YARALI ASKER, HAKKARİ'DE ŞEHİT OLDU(EK)

1)NİĞDE'YE ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi Düztepe mevkiine personel ve malzeme indiren askeri helikoptere PKK'lı teröristlerin açtığı ateş sonucu Uçak/Helikopter (UH) Teknisyeni Astsubay Başçavuş Gökhan Altınalana şehit oldu. 33 yaşındaki şehit Astsubay Altınalana'nın acı haberi, Niğde'nin Altunhisar İlçesi'nde oturan ailesini yasa boğdu.

Bölgede sürdürülen operasyon kapsamında dün Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Düztepe Mevkii'ne personel ve malzeme indiren helikoptere, teröristlerce açılan ateş sırasında başından vurulan 2 çocuk babası Astsubay Gökhan Altınalana ağır yaralandı. Helikopterle Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alınan Astsubay Başçavuş Gökhan Altınalana kurtarılamadı.

Altınalana'nın şehit olduğu haberi Niğde'nin Altunhisar İlçesi'nde oturan ailesine askeri görevliler tarafından bildirildi.

Şehit Astsubay Altınalana'nın cenazesi, memleketi Altunhisar'ın Ulukışla Köyü'nde toprağa verilecek.

Adnan ÇELEBİ/ NİĞDE, ()

========================================================

2)SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI'NIN 'MAHREM İMAMLARI' ADLİYEDE

SAMSUN'da FETÖ/PDY operasyonunda Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nın 'mahrem imamları' oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 3 öğretmen, bugün adliyeye sevk edildi.Samsun'daİl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri bir süre önce Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'na FETÖ/PDY operasyonu gerçekleştirmiş birisi emekli 25 rütbeli asker ile 1 sivil memur gözaltına alınmıştı. Şüphelilerin 21'i ise çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Polis, şüphelilerin ifadelerinden yola çıkarak geçen 21 Mart'ta yeni bir FETÖ/PDY operasyonu gerçekeştirdi. Samsun merkezli Ankara ve Amasya illerinde gerçekleştirilen operasyonda iddiaya göre Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı'nın 'mahrem imamları' oldukları belirlenen öğretmenler, Muhammed U., İsa K. ve Nihat B. gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada ele geçen dijital verilere de el kondu.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde 6 gündür sorgulanan 3 şüpheli bugün adliyeye sevk edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

- Şüphelilerden detay

- Emniyetin dışından detay

(SÜRE : 1.02 - BOYUT : 33.10 MB)

Haber-Kamera : Hakan ÇELİKBAŞ/SAMSUN, () -

=======================================================



3)GÜVENLİK GÖREVLİSİNİN, SİNYAL KESİCİ AYAKKABISI

ŞANLIURFA'da özel güvenlik görevlisi 38 yaşındaki İbrahim Halil Boz, kullanıcının yerini de belirleyen sinyal kesici özellikli 'Jammer 2023' adıyla ayakkabı ürettiğini söyledi. Topdağı Mahallesi'nde oturan güvenlik görevlisi İbrahim Halil Boz, devlet büyüklerinin özellikle terör bölgelerine yaptığı ziyaretlerden esinlenerek kullanıcının konum bilgilerini belirleyen Küresel Konumlama Sistemi (GPS) içeren ve sinyal kesici özelliğe sahip ayakkabı tasarladı. Masaj, soğutma ve ısıtma sistemi de bulunan ayakkabı, aktif durumda iken kullanıcının konumunu eşleştirilen bilgisayara aktarırken, bombalı saldırılara karşı da sinyal kesici görevi görüyor. 'Jammer 2023' adını verdiği ayakkabıyı, 8 ayda 500 liraya mal ettiğini belirten lise mezunu İbrahim Halil Boz, seri üretim için destek istedi. Daha önce de mayın taramasında kullanılan detektörlü bot ürettiğini söyleyen İbrahim Halil Boz, projesine sahip çıkılmasını isteyerek, şunları söyledi:"25 yıldır kendimi savunma sanayisini yönelik yeni buluş ve icatlara adadım. Daha önceden 10 değişik proje tasarladım. Şimdi devlet büyüklerimizin korunmasına yönelik birçok özelliğe sahip yeni bir ayakkabı projesini geliştirdim. 'Jammer 2023' modeli ismini verdiğim ayakkabıda herhangi bir saldırıya karşı yüzde 50 koruma veriyor. Tasarladığım ayakkabıda soğutma, ısıtma, masaj, sinyal kesici jammer özellikleri bulunuyor. Bürokratlar, milletvekilleri, üst düzey devlet yöneticileri için tasarlanmış bir projedir. Oldukça mükemmel bir teknolojiye sahip olan bu ayakkabı devlet büyüklerimizin korunmasına yönelik olarak tasarladım. Bu proje üzerinde 8 aylık bir çalışma yaptım. Bu projeye devlet büyüklerimizin sahip çıkmasını istiyorum. Bu ayakkabı 500 liraya mal oldu. Bunu giyen yüzde 50 koruma altında oluyor."

Görüntü Dökümü

-----------------------------------

- Özel teknoloji ayakkabı

- Ayakkabının özelliğini gösteren Halil Boz

- Urfalı mucit Halil Boz’la yapılan röp.

- Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA-)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 543 MB

===================================================

4)GAZİANTEP'TE OTOMOBİL DEVRİLDİ: 1 ÖLÜ, 2 YARALI

GAZİANTEP'te, kontrolden çıkıp şarampole devrilen otomobilin 27 yaşındaki sürücüsü Serhat Aysaç öldü, yanındaki 2 kişi yaralandı. Kazada, gece geç saatlerde Sani Konukoğlu Bulvarı'nda meydana geldi. Serhat Aysaç yönetimindeki 46 DD 433 plakalı otomobil, köprülü kavşakta kontrolden çıkıp şarampole devrildi. Kazada sürücü Aysaç olay yerinde ölürken, otomobilde bulunan Atilla Tamer ve Emrah Yücel yaralandı. Aysaç'ın cesedi olay yerindeki incelemenin ardından otopsi için morga, yaralılar ise çağrılan sağlık görevlilerince ambulanslarla Şehitkamil Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Acil serviste tedaviye alınan yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Görüntü Dökümü

--------------------------

- Olay yeri

- Polisin çalışması

- Kaza yapan otomobil

- Sağlık görevlileri

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ahmet ÖZER-GAZİANTEP-)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 164 MB

==================================================

5)EŞİYLE İDDİALAŞIP ALDIĞI EĞİTİMLE KADINLARA RESMİ ÖĞRETİYOR

ANTALYA'nın Alanya İlçesi'nde 2 çocuk annesi 48 yaşındaki Seher Mollaosmanoğlu, 15 yıl önce ev hanımıyken, eşiyle iddialaşması sonrası resim eğitimi alarak kurduğu atölyede 400'e yakın kadına resim eğitimi verdi.

Ev işlerinden arta kalan zamanını değerlendirmek isteyen ev hanımı Seher Mollaosmanoğlu, 1999 yılında resim eğitimi almaya karar verdi. Özel hocalardan 4 yıl eğitim alan Mollaosmanoğlu, eğitimini tamamlamasının ardından 2003 yılında 'Turkuaz' adlı sanat atölyesi kurdu ve burada kadınlara resim eğitimi vermeye başladı. Bugüne kadar yaklaşık 400 kadın kursiyere resim dersi veren Mollaosmanoğlu, ayrıca çocuklara da dersler vererek resmi sevdirmeye çalıştı. Mollaosmanoğlu, öğrencileriyle yaptıkları tabloları ise yılın belirli zamanlarında düzenlediği resim sergileriyle ilçede yaşayan sanatseverlerin beğenisine sundu.

'ÇOK UĞRAŞTIM'

Resim yapmaya çocukluk döneminden ilgi duyduğunu belirten Seher Mollaosmanoğlu, evlendikten sonra da resme olan ilgisinin devam ettiğini ve evde de resim yapmayı sürdürdüğünü anlattı. Eşiyle arasında yaşanan iddialaşmanın ardından resim yeteneğini geliştirmeye karar verdiğini kaydeden Mollaosmanoğlu, "Biraz klişeleşmiş bir laf olacak belki ama resme çocukluktan bu yana ilgim vardı. Kendi kendime resimler yapıyordum fakat bir yerden çıkış bulduk, kendimi geliştirme imkanı buldum. Kurslara gittim, bunun yanında da evde çok çalıştım, çok uğraştım ve şimdiki aşamaya geldim. Şu anda da kursiyerler olarak ev hanımlarını yetiştiriyorum ve yetiştirmeye de devam edeceğim" dedi.

'BÜYÜK BİR AŞKTI RESİM YAPMAK'

Resim macerasına ilk çıktığında bu günkü hedeflerinin olmadığını anlatan Seher Mollaosmanoğlu, "Resmi her zaman seviyordum fakat resme başladığımda 'Ben ev hanımlarını eğitmeliyim' gibi bir düşünceyle başlamadım. Sadece gönül vermiştim. Benim için büyük bir aşktı resim yapmak. Resim yapmaya başladım ve baktım ki bu bana yetmiyor. Ben de 'Daha nasıl faydalı olabilirim, benim gibi ev hanımlarına nasıl faydalı olabilirim, onlarla bildiklerimi nasıl paylaşabilirim' diye düşündüğümde başladı. Bir baktım ki eğitmen olmuşum ve o olaya karar vermişim. Resim yapmaya-yaptırmaya karar verdim ve işin içerisinde buldum kendimi. Çok da seviyorum resim yapmayı ve yaptırmayı" diye konuştu.

'12 YILDIR GELEN KURSİYERLERİM VAR'

Ev hanımlarının ev hayatı dışında da üretken olması gerektiğine vurgu yapan Seher Mollaosmanoğlu, şöyle dedi:

"Ev hanımlarının üretken olduklarını, onların mutlu olduklarını görmek benim için çok önemli. Resim yapmak kadar öğretmek de çok önemli. Yıllardır ev hanımlarına resim yapmayı öğretiyoruz. Kurslara 12 yıldır gelen kursiyerlerimiz var. Atölye açıldığından bu yana gelen kursiyerlerim dahi var. Yani bunlar güzel şeyler. Bunlar benim için mutluluk ve onur verici şeyler. Benimle olmaktan, resim yapmaktan, ortamı paylaşmaktan hepsi çok keyif alıyor ki hala resimle yıllardır devam eden arkadaşlığımız var."

Görüntü Dökümü

----------

- Kurstan ve kursiyerlerden görüntü

- Resim yapan kursiyerlerden detay görüntüler

- Resimlerden detay

- Seher Mollaosmanoğlu röportajı

HABER- KAMERA: Engin ANAK/ALANYA (Antalya), ()

==============================================

6)ATTDER'DEN DAYANIŞMA YEMEĞİ

ACİL Tıp Teknisyenleri ve Teknikerleri Derneği (ATTDER) Burdur Şubesi tarafından dayanışma yemeği düzenlendi.

ATTDER Burdur Şubesi'nin 22-28 Mart Acil Tıp Teknisyenleri Haftası dolayısıyla Serenler Tepesi Tesisleri'nde düzenlediği yemeğe Ak Parti Burdur milletvekilleri Bayram Özçelik ve Reşat Petek, İl Genel Meclisi Başkanı Muzaffer Bağcı, İl Sağlık Müdürü Mehmet Metin Demir ile ATTDER Burdur Şubesi üyeleri katıldı.

Yemekte konuşan ATT DER Şube Başkanı Esengül Aladağ, bir insan hayatı kurtarana kahraman, birçok insan hayatı kurtarana ise sağlıkçı denildiğini belirtti. Aladağ, "Bizler bu yüzden görülmeyen kahramanlar olduk hep. Genelde insanlar kaybetmekten korkarlar oysa 112'de biz en çok insan hayatı kaybetmekten korktuk. Bir can için canla başla çalışıp onu kaybetmek çok zor geliyor bize. Kan bağı olmadan can bağı kuruyorsunuz çünkü" dedi.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Metin Demir, 112 çalışanlarının bir insanın canını kurtarmak için zaman zaman kendi canlarını tehlikeye attığını kaydetti.

Milletvekili Reşat Petek, "İnsan yaşamını öne alan, insan yaşatmayı, başına bir kaza geldiğinde kurtarmayı amaçlayan, bunun için fedakarca gayret gösteren, zaman zaman bir can kurtarmak için canından olan çok değerli bir mesleğin mensuplarısınız" dedi.

Milletvekili Bayram Özçelik de sağlık alanında Burdur'un nüfusa göre iyi durumda olduğunu kaydetti.

Yemekte ATTDER'E destek olanlara plaket verildi. Ödül töreninin ardından sözlerini Esengül Aladağ'ın yazdığı 'Arkası gelmez nöbetlerin bıktım illallah' şarkısı seslendirildi ve pasta kesildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

- Yemeğe katılanlardan detay

- Konuşmalar

- Pasta kesilmesi

- Şarkı ve eğlence

(Haber -Kamera Mesut MADAN/BURDUR, (

===================================================

7)TÜROFED BAŞKANI AYIK: AVRUPALI TÜKETİCİ TÜRKİYE'DEN VAZGEÇMEZ

TÜRKİYE Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık, "Tüketicinin Türkiye ürününe bir bağlılığı vardır. Almış olduğu hizmet ve ödediği paranın karşılığı açısından bakıldığında Türkiye rakipsiz bir ürün sunmakta tüketiciye. Dolaysıyla da Avrupalı tüketicinin Türkiye'den hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini düşünüyoruz. Muhtemelen referandum arkasından Avrupa'da da bir geri dönüş bekliyoruz" dedi.

TÜROFED Başkanı Osman Ayık, Rusya ve Avrupa pazarı ile iç pazara ilişkin değerlendirmede bulundu. Rus pazarından gelen erken rezervasyon rakamlarının sevindirici olduğunu ancak bundan sonrasının nasıl devam edeceğiyle ilgili kesin bilgiye sahip olmadıklarını aktaran Osman Ayık, "Ama görüntü Rusya Federasyonu'nda bizim 2015'teki rakamlarımızın seviyesine, belki onun da üstünde bir rakama çıkacağımızı şu günkü verilerden alabiliyoruz. Erken rezervasyon rakamları oldukça sevindirici. 2015 rakamlarının üstünde, 2014 rakamlarına yaklaşmış gibi görünüyor. Süreçte herhangi bir olumsuzluk yaşamadığımız takdirde Rusya Federasyonu ve diğer bağımsız devletler topluluğundan da önemli sayıda bir akışın olmasını 2017 yılında bekliyoruz. Şu andaki durum onu gösteriyor" dedi.

'TÜRKİYE RAKİPSİZ BİR ÜRÜN SUNMAKTA'

Avrupa pazarında son yaşanan gerilim ve referandum sürecinin rezervasyon akışlarında durağanlığa neden olduğunu vurgulayan Osman Ayık, referandumun ardından Avrupa pazarında bir geri dönüş beklediklerini kaydetti. Ayık, "Çünkü Türkiye'nin Avrupa pazarı nezdinde vazgeçilmez bir destinasyon olduğunu biliyoruz. Tüketicinin Türkiye ürününe bir bağlılığı vardır. Almış olduğu hizmet ve ödediği paranın karşılığı açısından bakıldığında Türkiye rakipsiz bir ürün sunmakta tüketiciye. Dolaysıyla da Avrupalı tüketicinin Türkiye'den hiçbir zaman vazgeçmeyeceğini düşünüyoruz. Muhtemelen referandum arkasından Avrupa'da da bir geri dönüş bekliyoruz" diye konuştu.

'İÇ PAZAR BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ'

Turizmcinin şu an elindeki garantinin iç pazar olduğunu ve son 5-6 yılda yapılan çalışmalarla iç pazarda özellikle geçen yıl inanılmaz artış sağladıklarına dikkati çeken Osman Ayık, şöyle dedi:

"Bu trendi devam ettirmemiz lazım. Bu anlamda çalışmalarımız devam ediyor. En kısa süre içerisinde arzumuz iç pazarı 10 milyon seviyesine çıkartarak, en büyük kaynak pazarımız şekline dönüştürmemiz lazım. Bu sektörün devamlılığı, sürdürülebilirliği anlamında da çok önemli bir şeydir iç pazarın bu rakamlara ulaşması ve bunun yıl boyuna yayılması da bizim için çok önemlidir. Çünkü biz sadece iç pazarda seyahat eden insanları tatil amaçlı, deniz tatili yapan insanlar olarak da görmemiz lazım. Onlar Türkiye'deki her yeri, her noktayı kullanıyor. Şehirlerimizi, kültür alanlarımızı, kültürel değerlerimizi, doğal değerlerimizi ziyaret ediyorlar. Kayak merkezlerimizi, kaplıca tesislerimizi ziyaret ediyorlar. Dolayısıyla bu bize 12 ay içerideki turizm hareketi, 12 aylık bir devamlılık sağlıyor. Bu anlamda iç pazar bizim için çok önemli."

İÇ PAZARA YÖNELİK KAMPANYA ÖNERİSİ

Siyasi otoriteden iç pazarı canlandıracak enstrümanları; özel tatil kredileri ve emeklilere özel projeler gibi enstrümanları devreye sokmasını beklediklerine işaret eden Ayık, "Belki de iç pazara yönelik şöyle bir kampanya da başlatmak lazım. 'Önce ülkeni tanı' mantığıyla yurt dışına yapılan bir takım seyahatleri de yurt içinde tutmanın çok önemli olduğunu düşünüyoruz. Benzer uygulamaları birçok ülke yapıyor. Rusya Federasyonu kendi tatil bölgelerini canlandırmak için orada tatil yapılması anlamında faaliyetler sürdürüyor. Almanya bunu yapıyor. Avrupa ülkelerinin birçoğu kendi potansiyellerini kendi içerisinde tutma adına bir takım faaliyetlerini sürdürüyor. Benzer faaliyetleri biz de ülke içerisinde yapıp, 10 milyonluk sayıyı en kısa süre içerisinde ulaşmamız lazım" dedi.

Görüntü Dökümü

--------------

- Osman Ayık masa başında çalışma

- Bilgisayar ekranından detay

- Ayık'ın odadan çıkması

- RÖP: Osman Ayık

- Osman Ayık'ın yürüyerek geçişi

157 MB /// 04.56"

(HABER- KAMERA: Levent YENİGÜN/KEMER (Antalya), ()

=======================================================

8)FOÇALILAR HEM BAHARI HEM YAZI YAŞADI

İZMİR'in Foça ilçesinde hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte, vatandaşlar haftasonu sahil boyuna akın etti.

Foça'da Büyük ve Küçükdeniz Limanı çevresinde, her yaştan pek çok kişi hafta sonunda hem denize girdi hem sahilde güneşlendi. İzmir merkezi ve Manisa gibi yakın yerleşim birimlerinden de ilçeye akın eden vatandaşlar Foça'da keyifli vakit geçirdi. Gezi teknelerinin büyük bölümü sabahtan akşama süren balık turları için limandan ayrılırken, saatlik turlar düzenleyen bazı tekneler gün boyu taleplere cevap vermeye çalıştı. Restoran, kafe, bar ve dondurmacıların yanı sıra midye dolma, buzlu badem, el işi takı ve seyyar satış yapan diğer esnaf da doluluktan nasiplendi. Kozbeyli, Yenibağarası, Ilıpınar dolaylarındaki kahvaltı bahçeleri hem güzel havada yemek yemek isteyen aileleri, hem trafiğin olmadığı yeşil alanlarda koşmak, oynamak isteyen küçükleri memnun etti. Bazıları da sahil boyunca yürüdü, ahşap iskelelerdeki banklarda oturmayı tercih etti. Baharı ve yazı bir arada yaşayan ziyaretçiler, akşam saatlerinde Foça'dan ayrıldı.

Görüntü Dökümü

----------------------

- Meydan va sahillerdeki kalabalıklardan görüntü,

- Gezi teknesine biniş ve geziden görüntü,

- Denize girenlerden ve yelkenlilerden görüntü,

- Motosikletler ve araç konvoyundan görüntü,

- Sahilden ve dondurmacı önlerinde oturanlardan görüntü.

Haber - Kamera: Seyfi GÜL / FOÇA (İzmir), ()

=========================================================