Haber - Kamera: Enver ALAS, İstanbul /
'Şoför Nebahat' karakteriyle ünlenen Türk sineması ve tiyatrosunun usta ismi Sezer Sezin, Teşvikiye Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından Feriköy Mezarlığı'nda toprağa verildi. 
88 yaşında vefat eden Sezer Sezin için ilk olarak Harbiye Cemal Reşit Rey Salonu'nda tören düzenlendi. Sezin için  daha sonra Teşvikiye Camii'e  cenaze töreni düzenlendi. Türk bayrağına sarılı tabutu cami avlusuna getirilmesinin ardından Sezer Sezin'in kızları Ayşegül İlsever, Sevgi Yeğenoğlu ile eski eşi Üner İlsever ve torunları taziyeleri kabul etti.  Törene Sezin'in ailesi ve yakınlarının yanı sıra sanatçı dostları da katıldı. Cenazede Hülya Koçyiğit, Ediz Hun, Göksel Arsoy, Aydemir Akbaş ve Nilüfer Aydan gibi isimler yer aldı. 

"TÜRK SİNEMASINA SEYİRCİYİ KAZANDIRMIŞ BİR HANIMEFENDİDİR"
Aydemir Akbaş, "Dünya şekeri biriydi. Sinemanın kahrını çekmiş bir insandı. Çok sevecendi" derken, Ediz Hun ise "1950 ve 60'lı yılların starıydı. 1959 ve 1960'ta Şoför Nebahat'i çekti. Çok önemli bir stardı ve kıymetli bir insanı kaybettik. Sezen Sezin, Türk sinemasına seyirci kazandırmış bir hanımefendidir. Bunların yanı sıra insan olarak da mükemmel biriydi" ifadelerini kullandı. 

FERİKÖY MEZARLIĞI'NA DEFNEDİLDİ
Cenaze namazı öncesi tabuta sarılan Ayşegül İlsever, annesinin ardından gözyaşı döktü. Sezer Sezin'in yakın sanatçı dostu Hülya Koçyiğit'te tabut önünde dua etti. Usta oyuncu için helallik alınmasının ardından öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı. Namazın ardından Sezer Sezin Feriköy Mezarlığı'na defnedildi.  

Görüntü Dökümü
-------------------------
-Cami avlusunda tabuttan görüntüler
-Taziyeler
-Cenazeye katılanlar
-Aydemir Akbaş ile röp
-Göksel arsoy ve Ediz Hun ile röp
-Helallik alınması
-Cenaze namazının kılınması 
-Genel ve detaylar