AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, anayasa değişikliği referandumuna ilişkin "Şu anda bir sorun var. 'Sorun yok' deniliyor. Öyle bir değişiklik getirelim ki her zaman tek başına hükümet çıksın. İşi şansa bırakmayalım. Bugün AK Parti; ama yarın başkası da olabilir. Kim olursa olsun ama mutlaka tek başına, güçlü iktidar olsun" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, partisinin Uşak mitinginde konuştu. 15 Temmuz Şehitler Meydanı'nda Uşaklılara hitap eden Başbakan Yıldırım, 16 Nisan günü yapılacak anayasa değişikliği referandumuna ilişkin açıklamalarda bulundu. 'Tek başına güçlü iktidar' vurgusu yapan Yıldırım, "Şu anda bir sorun var. 'Sorun yok' deniliyor. Tamam, şu anda sorun yok ama; bu böyle olacak, diye bunun da bir garantisi yok. Niye? Bakın, 7 Haziran'da seçim oldu. Hiçbir parti tek başına iktidar olacak çoğunluğu alamadı. Ama HDP diye bir parti çıktı, ne dedi? 'Bizim arkamızda Kandil var. Bir kaşık suda sizi boğarız' dedi. Türkiye'ye meydan okudu. İşte şimdi, buna dikkat edeceğiz. Öyle bir değişiklik getirelim ki her zaman tek başına hükümet çıksın. İşi şansa bırakmayalım. Bugün AK Parti; ama yarın başkası da olabilir. Kim olursa olsun ama mutlaka tek başına güçlü iktidar olsun. Çünkü bu bölgede güçlü olunmazsa işimiz zor. Güçlü olmak mecburiyetindeyiz. Onun için bu değişikliği getirdik" diye konuştu.

"ANAYASA 82 MODEL, BUNLAR 1930 MODEL"

Seçilme yaşının 25'ten 18'e indirilmesini öngören anayasa değişikliğine yönelik açıklamaları üzerinden CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu eleştiren Başbakan Yıldırım, "Bu değişiklikle seçilme hakkına sahip olacak 9 milyon gencin yarısı kız. Onları hiç saymıyor. Onların askerlik derdi yok ama onları hiç dikkate almıyor. Sizi saymıyor bu adam. Yok sayıyor yok. Kafasında size yer yok. Kızlarımıza kafasında yer yok. Bunlar çağ dışı çağ. Bunlar 50 öncesi. Bunların modeli daha eski. Anayasa 82 model, bunlar 1930 model. Bu zihniyetle bir yere gidilmez" dedi.

Görüntü Dökümü:

----------------------------

-Başbakan Binali Yıldırım'ın konuşması

-Detaylar

Haber: UŞAK, ()