1- HDP İSTANBUL İL BAŞKANLIĞI ÖNÜNDE POLİS MÜDAHALESİ

Haber-Kamera: Hasan YILDIRIM İSTANBUL

HDP'lilerin gözaltın alınmasına tepki gösteren bir grup, HDP İstanbul İl Başkanlığı önünde eylem yaptı. Polis, gruba tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti.

HDP Milletvekillerinin gözaltına alınmasına tepki gösteren bir grup, HDP İstanbul İl Başkanlığı önünde protesto gösterisi yaptı. Polis, grubun yolu açması ve dağılmaları konusunda uyarıda bulundu. Dağılmamakta direnen gruba ise tazyikli su ve biber gazı ile müdahale etti. Ara sokaklara kaçan bazı eylemciler, yola çöp konteynerleri ile barikat kurarak polise taş attı. Polis, grubu TOMA'dan sıkılan tazyikli su ile dağıttı.



Görüntü Dökümü:

---------

-HDP İl Binası önünde toplanan grup

-Slogan atılması

-Polisin grubu dağılması için uyarması

-Dağılmayan gruba su ve biber gazı ile müdahale edilmesi

-Ara sokaklara kaçanlar

-Polise taş atılması

-Çöplerden barikat kurulması

-Genel ve detaylar

04.11.2016 - 16.01 Haber Kodu : 161104164

=============================

2- HDP'Lİ HÜDA KAYA, "MECLİSTEN ÇEKİLMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"



Haber-Kamera: Mustafa ÖZDABAK- Hasan YILDIRIM/İSTANBUL,()

Halkların Demokratik Partisi İstanbul İl Başkanlığı, HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da aralarında bulunduğu 12 HDP milletvekilinin gözaltına alınması nedeniyle il binasında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan HDP Milletvekili Hüda Kaya; "Meclisten çekilme gibi bir konu söz konusu değildir. Halkımızdan aldığımız emaneti sonuna kadar yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

HDP Milletvekillerinin gözaltına alınmasına ilişkin HDP İstanbul İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yapıldı. Beyoğlu'nda saat 13.00'te başlayan toplantıya HDP milletvekilleri de destek verdi. Toplantıda konuşan İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş;"Dün gece saat 11.00'den itibaren devam eden adeta bir kabusla uyandık. Yaşananlara bir darbe demek bile hafif kalır. Topyekün bir tasfiye harekatı ile partimiz ve demokrasi güçleri karı karşıya kalmıştır. Eş başkanlarımız ve vekillerimiz alınan ve uygulanan kararlar. Zaten tıkalı hale gelmiş demokratik siyaseti tümüyle tasfiye etme amaçlıdır" dedi.

HÜDA KAYA, "BU PROBLEM SADECE HDP'NİN PROBLEMİ DEĞİLDİR"

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya;"Bugün Türkiye halkının karşı karşıya geldiği bu problem sadece bir HDP problemi asla değildir. HDP'nin terörize edilerek seçilmiş eş başkanları başta olmak üzere vekillerinin de yerellerdeki tüm idarecilerini ve yöneticilerine bir gözaltı ve tutuklama furyası. 6 milyondan fazla insanımızın iradesinin,tercihinin hiçleştirilerek yok edilmeye çalışıldığı bir dayatma bir darbeyle karşı karşıyayız. Bu darbe sadece HDP'ye karşı yapılmış değildir. Bugün yapılan bu darbe Türkiye'nin 3'üncü partisine yapılmıştır. Bugün bir polis devleti, bir darbeci mantıkla bizleri gözaltı ve tutuklamalarla yok etmeye, susturmaya, sindirmeye çalışanlara karşı hiçbir şekilde ifade verme zorunluluğumuzun olmadığını, sorumlu olduğumuz sadece halkımız olduğunu belirtiyorum" dedi.

Basın açıklamasını okuyan İstanbul İl Eş Başkanı Aysel Güzel; "Darbe koşullarını bu ülke eninde sonunda aşacak. Geçmişte de darbeler yaşandı. Geçmişte de siyasetin önünü kesen engellemeler, müdahaleler yapıldı. Ama o günler nasıl geçtiyse, bugünler de geçecek. Fakat Türkiye tarihine, siyaset tarihine bir kara leke olarak geçecek. Doksanlı yıllarda dönemin vekilleri Hatip Dicle ve arkadaşlarını parlamentoda yaka paça gözaltına alanlar nasıl kaybettiyse, bugünün darbecileri de aynı şekilde kaybedecektir" dedi.

HÜDA KAYA, "MECLİSTEN ÇEKİLMEMİZ SÖZ KONUSU DEĞİL"

Bir basın mensubunun yaşanan gözaltılardan sonra toplu şekilde meclisten çekilmeyi düşünüyor musunuz? Bu konuyu aranızda tartıştınız mı diye soruldu.

HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya; "Bizim parti organlarımızın bu şeklide meclisten çekilmesi söz konusu değildir. Halkımızdan aldığımız emaneti sonuna kadar yerine getirmeye devam edeceğiz" dedi.

Görüntü Dökümü:

------------

-Basın toplantısından görüntü

-HDP İstanbul İl Eş Başkanı Doğan Erbaş'ın konuşması

-HDP Milletvekili Hüda Kaya'nın açıklamaları

-Basın açıklamasının okunması

-Genel ve detaylar

04.11.2016 - 15.15 Haber Kodu : 161104144

============================

3- NURGÜL YEŞİLÇAY'IN YARGILANDIĞI DAVADA ERKAN PETEKKAYA AYLIK GELİRİNİN 450 BİN TL OLDUĞUNU BEYAN ETTİ

Haber-Kamera: Yüksel KOÇ/İSTANBUL,()

Oyuncu Erkan Petekkaya, Nurgül Yeşilçay'ın kendisine hakaret ettiği gerekçesi ile şikayetçi olduğu davada müşteki sıfatıyla ifade verdi.

Yeşilçay'dan şikayetçi olduğunu söyleyen Petekkaya, sanık Nurgül Yeşilçay'ın sette herkesin önünde annesine küfür ettiğini öne sürdü.Mahkeme, bu duruşmaya gelmeyen Yeşilçay'ın bir dahaki duruşmaya da gelmemesi durumunda zorla getirilmesine karar verileceğini belirtti.

Oyuncu Erkan Petekkaya'nın şikayeti üzerine oyuncu Nurgül Yeşilçay hakkında, "Hakaretö suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle açılan davaya başlandı.

Bakırköy 44 Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ilk duruşmasına, oyuncu Erkan Petekkaya ve Avukatı Çağdaş Çelik ile Nurgül Yeşilçay'ın Avukatı Hande Kuray Mutlu hazır bulundu.

AYLIK GELİRİ 450 BİN TL

Petekkaya, kimlik tespiti sırasında aylık gelirinin 450 bin TL olduğunu beyan etti.

Kimlik tespitinin ardından müşteki sıfatıyla ifadesi alınan Petekkaya, Nurgül Yeşilçay'dan şikayetçi olduğunu söyledi. Sanık Nurgül Yeşilçay'ın ifade ettiği gibi öpüşme meselesi nedeniyle bir sorun yaşanmadığını ifade eden Petekkaya, "Öpüşme meselesi nedeniyle tartışmamız meydana gelmiş değildir. Ben, kendisinin iddia ettiği gibi, 'sen bu işe amma meraklıymışsın, sen bu durumlara alışkınsındır' demedim. Kaldı ki bu öpüşme sahnesinin daha evvel çekimi tamamlanmıştı" dedi.

Petekkaya, ifadesi sırasında, "Sinirlendim, tansiyonum çıktı, oturmazsam düşeceğim" diyerek oturmak için izin istedi.

Bu sözleri üzerine oturmasına izin verilen Petekkaya, öpüşme sahnesinin öğle saatlerinde çekildiğini, bu sahneden sonra dinlenmeye çekildiklerini, akşam 19.00 çekimi için yeniden bir araya geldiklerini beyan edeerek, "Yeniden bir araya geldiğimizde rolümüze çalışıyorduk. Senaryo gereği, 'Gülseren hangi müziği seviyorsun' diye sordum. Bana, 'A… A…' diyerek küfür etti. İki kez üst üste söyledi ve seti terk etti. O çekimi de yapamadık, bu durum şirketin tutanağında da mevcuttur. Dilekçemizin ekindeki mesajlar bu olaydan sonra olmuştur. Şikayetçiyim" dedi.

İTİBARININ İADESİNİ İSTEDİ

Topluma mal olmuş bir kişi olduğunu söyleyen Petekkaya, Nurgül Yeşilçay'ın çok akıllıca bir operasyon yaptığını, kadınlar haftasında kendisini kadınları taciz eden bir kişi olarak gösterdiğini, bütün kadın örgütlerinin üstüne geldiğini, bu nedenle toplum önünde kötü duruma düştüğünü belirterek, itibarının iadesini istedi. Avukatı Mutlu Çelik de bu hususta tazminat davası açtıklarını söyledi.

Nurgül Yeşilçay'ın Avukatı Hande Kuray Mutlu, müvekkilinin son anda bir işi çıktığı için bugünkü duruşmaya gelmediğini belirterek, "Bir dahaki oturumda tarafımızdan hazır edilecektir" dedi.

Petekkaya'nın Avukatı Çağdaş Çelik ise, duruşmaya katılma taleplerinin olduğunu belirterek, "Şikayetimiz devam ediyor" dedi.

Mahkeme, bu duruşmaya gelmeyen Nurgül Yeşilçay'ın bir dahaki duruşmaya gelmemesi durumunda zorla getirilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

İDDİANAMEDEN

Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Ertuğrul Sarıyar tarafından hazırlanan iddiananede, Erkan Petekkaya'nın bir gazeteye verdiği röportajda ve attığı SMS'lerde kendisine hakaret ettiğini öne sürerek Nurgül Yaşilçay'dan şikayetçi olduğu belirtiliyor. Yeşilçay'nı suça konu SMS'leri Petekkaya'nın sette yaptıkları nedeni ile attığı söylediği belirtilen iddianamede, Yeşilçay'ın gazete röportajında da Petekkaya'ya hakaret ettiği görüşüne yer veriliyor. İddianamede, Nurgül Yeşilçay'ın, "Hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanması isteniyor.

Görüntü dökümü

-----------

-Erkan Petekkaya'nın adliyenin bahçesinde görüntüsü

-Erkan Petekkaya'nın avukatı Çağdaş Çelik ile basın mensuplarına poz vermesi

04.11.2016 - 15.39 Haber Kodu : 161104155

==================================

4 - 22 YAŞINDAKİ GENCİ AĞIR YARALAYAN ŞEHİR MAGANDASI YAKALANDI



Ali AKSOYER/İSTANBUL,()

Sefaköy'de arkadaşının kına gecesinden dönerken nereden geldiği belli olmayan bir kurşunun başına isabet etmesiyle ağır yaralanan Mert Arabalı'yla ilgili soruşturmada bir kişi gözaltına alındı. Sokak ortasında rastgele ateş açtığını itiraf eden şehir magandası Burak B. polisteki ifadesinde "Hasımlarım vardı. Bu yüzden silah taşıyordum. Yolda yürürken karşımdan gelen iki kişi eline beline atar gibi yapınca silahımı çekip rastgele ateş açtım. Oradan kaçtıktan sonra yoldan geçen bir kişinin yanlışlıkla vurulduğunu öğrendim" dedi. Şüpheli adliyeye sevk edildi.

OTOMOBİLİNİN İÇİNDE BAŞINDAN VURULMUŞTU

Sefaköy'de 2 Kasım 2016 tarihinde meydana gelen olayda 22 yaşındaki Mert Arabalı otomobilinin içinde bir anda kanlar içinde kalarak yere yığıldı. Yanında bulunan kişi tarafından hastaneye kaldırılan Mert Arabalı'nın sol kulak üzerine isabet eden merminin başına girdiği tespit edildi. Durumu ağır olan Mert Arabalı yoğun bakım servisinde tedavi altına alındı.

SOKAKTA RASTGELE ATEŞ ETTİĞİNİ İTİRAF ETTİ

Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada Mert Arabalı'nın ağır yaralanmasına neden olan kişi belirlendi. Burak B. adlı şüpheli polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Asayiş Şube Müdürlüğüne getirilerek sorgulanan Burak B. (26) "Hasımlarım vardı. Bu yüzden silah çekiyordum. Olay günü yolda yürürken karşımdan gelen ve daha önceden tanımadığım iki kişi ellerini beline atıyormuş gibi yapınca, ben de silahıma davrandım. Onlara doğru rastgele ateş ettim. Herkes kaçıştı. Ben de oradan kaçtım. Daha sonra yoldan geçen birinin vurulduğunu öğrendim" dedi.Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

---------

-Şüphelinin adliyeye sevki

============================

5- KAR MASKELİ VE SİLAHLI ŞÜPHELİLER YAKALANDI



Haber: Ali AKSOYER/İSTANBUL,()

Kocasinan'da bir kafeteryaya maskeli ve silahlı kişiler tarafından yapılan bir kişinin ölümü bir kişinin de yaralanmasıyla sonuçlanan saldırının failleri olduğu iddia edilen 2 kişi polis tarafından yakalandı. Şüphelilerin daha önce yaşanan işyeri baskını ve dayak olayının intikamını almak için saldırı olayını gerçekleştirdikleri öğrenildi.

KAR MASKELİ VE SİLAHLI KİŞİLER SALDIRI GERÇEKLEŞTİRMİŞTİ

Kocasinan'da bulunan bir kafetarya da önceki yaşanan olay sırasında işyerine gelen kar maskeli ve silahlı iki kişi içerde bulunanlara kurşun yağdırmıştı. Olay sırasında işyeri sahiplerinden Ahmet M.(38) hayatını kaybederken, Neşet D.(47) ağır şekilde yaralandı.

DAHA ÖNCEKİ OLAYIN DEVAM ÇIKTI

Polis tarafından olaydan sonra başlatılan çalışmalarda olayda hayatını kaybeden Ahmet M. ile yaralanan Neşet D.'nin bir süre önce bir başka kafetaryanın sahibi Davut K.'nin işyerine giderek kumar oynattığı gerekçesiyle onu dövdükleri işyerinde masa ve sandalyeleri kırdığını tespit etti. Davut K.'nın bu saldırıya rağmen polise haber vermediği belirlendi.

ŞÜPHELİLER YAKALANDI

Cinayetle biten saldırının, bu olayın devamı olduğu tespit edildi. Davut K.'nın oğlu Şehmuz K. ile amcaoğlu Eyüp K. polis tarafından yakalandı. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü:

-------------

-Şüphelilerin adliyeye sevki