Hayati KILIÇ - İstanbul
Emirgan'da kendisini oyuncu Tuba Büyüküstün ile görüntüleyen gazeteciyi gasp ettiği iddiasıyla 2 çalışanıyla birlikte tutuklanan işletmeci Umut Evirgen ilk duruşmada tahliye edildi. Duruşmada Evirgen ile birlikte tutuklanan 2 çalışanına da tahliye kararı çıktı.
İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada "Yol kesmek suretiyle birden fazla kişiyle silahlı yağma" suçundan 15 yıla dara hapis cezası istenen tutuklu sanıklar Umut Evirgen, Doğan Akbaş ve Ahmet Fatih Baltacı hazır bulundu. Şikayetçi İsmail Bayrak da duruşmaya avukatı ile birlikte katıldı.

SUÇLAMAYI KABUL ETMEDİ
Tutuklu sanık Umut Evirgen 10 bin lira aylık gelirinin olduğunu belirterek " Üzerime atılan suçlamayı kabul etmiyorum. Olay tarihinde işletmeciliğini yaptığım işyerinde kahvaltı yapıyordum. Yanımda arkadaşım Tuba Büyüküstün vardı. Bir ara göz ucu ile baktığımda bir şahsın bahçede koşarak kaçtığını gördüm. Tedirgin oldum, ancak yerimden kalkmadım. Arkadaşım ile kahvaltı yapmaya devam ettim. Kendisine de bir şey söylemedim. Onun da gördüğünü sanmıyorum. Çünkü aramızda öyle bir diyalog yaşanmadı. Bir süre sonra orada çalışan diğer sanıklar geldiler. Kendilerine neden geldiklerini sordum. Onlar da bahçede hırsız diye  bir şahsı takip ettiklerini, ancak yanlarına gittiklerinde gazeteci olduklarını bu gazetecinin de İsmail Bayrak olduğunu söylediler. Ben İsmail Bayrak'ın gazeteci olduğunu biliyordum. Bir arkadaşımı aradım. Telefonunu ondan adım. Kendisine mesaj gönderdim. Mesajda bir yanlış anlama olduğunu bildirdim. Her hangi bir şekilde kimseye talimat vermedim. Suçsuzum beraatime karar verilsin" dedi.

"HIRSIZ SANIP KOVALADIK"
Umut Evirgen'e ait iş yerinde vale olduğunu belirten tutuklu sanık Ahmet Fatih Baltacı ve garson olduğunu belirten Doğan Akbaş da haklarındaki suçlamaları kabul etmediler. Sanıklar, "Beraber bahçede oturuyorduk. Bu sırada bahçeden bir şahsın koşarak gidip bir arabaya bindiğini gördük. Şirkete ait araca binip aracı arkasından takip ettik.Korna çalıp selektör yapmamıza rağmen durmadı. Araca sağ taraftan yanaşarak kim olduklarını, polise haber vereceğimizi söyledik. Fakat şahıslar durmadı. 20 metre gerimizde araç durdu. İçinden bir şahıs indi. Yanımıza gelip gazeteci olduğunu söyledi. 'Nasıl inanacağız' dediğimizde 'Al kameraya bak' dedi. Kamerayı istedik, bize verdi. Kamerayı alıp iş yerine döndük. İşletme müdürü ile karşılaştık. Ne olduğunu sordu, durumu izah ettik. Kamerayı emanet eşyaların saklandığı yere koyduk. Polis arayınca götürüp teslim ettik" dediler.

ŞİKAYETÇİ OLMADI
İsmail Bayrak ise sanıklardan şikayetçi olmadığını belirterek "Araç ile beni takip eden sanıkların yanına gittim. Tuba Büyüküstün'ün fotoğrafını çektiğimi söyledim. 'Fotoğrafları alabilirsiniz' dedim. Ancak şahıslar bu işten anlamadıklarını belirterek kamerayı istediler. Bizi takip et iş yerinden alırsın dediler. Kendi isteğim ile malzemeleri verdim. Ancak onlar gittikten sonra eşyaları geri getirilmeme ihtimalini düşünerek polise gidip şikayetçi oldum. Şikayetimden vazgeçiyorum" dedi.

TAHLİYE EDİLDİLER
Duruşma sonunda, sanıklara atılı suçun lehlerine değişme ihtimali bulunduğu gerekçesiyle tahliyelerine karar verildi. Tuba Büyüküstün'ün ise gelecek celse tanık olarak dinlenmesi kararlaştırılarak duruşma ertelendi.