- İstanbul'un en büyük sorunlarından biri de dar sokaklar ve gelişi güzel park edilen araçlar. 
- Saniyelerle yarışan itfaiyenin dar sokaklar ve hatalı park eden araçlarla mücadelesi kamerasına yansıdı.
- İtfaiye aracı hatayı parklar nedeniyle geçemeyince çevredekiler seferler oldu.
- Gelişi güzel park edilen araçların vatandaşlarca kaldırılarak yol kenarına konulması havadan da görüntülendi.

Haber-Kamera: Elif YAVUZ-Ali AKSOYER-Harun UYANIK/İSTANBUL, - İSTANBUL'un trafiği ve dar sokakları en çok saniyelerle yarışan itfaiye erlerini etkiliyor. Avrupa standartlarına göre olay yerine ortalama 6 dakikanın altında ulaşan İstanbul İtfaiyesi çalışanları  dar sokaklara, kaldırımlara ve yasak yerlere park eden araç sürücüleri sebebiyle olay yerine ulaşmakta zorlanıyor.
Zamanla yarışan itfaiye erleri için her saniye çok kıymetli. Olay yerine en hızlı şekilde ulaşmaya çalışan itfaiye erleri, olay yerine ulaşana kadar pek çok zorlukla mücadele ediyor. En önemli sorunları ise, dar sokaklara bilinçsizce araçlarını park eden sürücüler. Dar sokaklardan geçerek olay yerine ulaşmaya çalışan erlere ise, çevredeki vatandaşlar araçları kendi imkanları ile kaldırarak yardımcı oluyor.

BALAT'TA İTFAİYENİN ZOR ANLARI
İstanbul Fatih'te yer alan Fatih İtfaiyesi ekipleri, Balat'ta olası bir yangın için istasyondan çıktıkları andan itibaren birçok zorlukla mücadele ediyor. Balat'a ulaşmaya çalışan itfaiye ekipleri, belirlenen güzergahta ilk olarak hareketli duba engeline takıldı. Dubaların önlerine park eden araç sahiplerinin gelmesini ve yolun açılmasını bekledi. Daha sonra refüje park eden bilinçsiz sürücüler nedeniyle ilerlemekte gücük çekti. Ekiplere ise çevredeki vatandaşlar yardım etti. Sahibi bulunamayan otomobili vatandaşlar kendi imkanları ile yol kenarına çekti. Balat'a ulaşan ekipler bu sefer de dar sokak engeline takıldı. Burada bulunan kafelerin tenteleri ve köşe başına park eden otomobiller itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Tüm bu engellerle her olaya gittiklerinde karşılaştıklarını belirten itfaiye erleri vatandaşların daha dikkatli olması gerektiğini söylüyor. 

"YANGINA YETİŞİRKEN ZAMANIMIZI ÇALIYORLAR"
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Fatih İtfaiyesi'ne görevli İzzet Yüce karşılaştıkları sorunları şöyle anlattı:
"İstanbul trafiği malum başlı başına bir sorun. Bunun yanında tarihi bölgede olduğumuz için dar sokaklar. Bir de duyarsız vatandaşlar sorun oluşturuyor. Şu da var; araç sayısı çoğaldı, herkese duyarsız diyemeyiz. Otopark sorunu olduğu için vatandaşlar zorunlu hallerde sokaklarına park ediyorlar. Ancak park ederken buradan itfaiye, ambulans geçebilir diye düşünmüyorlar. Bu yüzden en sık rastlanan sorunlar yanlış park. Bu yüzden çok zorluklar çekiyoruz. Yangına yetişirken zamanımızı çalıyorlar. Zaman kaybı bazen korkunç neticelere varıyor. Zamanında yetişemediğimiz için mal ve can kayıpları yaşanıyor. Geniş sokaklar da var ama araç yoğunluğundan dolayı bir sıra park ediliyor, yetmiyor park yeri bulamıyor bu sefer ikinci sırayı da park ediyor. Bizim araçlarımız küçük araçlar değil sığmıyor"

"İSTANBUL GENELİNDE GÜNLÜK ORTALAMA 250 ÇIKIŞIMIZ OLUYOR"
Yüce sözlerini şöyle sürdürdü:
"Hareketli dubalar da sorunlarımız arasında. Yayalaştırılmış yollarda araçların girmemesi için hareketli dubalar yer alıyor. Hepsi her zaman aktif olmuyor. Arızalanan oluyor, uzaktan kumandaları bazen çalışıyor, bazen çalışmıyor. Çalışmadığı zaman kırmamız gerekiyor. Onları kırmak o kadar da kolay değil. Bazen o kumanda panelinin üzerine, ya da dubaların üzerine de araç park eden oluyor. Bunlar bize engel oluyor ve zaman kaybettiriyor. İstanbul genelinde günlük ortalama 250 çıkışımız oluyor. Vatandaşlar arabalarını park ederken 'bu sokakta yangın çıkmaz' demesin. Her an yangın çıkabilir. Kendi evi, komşusunun evi yanıyormuş gibi düşünmesi gerekiyor"

"SOKAĞA GİRİP TEKRAR GERİ ÇIKMA ŞANSIMIZ YOK"
Bir başka itfaiye eri Abdullah Şivetoğlu ise, bu sorunlara rağmen İstanbul İtfaiyesi'nin olay yerine varma süresinin Avrupa standartlarında olduğunu belirterek, "Dünya genelinde metropoller her zaman sıkıntılı. İstanbul'da bir metropol ve tarihi şehir olduğu için dar sokaklar mevcut. Bu dar sokaklara araçlar park ettiği zaman, itfaiyenin olay yerine ulaşması çok zor oluyor. Tek araçla olay yerine gittiğimizde, olay yerine giremesek bile alternatif güzergahlar kullanabiliyoruz. Fakat takım halinde gittiğimiz zaman, en az 5 araç gidiyoruz. Sokağa girip tekrar geri çıkma şansımız yok. 5 aracı geri geri çıkarmak, alternatif güzergâh arama zaman kaybı. Zaten saniyelerle yarıştığımız için böyle bir lüksümüz yok. Buraya ihbar geldiği zaman en fazla 35-40 saniye içerisinde karargahı terk ediyoruz. Olay yerine hızlı varabilmek için yangıncı kıyafetlerimizi araçlarımızın içinde giyiyoruz. Olay yerine varma süremiz ise 6 dakikanın altında. Bu süreyle Avrupa standartlarındayız. Araçlarımızda bu standartlarda. Bölgeye uygun 'yengeç' diye tabir ettiğimiz küçük ve arka tekeri dönen araçlarımız var ancak buna rağmen yanlış park sebebiyle sıkıntılar yaşıyoruz" dedi.

"AMBULANS İÇİN BİLE SORUN OLUYOR"
Pek çok dar sokağın bulunduğu Balat'ta yaşayan Selman İrinç, "Binalar da burada eski olduğu için çökmeler, yangınlar oluyor. Defalarca başvurduk. İki ana arter var. Her iki yol da gidiş geliş akıyor. Bunlardan birisi geliş, birisi gidiş olsa bu sorun çözülecek. Defalarca söylememize rağmen hiçbir şey yapmıyorlar. Bırakın itfaiyeyi ambulans için bile sorun oluyor burada. Bunlara kayıtsız kalmamalıyız. Bugün itfaiye, ambulans başkasına gidiyorsa yarın bize gelebilir. Onun için insanların buraya park ederken bunu düşünmesi lazım" diye konuştu. Balat'ta esnaflık yapan Ömer Sinoğlu da "Belediyeye de söyledik, bu sokaklar kapatılsın diye ama bekliyoruz. İtfaiye geldiği zaman araç sahipleri tanıdıklarsa bir şekilde aldırıyoruz, ya da bir şekilde kaldırıma çıkarıyoruz. Çare kapatılması ama o da belediyeye kalmış bir şey. Olursa Balat için güzel bir şey olur. İnsanlar evlerini kaybetmez itfaiye erlerine kızmazlar. Sokaklar dar ona göre düzenleme yapılmalı" dedi.

Görüntü Dökümü
-----------
-İtfaiye erlerinin karargahtan çıkışı, araçlara binişi
-Dar sokaklara park eden araçlara uyarılar
-Hareketli dubaların önüne park eden araçlar
-Vatandaşların yanlış park eden araçlara müdahalesi
-İtfaiye erleri ile röp
-Muhabir anonsu (Elif YAVUZ)
-arşivden görüntüler

=======================

(ÖZEL) 
7- YAYA GEÇİDİ TARTIŞMASINDA "CEP TELEFONU" KOZU..
Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ-Gamze ŞİMŞEK/ İstanbul - YAYA geçidinde sık sık yaşanan tartışmalara değinen Avukat Fulya Uzunoğlu, "Trafik kurallarına uymayan araçların tespitinde MOBESE kamerasının olduğu yerde herhangi bir sorun yok. Ancak kameranın olmadığı yerde tespit yapılması sorun teşkil ediyor. Bu tip durumlarda vatandaşın cep telefonuyla yaptığı tespit kabul edilebilir" dedi.

91 BİN 312 SÜRÜCÜYE CEZA
İçişleri Bakanlığının trafikte yaya ölümlerinin azaltılması amacıyla 2019 yılını "Yaya Öncelikli Trafik Yılı" ilan etmesinin ardından denetim ve eğitim faaliyetleri de arttı. Geçen yıl ülke genelinde polis ve jandarma ekiplerince yapılan denetimlerde trafik ışığı ya da görevlisinin bulunmadığı yaya veya okul geçitlerinde yayalara öncelik vermedikleri için 91 bin 312 sürücüye toplam 44 milyon 560 bin 256 lira ceza kesildi. Aynı zamanda trafik ışığı ya da görevlisinin bulunduğu yaya veya okul geçitlerindeki kurallara uymayan 7 bin 509 yayaya da toplam 810 bin 972 lira cezai işlem uygulandı. 

YAYALARIN ŞİKAYETİ BİTMEDİ
İstanbul'da artan denetimlere rağmen birçok sürücü hala yaya geçidinde yayalara zor anlar yaşatıyor.
Kartal Rahmanlar Mahallesi Çanakkale Caddesi'nde bulunan yaya geçidini kullanmak isteyen Medine Vural, "Araçlar yol vermedi ve benim iş yerim burada. Burayı sürekli kullanıyorum. Kaç kere kaza geçiriyordum neredeyse. Böyle yanımdan geldi, kendimi zor toparladım. Ve bana bağırıyor, 'önünüze baksanıza' diye. Burası yaya geçidi. Ben hakkımı biliyorum, o hakka saygı duymuyor. Ve ben burayı benim hakkım olduğu için kullanmak istiyorum. Ama kimse saygı duymuyor, biz bunu yaşıyoruz sürekli" dedi.

"BU TİP DURUMLARDA VATANDAŞIN CEP TELEFONUYLA TESPİTİ KABUL EDİLEBİLİR"
Peki yaya geçidinde sürücülerin yol vermediği kişiler nasıl bir yol izlemeli? Avukat Fulya Uzunoğlu, "Karayolları trafik kanunun 74. Maddesinde yapılan değişiklik ile yaya öncelikli trafik anlayışı yasal bir zemine oturtuldu. Bu düzenlemeye göre araç sürücüleri görevli veya trafik ışığı bulunmayan kavşak giriş ve çıkışlarına yaya ve okul geçitlerine yaklaşırken yavaşlamak, buralardan geçen veya geçmek üzere bulunan yaya varsa durarak ilk geçiş hakkını onlara vermek zorundadır. Yayalara yol vermeyen sürücülere trafik para cezası kesilmekte ve ehliyetlerine 20 ceza puanı yazılmaktadır" dedi.

"CEP TELEFONUYLA YAPTIĞI TESPİT KABUL EDİLEBİLİR"
Uzunoğlu, "Trafik kurallarına uymayan araçların tespitinde MOBESE kamerasının olduğu yerde herhangi bir sorun yok. Ancak kameranın olmadığı yerde tespit yapılması sorun teşkil etmektedir. Bu tip durumlarda vatandaşın cep telefonuyla yaptığı tespit kabul edilebilir. Eğer bu durumda yaya yaralanır ise çevredeki güvenlik kameraları ve de tanıklar ile ispat edebilir bu durumu. Yaya kural ihlali yapan aracı Emniyet Genel Müdürlüğü'ne şikayet edebilir, online ihbar yapabilir ve bu şekilde şikayet hakkı kullanılabilir." diye konuştu.

Görüntü Dökümü
------------
-Yaya geçidini kullanan vatandaşlar
-Yaya geçidini kullanmak isteyen vatandaşlara yol vermeyen araçlar
-Muhabir anons (Gamze Şimşek)
-Vatandaşlar ile röp.
-Av. Fulya Uzunoğlu açıklama
-Genel ve detay

====================

(ÖZEL) 
8-İSTANBUL HAVALİMANI'NDA KINA MALZEMESİ KOLİSİNDEN UYUŞTURUCU ÇIKTI

İbrahim YILDIZ/İSTANBUL, ()
İstanbul Havalimanı gümrük ekiplerince, Avustralya ve İngiltere'ye gönderilmek üzere ve kına malzemesi olarak beyan edilen kolilerin içinden piyasa değeri 300 bin lira olan toplam 6.1 kilogram afyon sakızı cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.
Ticaret Bakanlığı'nca yürütülen uyuşturucu ile mücadele faaliyetleri kapsamında dün, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Havalimanı Kargo Terminali'nde risk analiz ve saha denetim çalışması yaptı. Yapılan çalışmalar sırasında narkotik köpeği, Avustralya'ya gönderilmek üzere içinde kına malzemesi olduğu beyan edilen koliye tepki verdi.  Ekipler koliyi açtığında, kına malzemelerinin yanı sıra gizli bölmeye saklanmış afyon sakızı cinsi uyuşturucu madde ele geçirdi. Soruşturmayı genişleten ekipler, içerisinde uyuşturucu bulunan kolinin göndericisini tespit ederek, şüphelinin diğer gönderilerini mercek altına aldı. Yapılan incelemelerde İran uyruklu olduğu belirlenen göndericinin, iki gönderisi daha riskli bulundu. Ekipler, İngiltere'ye gönderilmek üzere olan iki kolinin daha uçağa yüklenmesini engelledi. Yapılan araştırmada yine kına malzemesi olarak beyan edilen kolilerde afyon sakızı cinsi uyuşturucu madde ele geçirildi.
 
KOLİLERİ SİRKECİ'DEN POSTANE'YE VERDİLER
Gümrük ekipleri, daha sonra uyuşturucu maddeleri Avustralya ve İngiltere'ye göndermeye çalışan kişilerin yakalanması için geniş çaplı bir çalışma başlattı. Yapılan araştırmada İran uyruklu olduğu tespit edilen S. S., (23) ve M.M., (43) kolileri Sirkeci'deki postaneden kargo gönderdiği belirlendi. İran'a gitmek için Hakkari Esendere Sınır Kapısı'na gelen İran uyruklu iki kişi yakalanarak gözaltına alındı. İki şüpheli de mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.
 
Görüntü dökümü:
-----------------
-Kolilerden görüntüler
-Kolilerin açılması
-Afyon Sakızı cinsi uyuşturucu maddenin gizli bölmeden çıkması
-Kına malzemeleri
-Gümrük ekiplerinin cep telefon görüntüleri
-Detay görüntüler 

21.01.2020 - 08.33 - Haber Kodu : 200121008
===================

(ÖZEL) 
9-TEMİZLİK İŞÇİSİ BULDUĞU ÖĞRENCİ SERVİS ÜCRETİNİ SAHİBİNE TESLİM ETTİ

Haber-Kamera: Emin YEŞİL/İSTANBUL,()
Sultangazi'de temizlik işçisi, yol ve kaldırımı temizlerken bulduğu, içerisinde bir miktar para olan zarfı, amirleri aracılığıyla sahibine teslim etti. Temizlik işçisinin bulduğu zarfın 7. Sınıf öğrencisi Selim Karakodak'a ait olduğu ve içindeki paranın servis ücreti olduğu öğrenildi. 
Sultangazi Belediyesi'nde temizlik görevlisi olarak çalışan Murat Koç, geçen Cuma günü Sultançiftliği Mahallesi 30 Sokak'ta temizlik çalışması yaparken içinde 210 lira olan zarf buldu. Koç, bulduğu zarfı Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Nazmi Bala'ya teslim etti. Zarfın üzerinde yazan numarayı arayan belediye yetkilileri, paranın Piri Reis Ortaokulu'nda okuyan 7. Sınıf öğrencisi Selim Karakodak'a ait olduğunu öğrendi. Aynı günün akşamı görevliler, Karakodak'ın yaşadığı eve giderek, parasını teslim etti.
 
"PARANIN GERİ GELECEĞİNİ DÜŞÜNMÜYORDUM"
Zarfın içinde bulunan paranın servis ücreti olduğunu belirten Selim Karakodak, "Okula gidecektim, karne alacaktım. Heyecanlandım. Baktım cebimde servisin parası yok. Söylemedim servisçiye. Akşam eve geldiler. Bana paramı verdiler. Paranın geri geleceğini düşünmüyordum. Şaşırdım. Geldiği için mutluyum" diye konuştu.
 
"HEPİMİZİN VİCADENEN YAPACAĞI BİR ŞEY"
Temizlik görevlisi Murat Koç ise, "Cuma günü mesai saatleri içerisinde yerleri süpürürken baktım zarfın içinde para var. Karıştırmadım açıkçası. Bir miktar vardı. Tabi bunu hemen aldım, amirlerime götürdüm. Amirlerim de arkadaşımızı bularak parayı teslim ettiler. Vicdanen hepimizin yapacağı bir şey. Sadece işimiz temizlik değil, bize öğretilen iş ahlakıyla hareket ettik. Arkadaşın servis parasıymış. O gün aceleden her halde cebinden düşürmüş. O gün de bize denk geldi. Tabi arkadaşımız da üzülmüş" dedi.

Görüntü Dökümü:
-----------
-Temizlik işçisinden detaylar
-Temizlik işçisi ile röp.
-Paranın sahibi öğrenci ile röp.
-Detaylar

21.01.2020 - 08.52 - Haber Kodu : 200121012

=======================

(ÖZEL)
10- SEMT PAZARININ ORTASINDA OTOMOBİL ENGELİ

Haber-Kamera: Emin YEŞİL/İSTANBUL ()
Sultangazi'de, semt pazarının ortasında park edilen otomobil, esnaf ve müşterilerin tepkisini çekti. 
Cebeci Mahallesi'nde kurulan semt pazarına, sabah erken saatlerde tezgahlarını kurmaya gelen esnaf, park halindeki otomobil engeline takıldı. Esnaf, sahibine ulaşamadığı otomobili, el birliğiyle park edildiği yerden kaldırıp pazarın ortasına itti. Gelişi güzel park edilen araçlar yüzünden mağdur olduklarını belirten esnaf, bu tür görüntülere çok sık rastladıklarını söylediler. Alışveriş yapmak için semt pazarına gelen vatandaşlar da zaten kalabalık olan pazarın ortasında duran otomobili görünce duruma tepki gösterdiler.
Bir pazarcı, "Sabah 7'den beri bu araba burada. Biz arkadaşlarla aldık oraya. Tezgah kurmak için biz kendimiz aldık oraya. Çok sık rastlıyoruz. Bu yüzden mağdur oluyoruz. Sıkıntı yaşadık. Memurları aradık 'geliyoruz' dediler. Gelen giden olmadı. Vatandaşta mağdur oldu. Yürüyemiyor, alışveriş yapamıyor" dedi.  
Pazar alışverişine gelen vatandaşlar da, "Esnaf da zorlanıyor, vatandaş da zorlanıyor" diyerek, tepkilerini dile getirdiler.  

Görüntü Dökümü:
-------------
-Semt pazarının ortasında kalan otomobil
-Alışveriş yapanlar
-Esnaf ile röp.
-Vatandaş ile röp.
-Detaylar

========================

11- MUSTAFA KOÇ MEZARI BAŞINDA ANILDI 

Haber-Kamera: Beyza Nur GÜLER- Buğra BENLİOĞLU-İbrahim MAŞE/ İstanbul, ()
Geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden Koç Holding yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, ölümünün 4'üncü yıldönümünde mezarı başında anıldı.
Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında yapılan anmaya aile üyeleri, Vehbi Koç Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Semahat Arsel, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ömer M. Koç,  Koç Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç, Mustafa Koç'un annesi Çiğdem Simavi, eşi Caroline Koç, kızları Esra ve Aylin Koç ve İnan Kıraç'ın yanı sıra aile dostları, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar çok sayıda iş insanı ve Koç Holding çalışanları katıldı. Emniyet güçlerinin tören alanı ve kabristan çevresinde yoğun güvenlik önlemi aldığı anmada Kur'an-ı Kerim okundu. 

"İSMİ KALPLERİMİZDE SONSUZA DEK YAŞAYACAK"
Ardından Koç Holding CEO'su Levent Çakıroğlu, bir konuşma yaptı. Çakıroğlu, "4 yıl geçmesine rağmen, Mustafa beyin zamansız kaybının acısı hiç azalmadı. Mustafa bey bizlere ve tüm çevresine inanç aşılayan, güç, güven ve ilham veren vizyon sahibi bir liderdi. Neye el attıysa büyük bir tutkuyla ve başarıyla yaptı. Kendisiyle tanışma şansı bulan herkesin sadece saygısını değil, aynı zamanda sevgisini de kazandı. Alçak gönüllüydü, tertemiz bir kalbi vardı, vicdan sahibiydi, dürüst ve samimiydi. Kendisini rahmetle yad ettiğimiz her an onu bu güzel özellikleri ile hatırlıyoruz. İsmi, hayatına dokunduğu her insanda, topluluğumuzun tarihinde ve geleceğinde ancak hepsinden de önemlisi kalplerimizde sonsuza dek yaşayacak. Kendisini sevgi, saygı, rahmet ve büyük bir özlemle anıyoruz. Törenimize katıldığınız için topluluğumuz adına şükranlarımızı sunuyorum" dedi.

Görüntü Dökümü: 
------------------------
-Anmaya gelen aile üyeleri
-Dua okunması
-Mustafa Koç'un mezarından görüntüler
-Genel ve detay 

==========================

12- PENDİK'TE PARKTA OYNAYAN ÇOCUĞU YARALAYAN KİŞİYE 3 YIL 9 AY HAPİS CEZASI

Yüksel KOÇ / İstanbul - PENDİK'te oturduğu sitenin parkında oyun oynarken gürültü yaptığı gerekçesi ile 7 yaşındaki komşusu Hira Nur Demircan'ı silahla yaralayan Barış Balcı, "Kasten yaralama" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandırıldı. 
İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü duruşmasına, tutuksuz sanık Barış Balcı ve avukatı Aysel Dermencioğlu ile mağdur Hira Nur Demircan'ın ailesinin avukatı Atanur Aydoğan katıldı.  Hira Nur Demircan'ın ailesinin avukatı Atanur Aydoğan, sanığın suçunun sabit olduğunu belirterek cezalandırılmasını istedi. 

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Son sözü sorulan tutuksuz sanık Barış Balcı, üzerine atılı suçu işlemediğini öne sürerek, "Suçu işlemediğim halde suç bana kaldı. Ben böyle bir şey yapmadım. Suçu benim üzerime yıkmaya çalışıyorlar. Kabul etmiyorum, beraatimi istiyorum" dedi. 

3 YIL 9 AY CEZA ALDI
Kararını açıklayan mahkeme, sanık hakkında, "Kasten öldürmeye teşebbüs" suçundan açılan davanın "Kasten yaralama" davasına dönüştüğünü tutanağa yazdı. Sanığı, "Kasten yaralama" suçundan 3 yıl 9 ay hapis cezası ile cezalandıran mahkeme, yargılama aşamasındaki davranışlarını gerekçe göstererek cezada herhangi bir indirime gitmedi. 
Mahkeme, sanığın tek eyleminin Hira Nur Demircan'ı yaralamaya yönelik olduğunu gerekçe göstererek, "Genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması" suçundan cezalandırılmasına yer olmadığına karar verdi. 

İDDİANAMEDEN
Pendik'te 7 yaşındaki Hira Nur Demircan'ın 21 Ağustos 2018 tarihinde oturdukları sitenin oyun parkında oynadığı sırada sırtından silahla vurularak yaralanması üzerine İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma sonucu hazırlanan iddianamede, Hira Nur Demircan'ın gürültü yaptığı gerekçesi ile komşusu Barış Balcı tarafından vurulduğu belirtiliyor. 
İddianamede, şüphelinin elde edilemeyen suç aleti ile yakın mesafeden küçük kızın hedef alarak ateş ettiği, tel sinekliği delen kurşunun beton zemine çarparak mağdureye isabet ettiği iddia ediliyor. 
İddianamede Barış Balcı için, "Çocuğu öldürmeye teşebbüs" ve "Korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahla ateş etme" suçlarından 13 yıl 6 aydan 23 yıla kadar hapis cezası isteniyor. 
 
Görüntü Dökümü:
------
-Arşiv

=====================
 
(ÖZEL) 
13-ESENYURT'TA GASP DEHŞETİ: GENÇ KIZI BIÇAKLAYARAK GASP ETTİ

Ersan SAN / İSTANBUL
Esenyurt'ta bir kişi, yolda yürüyen genç kadını apartmana kadar takip edip bıçakladıktan sonra gasp ederek kaçtı. Yaralanan genç kadın, sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.
Olay, dün saat 21.00 sıralarında Esenyurt'ta meydana geldi. İddiaya göre, kimliği belirsiz kişi, yolda yürüyen Nesrin A.'yı (25) bir süre takip etti. Apartmana giren Nesrin A.'yı sırtından bıçaklayarak cep telefonu ile cüzdanını gasp eden şüpheli, kaçarak izini kaybettirdi. Kanlar içinde kalarak yere yığılan genç kadını o halde görenler, hemen polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. Kısa sürede gelen sağlık ekipleri, ilk müdahalelerinin ardından Nesrin A.'yı, ambulansla Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. 

Polis ekipleri, çevre güvenliğini alarak olay yerinde inceleme yaptı. Olayda kullanılan bıçak yerde bulundu. Polis, çevredeki güvenlik kamera görüntülerini inceleyerek 18 yaşlarında olduğu belirtilen şüphelinin kimliğini tespit etmeye çalışıyor. Mahalle sakini, "Yukarıdaydık ses geldi, aşağı indik. Baktım kadın burada bağırıyor, kanlar içinde yatıyor. Galiba bir şahıs bıçaklayıp kaçmış, cüzdanı ile telefonunu alıp kaçmış. Polise ve ambulansa haber verdik. Kendisi Suriyeli. İşten eve geliyordu, galiba onu takip ediyordu." dedi.

Görüntü Dökümü:
---------------
-Bıçaklanan genç kızın ambulansa alınması
-Sağlık ekiplerinin müdahalesi
-Ambulanstaki görüntüleri
-Polis ekiplerinin çalışmaları
-Olayda kullanılan bıçak

=========================

14-ATAKÖY'DEKİ TENTE FACİASI DAVASI; ŞİKAYETÇİLER DİNLENDİ

Haber: Halil YILMAZ / İSTANBUL, () ATAKÖY 5. Kısımdaki Ömer Duruk Cami'nde 2017 yılında 3 kişinin hayatını kaybettiği ve 45 kişinin yaralandığı 'tente faciasına' ilişkin davada şikayetçiler dinlendi. Mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen müştekilerin zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.
Bakırköy 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nce görülen duruşmaya şikayetçiler, cami imamı olan tutuksuz sanıklar Adem Karabey ve Faruk Yazar katıldı. 

"OĞLUM BABASIZ KALDI"
Aslı Solak Şengezer, sanıklardan şikayetçi olduğunu belirterek, "7 aydır hamile olduğum için olay yerinde değildim. Eşim Mustafa Ümit Şengezer, olay anında hayatını kaybetti. Oğlum babasız kaldı, annem de ölümden döndü." dedi.

"İMAM HEMEN KILAR ÇIKARIZ DEDİ"
Olay günü arkadaşının cenazesine gittiğini ifade eden Namık Tamer ise, "O gün çok kar yağmıştı, tenteler kar ile dolmuştu. Karlar da kürenmemişti. Belediye güvenlik şeridi çekmişti. Cenaze namazı kılınacağı sırada imamlardan biri 'Gelin beş dakikada kılar çıkarız' dedi. Bunu diyen huzurdaki sanıklardan biri mi bilemiyorum. Cenaze namazı bittikten sonra cenaze taşınırken tente üzerimize yıkıldı. Tentenin altında kaldım. Kendi gayretlerimle altından çıkmayı başardım, hala fizik tedavi görmekteyim." diye konuştu.

"CEMAATİ TENTENİN ALTINA İMAM SOKTU"
Cenaze namazı için cami bahçesine gittiğini kaydeden Ahmet Pekacar ise şikayetçi olduğunu ifade ederek "Tentelerin bir kısmının etrafı çevrilmişti. Bu arada belediye görevlileri ve caminin imamları tentenin altına girilmemesi konusunda anons yaptılar. Cenaze namazı arabası ile gelen imam ise yaşlı bir beydi. 'Birkaç dakikada kıldırır ve dağılırız' diyerek, cemaati tentenin altına soktu. Özellikle bayanlar arka tentedeydiler, cenaze namazı kılındıktan sonra tente çöktü. Benim boynuma tente profili vurdu, olaydan sonra ayağımda üç parça kırık meydana geldi." şeklinde konuştu.

"CAMİ İÇİNE ALINMADIK"
Şikayetçi Ebru Koyun ise "Camiye gittiğimizde sağ taraftaki tentenin profili bel vermişti. Üzerindeki kar kürenmemişti. Buna çok şaşırdık, hava çok soğuk olmasına rağmen cami içerisine alınmadık. Sağ taraftaki tentenin altına şerif çekildi. Kesinlikle bu tentenin altına geçmeyin deniliyordu. Cemaat çok kalabalık olduğu için tentenin altına girdi. Tente devrilince de belden aşağım profilin ayağında kaldı." dedi.

"BİZ ORAYI AÇMAK ZORUNDA DEĞİLİZ"
Aycan Yegin ise ifadesinde, "Belediye görevlilerini görünce insanlar tenteyi sordular. Görevliler de 'Orayı biz açmak zorunda değiliz, biz yolu açmakla görevliyiz. Tentenin üstüne karışmıyoruz' dediler. İmamlardan biri iki dakika kıldırırım dedikten sonra erkekler tentenin altına girdiler. Ben annem ve diğer akrabalarım tente devrilince altında kaldık. Şikayetçiyim." dedi.

"ONLA BİRLİKTE BİZ DE ÖLÜYORUZ"
Olay sebebiyle ağır yaralanan Fikri Yılmaz'ın eşi Cemile Yılmaz ise, "Eşim 3 yıldır bilinci kapalı hastanede yatmaktadır. Öldükten sonra hayata döndürülmüş. Ben olay yerinde değildim. Her gün gözümün önünde ölüyor eşim. Onla birlikte biz de ölüyoruz her gün. Böyle bir acı yok. Eşime vasi olarak atandım, şikayetçiyim." diye konuştu.

DURUŞMA ERTELENDİ
Mahkeme duruşmaya katılan iki tutuksuz sanığa taleplerini sordu. Sanıklar Adem Karabey ve Faruk Yazar ise herhangi bir talepleri olmadığını ifade etti. Avukat beyanlarının alınmasının ardından ara kararını açıklayan mahkeme heyeti, duruşmaya gelmeyen müştekilerin zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Görüntü Dökümü
-Arşiv