FETÖ'nün medya yapılanmasına ilişkin "örgüt üyeliği" suçundan yargılandıkları davadan tahliye edildikten sonra "darbeye teşebbüs" soruşturması nedeniyle tekrar tutuklanan aralarında Atilla Taş'ın da bulunduğu 12'si tutuklu 13 sanığın yargılandığı dava yarına ertelendi.

Hayati KILIÇ - İstahbul
İstanbul 25. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuklu sanıklardan Gökçe Fırat Çulhaoğlu savunmasında , yayın yönetmeni olduğu Türk Solu dergisinde FETÖ ve elebaşı gülen aleyhine yayınlanan yazı ve dergi kapaklarını anlattı. Kendisi kadar Fetullah Gülen aleyhine yazı yazan başka kimsenin olmadığını belirterek "2007 yılındaki sayıda ilk kez Fetullah için FETO  ifadesini biz kullandık. Şimdi herkes FETO diyor. Fetullah Gülen'in isminde "H" yoktur. "Bahai" olduğunu yazdım. Biz bunları yazdık, şimdi iddianamelerde bu alıntılar var. Şimdi savcılar bu buluşumun üzerine konup iddianamelerde yer veriyorlar, bizi de FETO'cu olmaktan içeri alıyorlar. FETÖ-PKK  işbirliğini Uludere olayının ardından 2013 yılında yazdım. "Paralel devlet" ifadesini de ilk kez ben kullandım" dedi. 
Sanıklardan Bünyamin Köseli de savunmasında hakkındaki suçlamaları kabul etmedi. 4 sanığın savunmasının tamamlanmasının ardından duruşma diğer sanıkların savunmalarının alınması için yarına ertelendi.