1- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I DUYGULANDIRAN BELGESEL

Haber: Özgür ALTUNCU - İSTANBUL

"15 Temmuz Kadınları" adlı belgesel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı duygulandırırken eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım gözyaşlarını tutamadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş Conrad Oteli'nde düzenlenen "İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü Bakanlar Konferansı"na katıldı. Konferansta gösterilen "15 Temmuz Kadınları" belgeseli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı duygulandırdı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ın eşi Semiha Yıldırım ve salonda bulunan çok sayıda kişinin gözyaşlarını tutamadığı görüldü.

Görüntü Dökümü:

------------

-Erdoğan'ın görüntüsü

-Emine Erdoğan, Semiha Yıldırım ve salondakilerin ağlaması

02.11.2016 - 15.15 Haber Kodu : 161102111

============================

(GENİŞ HABER)

2- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN AFRİKA ÜLKELERİNE FETÖ UYARISI

* Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Bu örgütün en yaygın olduğu kıtalardan birisi Afrika Kıtası. Afrika Kıtası ülkelerinin bu örgüte karşı çok dikkatli olması gerekir"

"Devlete sızdıkları anda 'çok geç oldu' diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için uyarıyoruz. 'Vakit geçmeden' diyoruz"

"Suriye ve mülteci meselesinde sınıfta kalanların bize ders vermesine tahammül gösteremeyiz"

"En sert eleştirilere bile her zaman açığız. Ancak bize parmak sallayarak adeta bir mürebbiye edası ile istikamet çizilmesini de kabul edemeyiz"

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Lütfü Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türkiye-Afrika İş forumu açılış oturumunda konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye'de 15 Temmuz'da FETÖ mensuplarınca darbe girişiminde bulunulduğunu hatırlatıp, bu örgütün en faal olduğu kıtalardan birinin Afrika kıtası olduğunu belirtti. Erdoğan, "Afrika kıtası ülkelerinin bu örgüte karşı çok hassas, çok dikkatli olması gerekir. Yarın eğer o ülkelerde devlete sızdıkları anda 'Çok geç oldu' diyebilirsiniz. Biz yaşadığımız için siz kardeşlerimizi uyarıyoruz"dedi.

FETÖ TÜM ÜLKELERE TEHDİT

FETÖ'nün dini duyguları kullanarak gençleri robotlaştırdığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, " Bu örgüt, sadece bize değil, varlık gösterdiği tüm ülkelere karşı büyük bir tehdittir. Ne diyor, '170 ülkede faaliyetimiz var' diyor. Yani 170 ülkenin tüm o genç dimağlarını zehirleyen, o 170 ülkenin devlet kademelerine sızma çalışmalarını sürdüren, böyle bir darbeci terör örgütü.15 Temmuz gecesi yaşanan hadiseler hepimiz için, tüm ülkeler için çok büyük bir uyarı olmuştur. Nitekim kimi dostlarımız darbenin hemen ardından FETÖ'nün kendi ülkelerindeki faaliyetlerine son verme noktasında adımlar atmaya başladılar. Özellikle Afrikalı dostlarımızın alicenaplığını istismar eden bu terör örgütüyle mücadelemizde desteklerinizin artarak sürmesini arzu ediyoruz. FETÖ ile mücadele hepimizin ortak mücadelesidir"diye konuştu

"SİZLERİN YANINDA OLACAĞIZ"

Terörle mücadelede uluslararası dayanışmanın şart olduğunu belirten Erdoğan, " Eğer bu dayanışmayı sağlayamazsak hepimiz için bu tehdit yarın çok çok büyük boyutlarda gelişmiş olur. Sizler bu konuda bize yardım ederken inşallah bizler de herhangi bir boşluk oluşmaması için sizlerin yanında olacağız" dedi.

TÜRKİYE VE AFRİKA TARİHİ DİRENİŞİN TARİHİDİR

Dünyadaki mevcut küreselleşme anlayışını eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Açıkcası böyle bir küreselleşme anlayışını yeni bir sömürgecilik modeli, yeni bir kölelik düzeni olarak görüyorum.'Siz bilemezsiniz', 'siz beceremezsiniz', 'siz bize tabi olmak zorundasınız'. Anlayış bu. Mantık bu. Oysaki Türkiye ve Afrika'nın modern tarihi böyle bir sisteme itarazın, direnişin tarihidir. Bizler bundan 93 önce verdiğimiz Kurtuluş savaşı sonunda , sizler de 1950, 1960'lar boyunca yürüttüğünüz anti-kolonyan dönemin sonunda ülkelerinizi büyük bir itirazın üzerine kurdunuz. Bizler müstemleke olmayı reddettik. Bizler ikinci sınıf insan olmaya itiraz ettik. Bizler yeryüzünün lanetlileri olmayacağımızı tüm dünyaya ilan ettik" diye konuştu.

ALKIŞ ALAN SÖZLER

Afrikalıların tıpkı Türkiyeli kardeşleri gibi özgürlüklerini lutüfla değil bedelini kanla, canla ödeyerek dişleri ve tırnaklarıyla kazandıklarını söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, " Afrikalı dostlarımız bugünlere Afrikalı dostların bugünlere Nukruma, Lumumba, Kenyata ve 3 yıl önce vefat eden Mandela gibi vizyonel liderlerin cesaretleri, kararlı tutumlarıyla geldi" diye konuştu. Erdoğan'ın bu sözleri uzun süre alkışlandı.

"BÖYLE İNSAN HAKLARI SAVUNUCULUĞU OLMAZ"

"Hem Afrika ülkelerinde ve Ortadoğu'da çatışmaları körükleyecek, çatışmalardan kazançlı çıkmanın hesabını yapacak hem de sizin politikalarınızın ceremesini çeken mağdurlara, kapılarınızı kapacaksınız. Şu anda Batı'nın yaptığı bu değil mi?" sözleriyle Batılı ülkelerin politikalarını eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan," 10 kişiyi alıyor, 50 kişiyi alıyor, 100 kişiyi alıyor ve bunun da faturasını kesiyor. Bir taraftan ekonomik çıkarlarınızla birçok Afrika ülkesinde fakirliği kronik hale getireceksiniz, diğer yandan da fakirlik ve çatışmalardan kaçan mazlumların Akdeniz ve Ege'de boğulmalarına ses çıkarmayacaksınız. Ondan sonra Aylan bebeği alacaksınız, dergilerinizin kapağına adeta bir sömürü aracı olarak resmini dahi kullanacaksınız. Bunların mantığı, anlayışı bu. Dürüst, samimi değiller. Aynı şeyi Ümran bebeğe yapacaksınız. Orayı bile sömürü aracı olarak kullanıyorlar. Kusura bakmayın, böyle adaletsizlik, böyle çifte standart olmaz. Böyle insan hakları savunuculuğu, böyle demokrasi olmaz. Hiç kimse bu adaletsizlikleri görmezden gelmemizi beklemesin. Biz haklı olduğumuz, ülkemizin, Afrikalı kardeşlerimizin, tüm insanlığın selameti için önemli gördüğümüz hususlarda itirazımızı yüksek sesle dile getirmeye devam edeceğiz. Çünkü Afrika kıtasının önceliklerini, kendi önceliklerimiz olarak adlediyoruz. Afrika'nın sorunlarına en iyi çözümlerin yine Afrikalı kardeşlerimiz tarafından geliştirilebileceğine inanıyoruz. Afrikalı kardeşlerimizin yol göstericilere ihtiyacı yok, onların iyi ve kötü gününde yanlarında olacak yol arkadaşlarına ihtiyaçları vardır. Bunu böyle bilmeliyiz"diye konuştu.



'TERÖR ÖRGÜTLERİ METASTAZ GEÇİRİYOR'

Gerek Türkiye'nin içinde bulunduğu bölgeyi gerekse de Afrika kıtası başta olmak üzere diğer coğrafyaları etkileyen tehditlerin başında terörün geldiğini ifade eden Erdoğan, Terör örgütleri, iletişim ve ulaşım imkanlarının da katkısıyla küreselleşiyor, metastaz geçiriyor. Bugün lokal terör örgütlerinden ziyade DEAŞ gibi, El-Kaide gibi, FETÖ, PKK, PYD, YPG gibi bölgesel ve küresel şer şebekelerinden bahsediyoruz. Boko Haram gibi bu tür örgütlerden bahsediyoruz. Eş Şebab gibi bu tür terör örgütlerinden bahsediyoruz. Dünyada hiçbir ülke bu şer odaklarının tehditlerine karşı bağışıklık kazanmamıştır. Son dönemde Paris'te, Brüksel'de, Boston'da, Tunus'ta veya Türkiye'nin değişik şehirlerinde meydana gelen terör eylemleri maalesef bu gerçeği bir kez daha ortaya koymuştur..." diye konuştu.

Görüntü Dökümü:

- Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşması

02.11.2016 - 13.17 Haber Kodu : 161102069_

02.11.2016 - 13.19 Haber Kodu : 161102071

===============================

3- ERDOĞAN: AVRUPA'YA GİTMEYE ÇALIŞAN MÜSLÜMANLARI GÖRDÜKÇE UTANIYOR, HİCAP DUYUYOR, KİNİM, HIRSIM ARTIYOR (1)

*Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,

"Suriye ile Türkiye arasında yeni terör devleti oluşturmak istiyorlar. 'Kusura bakmayın Türkiye böyle bir devlete müsaade etmeyecektir' dedik ve adımımızı attık"

"Türkiyeli bir Müslüman olarak Suriye'de, Irakta, Afganistan'da yaşananlardan hicap duyuyorum"

"Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan Müslümanları gördükçe utanıyor, hicap duyuyorum bir taraftan da kinim, hırsım artıyor"

"Birileri bize akıl veriyor. 'Irak, Suriye ile bu kadar ilgilenmeyin siz tribünden seyredin' deniyor. Bombalar düştüğü zaman bizi vuruyor. Nasıl duyarsız kalırız"

"Arap Birliği'nin dik durması lazım. Niye dik durmuyorlar? Katil Esed'i savunmak samimi bir Müslüman'ın tavrı olabilir mi?"

Haber: Özgür ALTUNCU - Hakime TORUN - Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İSTANBUL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Beşiktaş Conrad Oteli'nde düzenlenen "İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkelerin Kalkınmasında Kadınların Rolü Bakanlar Konferansı"nda konuştu.

"SURİYE'DE, IRAKTA, AFGANİSTAN'DA YAŞANANLARDAN HİCAP DUYUYORUM"

Erdoğan,"Türkiyeli bir Müslüman olarak Suriye'de, Irakta, Afganistan'da yaşananlardan hicap duyuyorum. İtilip kakılmak pahasına Avrupa ülkelerine gitmeye çalışan Müslümanları gördükçe utanıyor hicap duyuyorum bir taraftan da kinim, hırsım artıyor. O dergilerin kapağına Aylan bebeğin resmini basmak suretiyle ondan bir şeyler kotarmaya çalışanları gördükçe hırsım kinim artıyor. Çünkü dürüst, samimi değiller. Aylan bebeği oraya atan sebepler kim, nasıl oldu? Ümera bebeğin resmini ekranlara getirtmek iş değil. Onları o hale getiren kim? Önce bunu hesabını verelim. Botların içinde 70, 100 kişi botu batıran batı zihniyetini acaba ne zaman zihnimizde batıracağız? Müslümanların içine düşürüldüğü bu duruma isyan etmeyenin bırakın imanını, insanlığından şüphe ederim" diye konuştu.

Kadının toplumdaki yerinin önemine değinen Erdoğan, "Kadını tamamıyla her şeyden ilimden, irfandan, siyasal, sosyal hayattan uzak tutarak güçlü bir millet oluşturmazsınız" dedi.

"BİRİLERİ BİZE AKIL VERİYOR 'IRAK, SURİYE İLE BU KADAR İLGİLENMEYİN SİZ TRİBÜNDEN SEYREDİN' DENİYOR"

Ortadoğu'daki gelişmelere değinen Erdoğan, "Hazırlıklılarımızı yine yapıyoruz. Birileri bize akıl veriyor. 'Irak, Suriye ile bu kadar ilgilenmeyin siz tribünden seyredin' deniyor. Suriye'ye, Irak'a sınırı olan biziz. Bombalar düştüğü zaman bizi vuruyor. Nasıl duyarsız kalırız" dedi.

SABIR, SABIR , SABIR SONUNDA GAZİANTEP'TE BOMBALARI PATLATTILAR

Erdoğan, "Sabır, sabır , sabır sonunda Gaziantep'te bir kına törende bir gencin vücuduna bombaları bağlayıp patlattılar. Artık dedik daha duramayız. Artık Suriye'ye Özgür Suriye Ordusu ile gireceğiz Özgür Suriye ordusu ile girdik. Cerablus'tan önce DEAŞ'ı attık güneye doğru kovalama devam etti" diye konuştu.

'KUSURA BAKMAYIN TÜRKİYE BÖYLE BİR DEVLETE MÜSAADE ETMEYECEKTİR' DEDİK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Hedef, El Bab'a kadar inmek. Orayı terörden arındırılmış bir bölge haline getirmek istiyoruz. Bu kardeşiniz kaç yıldır ilgili ülkeler ile bu konuyu konuştu. El Rai'de sadece Araplar var. El Bab keza öyle. Öyle bir operasyon yapıyorlar ki, burada Türkiye'nin karşısında PYD ve YPG'yi buralara yerleştirmenin gayreti içindeler. Suriye ile Türkiye arasında Yeni terör devleti oluşturmak işitiyorlar. 'Kusura bakmayın Türkiye böyle bir devlete müsaade etmeyecektir' dedik ve adımımızı attık" ifadesini kullandı.

'SURİYE'DE KİMSENİN GÖZÜ OLMASIN SURİYE, SURİYELİLERİN' DEDİK

Erdoğan, "'Suriye'de kimsenin gözü olmasın Suriye, Suriyelilerin' dedik. Buralara önce DEAŞ'ı yerleştirdiler. Sonra DEAŞ'ı çıkartarak PYD, YPG'yi yerleştirdiler. Kusura bakmasınlar. Biz burada bedel ödedik. Hala demeye devam ediyoruz. 2 milyon 700 bin Suriyeliye biz bakıyoruz. Şu ana kadar hepsi yaklaşık faturalı olan 14 milyar dolardır. STK'lar da bir o kadar harcama yaptık" dedi.

DÜRÜST, SAMİMİ DEĞİLLER. 3 MİLYAR EURO GÖNDERECEĞİZ DEDİLER HALA GELECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Dürüst, samimi değiller. 3 milyar Euro göndereceğiz dediler hala gelecek. Bizim bütçemize de gelmiyor. Kızılay dediler tamam dedik. Yok samimi değiller. Benim canımı yakan bu. Kalbimin dili yok. Ondan ne kadar bizarım deniyor ya. Dillendirmeye devam edeceğim" diye konuştu.

ARAP BİRLİĞİ'NİN DİK DURMASI LAZIM. NİYE DİK DURMUYORLAR?

Erdoğan, "Arap Birliği'nin dik durması lazım. Niye dik durmuyorlar? Katil Esed'i savunmak samimi bir Müslüman'ın tavrı olabilir mi? 6 milyonu aşkın Müslüman'ı öldürüyor" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Erdoğan'ın görüntüsü

-Detaylar

================================

4- CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN ÇAD CUMHURBAŞKANI ITNO İLE GÖRÜŞTÜ

Haber: Özgür ALTUNCU / Kamera: Yaşar KAÇMAZ - İstanbul ()

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Afrika Ekonomi ve İş Forumu'na katılmak üzere Türkiye'ye gelen Çad Cumhurbaşkanı ve Afrika Birliği Dönem Başkanı Idriss Deby Itno ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Yemek, forumun yapıldığı Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde gerçekleşti. Yemekten önce Erdoğan ve Itna heyetleriyle birlikte ikili görüşmede bulundu.

Görüntü Dökümü:

- Görüşmeden genel ve detay görüntüler

============================

5- CUMHURİYET GAZETESİ ÖNÜNDE GERGİNLİK

Haber-Kamera: İhsan YALÇIN / İstanbul

Cumhuriyet gazetesi önündeki destek eylemleri sürerken kısa süreli gerginlikler yaşandı.

Gazete binası önünde eylem yapan grup, kendilerini video kamerayla çeken polise tepki gösterip yuhaladı. Polis bunun üzerine kaydını sonlandırıp eylemcilerin yanından ayrıldı.

GÖZALTIYA TEPKİ

Bir başka gerginlik ise polis kontrol noktasında yaşandı. Polis ekipleri, arama noktasında kendilerine tepki gösteren bir kişiyi gözaltına aldı. Bu anlarda da bina önündeki kalabalık slogan atarak duruma tepki gösterdi.

Görüntü Dökümü:

------------------------

-Grubu çeken polis memuru

-Eylem yapanların polise tepkisi

-Polisin kaydını sonlandırması

-Polisin kontrol noktasında bir kişiyi gözaltına alması

-Grubun gözaltı işlemine sloganlı tepkisi

-Genel ve detaylar

===================================

6- CEM BOYNER: TÜRKİYE'DE ŞU SIRADA PİYASA BALAYI GÜNLERİ GEÇİRMİYOR

Haber: Gülseli KENARLI - Kamera: Güven USTA / İstanbul

Boyner Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Cem Boyner, "Türkiye'de şu sırada piyasa balayı günleri geçirmiyor. Ekmek gerçekten aslanın ağzında ve zorlukta yaratıcılığı tetikliyor" dedi.

Bilkent Üniversitesi ve Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) tarafından düzenlenen "İş Hayatında Büyük Veriö konferansı yapıldı.

Konferansa TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Cansen Başaran Symes, TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Ekonomi Yuvarlak Masa Başkanı Esin Güral Argat, Cem Boyner, Bilkent Üniversitesi Bilgi Toplumu Forumu Direktörü Prof. Dr. Altay Güvenir katıldı.

Cansen Başaran Symes konferansın açılışında yaptığı konuşmasında, "Avrupa Komisyonu verileri gelecekte tüm işlerin dijital beceriler gerektireceğini ve 2020 yılında bilgi iletişim teknolojileri alanında çok ciddi pozisyon açığı olabileceğini görüyor" dedi ve şunları söyledi:

"Bunu rakamlarla da destekliyorlar. Avrupa Komisyonu'nun çok paydaşlı dijital beceriler ve işer koalisyonu dijital beceriler havuzu oluşturarak bu pozisyon açığını kapatmaya çalışıyor. Ülkelerin ulusal dijital becerilerini artırma yönünde stratejik planlar oluşturmaları bekleniyor. Global gelişmeler böyleyken, ülkemizde eğitim sisteminin, bilgi temelli ekonomiye uyum sağlayabilecek niteliklere sahip, analitik, yenilikçi, eleştirel ve özgür düşünen bireyleri yetiştirmesi gerektiğini tekrar tekrar vurgulamak isterim. Unutmayalım dün sahip olduğumuz avantajların yerini yarının baş döndürücü trendleri alacak. Bir kurum bir şeyleri yanlış yapmamış olsa da sırf rakiplerinin trendleri yakalaması ve avantaja dönüştürmesi nedeniyle başarısızlığa sürüklenebilir. Dijital dönüşümü yakalamak ve bu dönüşümden büyük ve büyük veri gibi temel bileşenlerini akıllıca değerlendirmek işte bu nedenle kritik önemdedir."

Cem Boyner de konuşmasında, "Türkiye'de şu sırada piyasa balayı günleri geçirmiyor. Ekmek gerçekten aslanın ağzında ve zorlukta yaratıcılığı tetikliyor" dedi ve ekledi:

"Bütün hızıyla aslında büyük veriyi anlamak, anlamlandırmak, birbiri ile ilişkileri kurabilmek, veriler arasında ilişkileri kurabilmek ve bir sonraki hamleyi müşteri için kolaylaştırmak için çalışmaya devam ediyoruz. Şu yaptığımızda dünyadan birkaç adım öndeyiz. Çok uzun bir yol geldik. Hiç bu konuda adım atmamış şirketler, 'şimdi başlasak ağaç 100 sene içinde meyve verecekse o zaman bir an evvel ağacı dikmemiz lazım'. Burada da biraz öyle. Çok çabuk başlamak lazım, çok çabuk toparlanıyor datayı toplamak önemli değil. Datayı anlamlandırmak ve oradan bir iş çıkarabilmek çok önemli."

Görüntü Dökümü:

-------------------

- Symes'in açıklamaları

- Boyner'in açıklamaları

- Konferanstan görüntüler

- Detaylar

02.11.2016 - 15.12 Haber Kodu : 161102109

=============================

7- FATİH'TE KADINI YERDE SÜRÜKLEYEN KAPKAÇÇI SUÇ MAKİNESİ ÇIKTI

* Fatih'te Moldovalı kadının çantasını çalmak isterken yerde sürükleyen kapkaççılardan biri yakalandı.

*18 yaşındaki C.B.'nin başka bir kişiye kapkaç yaparken yakalanarak tutuklandığı belirtildi.

* C.B.'nin 31 suçtan sabıkasının bulunduğu kaydedildi.

Haber: Sinan BİLGİLİ - İSTANBUL

Fatih Mesihpaşa Caddesi'nde geçtiğimiz cuma günü Moldova uyruklu D.M. adlı kadının çantasını kapkaç yaparken yerde sürüklenen 2 saldırgandan birinin bir kaç gün sonra yaptığı kapkaç sonrası yakalanarak tutuklandığı öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 18 yaşındaki C.B.'nin 31 ayrı suçtan da kaydının bulunduğu kaydedildi.

C.B.'nin Moldovalı kadının çantasını çaldıktan sonra yine Fatih'te kapkaç yaparken yakalanıp tutuklandığı belirtildi.

Moldovalı D.M.'ye kapkaç yapan diğer kişinin ise arandığı öğrenildi.

Görüntü Dökümü:

-----------

-Moldovalı kadına kapkaç yapılırken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüler

-Kadının yerde sürüklenmesi

FEED

==================================

8- POMPALI SİLAHLI SOYGUNCULAR KAMERA

* Çekmeköy ve Ümraniye'de marketleri soyan hırsızlar güvenlik kameralarına yansıdı.

* Şüpheliler son işlerinde kaçarken kıskıvrak böyle yakalandı

Haber-Kamera: Ramazan EĞRİ- Uğur AYAZSIN / İstanbul

Son bir ay içerisinde Çekmeköy ve Ümraniye'de 3 markette silahlı soygun gerçekleştiren şüpheliler, Ümraniye'de bir marketten gasp ettikleri sigara ve paralarla birlikte kaçarken yakalandı.

Ümraniye Necip Fazıl Mahallesi'nde bir markete dün gece saat 21.00 sıralarında pompalı tüfekle giren iki kişi çalışanları tehdit ederek etkisiz hale getirdikten sonra kasada bulunan parayı ve sigaraları gasp etti. Marketten çıkarak kendilerini bekleyen arkadaşlarının kullandığı otomobile binen soyguncular kaçmaya başladı.

SOYDUKLARI MARKETİN YAKININDA YAKALANDILAR

İhbarı alan Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler soyulan marketin çevresinde araştırma yaptı. Yapılan araştırmalar sonucu soyguncular marketin yakınında yakalandı.

YAKALANMA ANI KAMERADA

Polisin şüphelileri yakalandığı o anlar böyle görüntülendi. Soygun anı ise marketin güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde soyguncuların yüzleri kapalı bir şekilde silahlar ile markete girip market çalışanını etkisiz hale getirdikten sonra kasadaki paraları aldıkları görülüyor.

SOYGUNCULARIN TEDBİRİ İŞE YARAMADI

Soyguncular, iş yerinden sigara kolilerini çıkarmadan önce kameralara yansımamak için ışıkları kapattı. Ancak gece görüşü bulunan kameralar soyguncuların tedbirini boşa çıkardı. Soyguncuların rahat tavırları ise dikkat çekti.

Gözaltına alınan 3 şüpheli ilçe ekipleri tarafından, Asayiş Şube Müdürlüğü'ne teslim edildi. Şüphelilerin sorgulamalarına burada devam edilecek.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Hırsızlık

GÜVENLİK KAMERASI

-Soygun anı

-Soyguncuların silahla markete gelmesi

-Soyguncuların kasiyeri arka tarafa götürmesi

-Sigara kolilerinin taşınması

-Işıkların kapatılması

//////////

-Şüphelilerin yakalanma anı

02.11.2016 - 15.14 Haber Kodu : 161102110

============================

(ÖZEL)

9- PERİSCOPE'DAKİ O YAYINA 2 TUTUKLAMA

- YÜZLERCE KİŞİ 155'İ ARAYIP ŞİKAYETTE BULUNMUŞTU

* Canlı yayın uygulaması 'periscope'da baygın haldeki kadınla cinsel ilişki görüntülerinin yayınlanması nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında görüntülerdeki kişiler tespit edildi.

* İlişkiye girenin kuaför E.A. ile görüntüyü kaydedenin polis memuru N.O.K. olduğu belirlenen soruşturmada 2 şüpheli tutuklandı.

* Mağdur G.Y., "E.A.'nın evine gidip üçümüz alkol aldık. Bir süre sonra ben uyuyakaldım. Sabah kalktığımda salonda çırılçıplak uyandım. Kameraya çekildiğimi hatırlamıyorum. Fark etsem kesinlikle kabul etmezdim" dedi.

* Tutuklanan E.A. ise, "Kadınla evde alkol aldığımız sırada kendisinin bir arkadaşı geldi. Periscope hesabı bana aittir. Onlar akşam benim telefonuma yüklediler. Fantezi olsun, takipçi olsun diye yayın yapacaklarını söylediler. Arkadaş gözlerini kapatma numarası yaptı. Böyle çekim yaptılar" diyerek kendisini savundu.

Haber: Arzu KAYA, İstanbul

Canlı yayın uygulaması 'periscope'da baygın haldeki kadınla cinsel ilişki görüntülerinin yayınlanması nedeniyle yürütülen soruşturma kapsamında şüpheliler belirlendi. İlişkiye giren ve görüntüyü kaydettiği ifade edilen 2 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

GÖRÜNTÜLER ÜZERİNE SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Olaya ilişkin soruşturma, görüntülerin canlı yayın uygulaması 'periscope'da 5 Eylül 2016 günü yayınlanması ile başladı.

@Azeriii isimli kullanıcının baygın olduğu iddia edilen bir kadınla cinsel ilişkiyi yayınlaması üzerine vatandaşlar emniyete çok sayıda ihbarda bulundu. İhbar üzerine olayın mağduru ve şüphelilerin tespit edilmesi amacıyla savcılık soruşturma başlattı.

SAVCILIK ŞÜPHELİLERİ TESPİT ETTİ

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ilişkiye giren şüphelinin kimliğini ve olay yerinin Gebze olduğunu belirleyerek soruşturmayı ilk olarak Gebze Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi. Gebze'de ise olayın Maltepe'de bir evde gerçekleştiği anlaşılarak dosya yeniden Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi. Genel Soruşturma Bürosu Cumhuriyet Savcısı Yusuf İltar yaptığı geniş çaplı çalışma sonucunda, ilişkiye girenin kuaför olan 30 yaşındaki E.A, görüntüyü kaydedenin 25 yaşındaki polis memuru N.O.K. ve mağdur kadının ise 34 yaşındaki pazarlama işiyle uğraşan G.Y. olduğunu tespit etti.

"KAMERAYA ÇEKİLDİĞİMİ FARKETSEM KABUL ETMEZDİM"

Genç kadın emniyette şüphelileri tespit ederken olaya ilişkin verdiği ifadesinde, kuaför E.A.'nın eskiden sevgilisi olduğunu ve olay günü Bostancı'da görüştüklerini belirtti. E.A.'nın yanında arkadaşı olan polis memuru N.O.K.'nın da bulunduğunu söyleyen genç kadın, "Daha sonra E.A.'nın evine gidip üçümüz alkol aldık. Bir süre sonra ben uyuyakaldım. Sabah kalktığımda salonda çırılçıplak uyandım. E.A.'ya aramızda bir şey olup olmadığını sorduğumda, 'Oldu. Kendin istedin hatırlamıyor musun' dedi. Daha sonra evden ayrıldım. Olay akşamı kameraya çekildiğimi hatırlamıyorum. Fark etsem kesinlikle kabul etmezdim. Videoda benimle birlikte olan kişi E.A., videodan gelen seslerdeki kişi ise N.O.K.'dır" dediği öğrenildi.

MAHKEMEYE SEVK EDİLDİLER

Emniyetteki ifadelerinin ardından 2 şüpheli Kartal'daki Anadolu Adalet Sarayı'na getirildi. Savcılık şüphelilerin "Nitelikli cinsel saldırı", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Özel hayata ilişkin görüntü ve sesleri ifşa etme" suçlarından tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk edilmesine karar verdi.

"DEVLET TERBİYESİ ALDIM, SUÇ İÇİNE GİRMEM"

Anadolu 8. Sulh Ceza Hakimliği'nde ifade veren şüphelilerden evli polis memuru N.O.K.'nun suçlamayı kabul etmediğini beliterek, "E.A. ile bir ev almıştık. İlk defa kadını o akşam evde E.A.'nın yanında gördüm. Kadın alkol alıyordu. Ev dubleksti odama çıkıp uyudum. Video çekimini yapan ben değilim. Devlet terbiyesi aldım, böyle bir suç içine girmem" dediği öğrenildi.

"FANTEZİ OLSUN, TAKİPÇİ OLSUN DİYE..."

Bir diğer şüpheli E.A. ise, "Bayanla evde alkol aldığımız sırada kendisinin bir arkadaşı geldi. 'Azeri' isimli Periscope hesabı bana aittir. Onlar akşam benim telefonuma yüklediler. Fantezi olsun, takipçi olsun diye yayın yapacaklarını söylediler. Kadın arkadaş gözlerini kapatma numarası yaptı. Böyle çekim yaptılar. Arkadaşım N.O.K. ile alakası yoktur, olaydan kısa bir süre önce eve gelip odasına geçti" şeklinde savunma yaptığı belirtildi.

"BELİRLİ SUÇLARA TOPLUMUN DUYARLI OLMASI... TUTUKLANMALARINA..."

Hakimlik "Nitelikli cinsel saldırı", "Cebir tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından somut deliller olduğunu, şüphelilerin kaçacağı ve delilleri karartabileceğini belirtti. Hakimlik kararında, "Belirli suçlara toplumun duyarlı olması, toplumsal huzursuzluğa yol açması gibi durumlarda tutuklamanın uygun bir tedbir olacağı, şüphelilerin işlediği suçlardaki tecrübe ve yeteneği ile aynı suçu işleyebileceği hususundaki kaygıların mevcudiyeti halinde tutuklamanın haklı nedene dayandığı yönündeki içtihatlar nazara alınarak ayrı ayrı tutuklanmalarına karar verilmiştir" ifadelerine yer verdi.