Afyonkarahisar 2 şehidini uğurluyor (EK)



1)BOLVADİNLİ ŞEHİT NURİ BAŞARAN UĞURLANDI

Hakkari Çukurca Güvendağı bölgesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 3 askerden, Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran'ın cenazesi Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'ndan alınarak Bolvadin İlçesi'ne getirildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak'ın Çay'da toprağa verilmesinin ardından törene katılan protokol üyeleri de Bolvadin'e geldi. Şehit Uzman Çavuş Nuri Başaran'ın cenazesi Yıldırım Mahallesi'ndeki baba evinden helallik alındıktan sonra ambulansla merkez Çarşı Camii önündeki meydana getirildi. Tören öncesi şehidin Türk bayrağı sarılı tabutu masaya konuldu.

10 BİN KİŞİ KATILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Ali Özkaya, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, Bolvadin Belediye Başkanı Ak Partili Fatih Kayacan, Afyonkarahisar ve Bolvadin protokolunun yanı sıra yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreni öncesi şehidin babası Sait Başaran, "Biz zaten acımızla uğraşıyoruz, lütfen çekmeyin" diye gazetecilerden görüntü almamalarını istedi. Gazeteciler kameralarını kapattığı sırada şehidin yakınlarıyla birlikte MHP Milletvekili Mehmet Parsak, "İstemiyorlar, çekmeyin kardeşim" diye tepki gösterdi.

'HAYATIMIZ SÖNDÜ'

Şehidin özgeçmişinin okunması sırasında kız kardeşi Esra Başaran, "Hayatımız söndü" diye gözyaşı döktü, erkek kardeşi Nadir Başaran ise ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin annesi Hatice Başaran cenaze namazı başlamadan Türk bayraklı tabuta sarılarak ağladı. Tören sonrası İl Müftüsü Şükrü Kabukçu cenaze namazını kıldırdı. Namaz sonrası askerlerin omuzladığı şehit Uzman Çavuş Nuri Başaran'ın cenazesi, törene katılanların omuzlarında Bolvadin Şehitliği'ne getirilerek toprağa verildi.

3 YILLIK UZMAN ÇAVUŞ

Baba Sait Başaran'ın at arabasıyla taşıyıcılık yaparak okuttuğu Şehit Nuri Başaran'ın, üniversitede öğrenim gören 2 kardeşinin eğitimine maddi destek sağladığı belirtildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran 18 Mart 2013'te Isparta Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Dağ Komando Okulu Kurslar Tabur Komutanlığı'nda temel eğitimini tamamlayıp, 19 Mart'ta piyade uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldı ve Hakkari Dağ ve Komando Tugayı 5'inci Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı 2'nci Komando Bölük Komutanlığı emrine atandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLECEK

AFYONKARAHİSAR-

==========================================================

2)İKİZDERE' DE KAHVEHANE TARANDI

RİZE'nin İkizdere İlçesi'nin Güneyce Köyü'nde bugün öğle saatlerinde kahvehane silahla tarandı. İkizdere Belediye Başkanı Hasan Köseoğlu, yoldan geçen bir araçtan silahla ateş açılması sonucu, ilk bilgilere göre 3 kişinin öldüğünü, 6 kişinin yaralandığını söyledi.





GÖRÜNTÜ TAKİP EDİLİYOR

RİZE()-

=======================================================

3)ÜNİVERSİTEDE CUMHURİYET GAZETESİ GERGİNLİĞİ

ESKİŞEHİR Anadolu Üniversitesi Yunusemre Kampüsü'ndeki İletişim Fakültesi kantininde bir grup öğrenci Cumhuriyet Gazetesi'ni panoya asmak isteyince özel güvenlik görevlileri ile arbade yaşadı.



Cumhuriyet gazetesine yönelik yapılan operasyonu protesto etmek isteyen öğrenciler yanlarında getirdikleri Cumhuriyet gazetelerini İletişim Fakültesi kantinindeki duyuru panosuna asmak istediler. Bir özel güvenlik görevlisinin astıkları Cumhuriyet gazetesini yırtarak alması sonucu öğrenciler ile özel güvenlik görevlileri arasında arbade çıktı. Masa ve sandalyelerin devrildiği arbade sırasında bazı öğrenciler ve özel güvenlik görevlileri yere düştü. Bir süre ellerindeki Cumhuriyet gazeteleriyle birlikte 'özgür basın susturulamaz' şeklinde slogan atan öğrenciler bir süre sonra kantinden ayrıldı.

Görüntü Dökümü:



-----------------------



-Öğrencilerin kantine gelmesi



-Panoya gazete asması



-Özel güvenlik görevlisinin gazeteyi yırtarak alması-Çıkan arbade



-Öğrencilerin slogan atarken çekilen görüntüler bulunuyor.)

Haber-Kamera:Hakan TÜRKTAN-ESKİŞEHİR,()

====================================================

4)CHP'Lİ TEZCAN, HAYATİ TEHLİKEDEN 1 SANTİMLE KURTULMUŞ







AYDIN'da yemek yediği restoranda, sabıkalı Alparslan Sargın tarafından sağ baldırından tabancayla vurulan CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'ın, hastanedeki tedavisi sürüyor. Tezcan'ın bacağına isabet eden kurşunun ana damarlardan biri olan 'femorel arter'in (atardamar) bir santimetre yakınına denk geldiği, bu damarı parçalasa hayati tehlike doğurabileceğine dikkat çekildi. Tezcan'ın bacağındaki kurşunun ise çıkartılmayacağı belirtildi.



Aydın'da geçen cumartesi akşamı, partisinin Aydın İl Başkanlığı'nın üst katındaki restoranda yemek yiyen CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, yanına gelip, "HDP'ye destek verenin sonu böyle olur" diye bağıran Alparslan Sargın'ın tabancayla ateş etmesiyle sağ baldırından yaralandı. İlk müdahaleyi partililerin yaptığı Bülent Tezcan, daha sonra Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyat edilerek tedaviye alındı.



ZİYARETLER SÜRÜYOR



Ziyaretçi akını süren CHP'li Tezcan'ın, tedavisi devam ediyor. Doktorlar ise yoğun ziyaretler karşısında enfeksiyon kapma riski yüzünden ziyaretçilere kısıtlama getirdi. CHP'li Tezcan'ı son olarak dün akşam, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu ile CHP'li ilçe belediye başkanları ziyaret etti.

HAYATINI BELKİ DE 1 SANTİME BORÇLU

CHP'li Tezcan'ın sağlık durumuyla ilgili açıklama yapan Adnan Menderes Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Yardımcısı Yardımcı Doç. Dr. Vahit Yıldız, kurşunun ana damarlardan biri olan 'femorel arter'e 1 santimetre mesafede kaldığını belirterek, "Bu olumlu bir şey. Eğer kurşun 1 santim ilerlemiş olsaydı, hastayı kaybedebilirdik. O bölgede damar sinir paketi var. Eğer 1 santim ilerleseydi onu parçalardı, hastanın hayati tehlikesi olur, muhtemelen kaybederdik" dedi.

KURŞUN ÇIKARILMAYACAK

Kurşunu çıkarmak için herhangi bir ameliyat yapmayacaklarını söyleyen Doç. Dr. Yıldız, "Bu tıbbi bir hata olur. Çünkü orada damarlar, sinirler, yumuşak dokular var. Kurşunun girdiği yeri temizledik. Antibiyotik verdik. Sürekli olarak enfeksiyon kontrolünde tutuyoruz. Kemiğin birbirinden ayrılmasını kontrol ediliyoruz. Şu an ayrılma durumu yok. Tabi kemik zayıfladığı için parçalanma durumu olabilir. Şayet böyle bir durum olursa, müdahale edeceğiz. Müdahalemiz ise açmadan olacak. 2 ay üzerine hiç basmayacak. Kurşunun orada kalıyor olması, herhangi bir zarar vermez. Aksine çıkarılması büyük bir tıbbi hata olur" dedi.

TERS KONUŞUNCA VURDUĞUNU SÖYLEMİŞTİ

Bülent Tezcan'a silahlı saldırıda bulunan ve olay yerinden taksiyle kaçtıktan sonra Kuşadası'nda yakalanan Alparslan Sargın'ın ise sorgusu sürüyor. 'Silahla yaralama', 'Kişiyi hürriyetinden mahrum bırakma ve zorla alıkoyma' ve 'Çek-senet tahsilatı yapma' suçlarından sabıkalı A.S.'nin ilk ifadesinde, "Arkadaşımla birlikte yemek yiyorduk. Bülent Tezcan ve yanındakiler de aynı mekana geldi. Çok yakın oturuyorduk. Bülent Tezcan, Cumhurbaşkanı hakkında konuşuyordu. O sırada aklıma HDP Kongresine katıldığı ve saygı duruşunda bulunduğu geldi. Dayanamadım ve yanına gittim, 'Reis hakkında düzgün konuş' dedim. O da bana ters bir cevap verdi ve ben ateş ettim. Alkollüydüm" dediği belirtilmişti. Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından Sargın'ın bugün adliyeye sevk edilmesi bekleniyor





Cem ULUCAN-AYDIN /



========================================================

5)TRABZON'DA CHP’LİLERDEN VE STK'LARDAN PROTESTO EYLEMİ

TRABZON’ da CHP’liler ve bazı Sivil Toplum Örgütleri, son dönemde yaşanan olayları protesto için Atatürk Alanı’nda eylem gerçekleştirdi. Eylemde konuşan CHP Parti Meclisi üyesi İdris Akyüz, “Yapılmak istenen, tüm muhalefet odaklarının direnme zeminlerini ortadan kaldırarak oldu bitti ile başkanlık rejimini hayata geçirmektirö dedi.



Cumhuriyet Halk Partisi’ne yönelik saldırılar ve Cumhuriyet Gazetesi’nde görevli gazetecilerin gözaltına alınmasına tepki için CHP-Birleşik Haziran Hareketi, KESK Şubeler Platformu, Halkevi, Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Eğitim İş Sendikası üyeleri ve vatandaşlar Atatürk Alanı’nda toplandı. Bu sırada Atatürk Anıtı önünde, Cumhuriyet Gazeteleri ile gazete okuma eylemi gerçekleştirildi.

Eylemde konuşan CHP Parti Meclisi üyesi İdris Akyüz, “ AKP’nin iktidar ortağı FETÖ’nün darbe girişiminin ardından ilan edilen OHAL ile ülkenin içine sokulduğu süreç, KHK’ler, hukuksuz uygulama ve operasyonlar ile tüm muhalifleri sindirme ve susturma sürecine dönüşmüştür. İktidar darbeyi Allah’ın lütfü olarak görüp darbe fırsatçılığı yaparak ülkeyi uçuruma sürüklüyor. 93.yıldönümü ile 1923’de ilan edilen Cumhuriyet’i selamlayışımızın üzerinden geçen 3 gün içerisinde yaşananlar artık bıçağın kemiğe dayandığını göstermektedir. KHK’ler ile savunma hakkı yok sayılıp yargı süreçleri işletilmeksizin on binlerce kamu görevlisi görevden alınıyor. Avukatlara getirilen kısıtlama ile savunma hakkı engelleniyor. İlimizde Atatürk büstlerine kabul edilemez, çirkin saldırılar yaşanıyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıcdaroğlu’na önce Artvin’de, sonrasında bir asker cenazesinde gerçekleşen fiili saldırıların ardından Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan silahla yaralanıyor. Seçilmişlere yönelik hukuksuz tutuklamalar gerçekleştirilip, rektörlük seçimleri kaldırılıyor. Son olarak da Cumhuriyet Gazetesi’ne operasyon gerçekleştiriliyor“ dedi.

İKTİDARIN BAŞKANLIK OPERASYONU

"Yapılmak istenen, tüm muhalefet odaklarının direnme zeminlerini ortadan kaldırarak oldu bitti ile başkanlık rejimini hayata geçirmektir" diyen Akyüz konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Dün Cemaat ile kol kola Cumhuriyet Gazetesi’ne Ergenekon operasyonu yapanlar, şimdi de ‘Cemaatçilik suçlaması’ ile operasyon gerçekleştiriyor. Bu çok açıktır ki iktidarın başkanlık operasyonudur. Ülkeyi kaosa sürüklemektir. Oysa ülkemizin her zamankinden çok demokrasiye, hukuka, adalete, özgürlüklere ve kardeşliğe ihtiyacı bulunmaktadır. Trabzon Emek ve Demokrasi güçleri olarak Cumhuriyette yönelik operasyon ile somutlaşan tüm saldırıları protesto ediyor, düşünce ve ifade özgürlüğünü, haber alma hakkını teslim alamayacaklarını ifade ediyoruz. Gün hep beraber olmanın, omuz omuza vererek memlekete sahip çıkmanın, dayanışmayı büyütmenin günüdürö dedi.

Kalabalık, eylemin ardından dağıldı.

Görüntü Dökümü



-----------------



Eylemden görüntüler



Akyüz'ün konuşması



Detaylar



Haber-Kamera: Osman ŞİŞKO

====================================================

6)BOYDAK KARDEŞLER YARGI ÖNÜNDE (EK)



HACI BOYDAK'IN SAVUNMASI

Mahkemedeki kimlik tespiti ve iddianamenin özet olarak okunmasının ardından sanıkların savunmasına geçildi. İlk ifade veren Boydak Holding eski Yönetim Kurulu Başkanı Hacı Boydak, suç oluşturan hiçbir eylemin olmadığını belirterek, “Tarafıma isnat edilen suçlamalar doğru değildir ve hiç birini kabul etmiyorum. Hakkımdaki iddiaların bazılarının delili ve ispatı da yoktur. Boydak ve Eğitim Kültür Vakfı’nın yaptığı yardımlarla ilgili de bir takım suçlamalar tarafıma yapılmıştır. Ancak tutuklanana kadar başkanlığını yürüttüğüm vakıf aracılığıyla yüzlerce çalışanımızın tüp bebek tedavilerini yaptırarak çocuk sahibi olmalarını sağladık. Vakfımız 400 üniversite öğrencisi ile işçilerimizin ortaokul ve lisede okuyan çocuklarına burs, kırtasiye yardımı yapmıştır. Bu gün yaptığımız bu yardımlardan dolayı buradayız. Çalışmaları takdir toplayan vakfın faaliyetleri şu an da suç unsuru olarak karşımıza çıktı" dedi. Hacı Boydak, kendisiyle ilgili aleyhte şahit yapanları eleştirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İYİLİKTEN MARAZ DOĞARMIŞ BUNU ANLADIM"

"İddianame de aleyhime şahitlik yapanlar bugüne kadar neden sustu! Tanıklardan Saffet Aslan, neden iftira etmektedir. Şimdi ise neden böyle konuşuyor. Tarafıma çamur at izi kalsın şeklinde bir iftira kampanyası başlatılmıştır. Bu insanlara karşı suç duyurusunda bulunacağım. İyilikten maraz doğarmış, bunu iyi anladım. Aleyhime tanıklık yapanlardan Ekrem Baktır, 14 bin çalışanımızdan birisidir. Kardeşlerimle aramızdaki ilişkiyi asla bilemez. Ekrem Baktır, ailemle ilgili özelimize girmiş, kendisi istifa etmiş, tazminat alamamıştır. Bu nedenle böyle davrandığını düşünüyorum.ö

“ABD’YE KARDEŞ ŞEHİR KAPSAMINDA GİTTİM"

Hakkındaki suçlamalardan birisinin de FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’i ABD’de ziyaret etmek ve birlikte fotoğraf çektirmek olduğunu belirten Boydak, kendisini şöyle savundu:

“Fethulllah Gülen ile çekilen fotoğrafı defalarca söyledim. Ben sıkça ABD’ye gitmem. Ancak, Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin organize ettiği kardeş şehir Caroline ziyaretine o zamanki Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki’nin isteği ile onun ‘Gel’ demesi üzerine 9 işadamı ile birlikte katıldım. ABD gezisinde Pensilvanya'ya da gidildi. Herkes de o kişi ile fotoğraf çektirdi. Hatta, ben işlerim nedeniyle gezinin üçüncü günü Türkiye’ye döndüm.ö

Tutuklu Hacı Boydak, Mardin’in Bilge köyünde yaşanan kan davası sonucu ölümler üzerine Kayserili iş adamları ile beraber kent gittiğini, ölenlerin çocuklarına yardımcı olabilmek için gittiğini geziye dönemin İçişleri Bakanı Muammer Güler’in de katıldığını, Artuklu Üniversitesinde konuşma yaptığını, ama bu konuşmasının suç oluşturmadığını ileri sürdü. Boydak, “İçişleri Bakanı Muammer Güler’de burada konuşma yaptı ve Fethullah Gülen’i övdü" diye konuştu.

BOYDAK "OĞLUM SUÇSUZDUR 3 AYDIR HAPİS YATMAKTADIR"

Evinde ve iş yerlerinde defalarca arama yapıldığını belirten Hacı Boydak, tabletinde Fethullah Gülen’e ait kitapların bulunduğunun iddia edildiğini ancak, kendisinin tabletten okumayı sevmediğini ve bu kitapların tabletine nasıl girdiğini bilmediğini söyledi. Yüzlerce vakıf ve derneklere bağış yaptıklarını ifade eden Boydak, "FETÖ ile iltisaklı dernek ve vakıflara yapılan bağış ve yardımlar toplam yardımlarımızı yüzde 5’ini geçmez. Kaldı ki bağış yaptığımız dönemde bu dernek ve vakıflar yasaklı değildi. Ben kimsenin parası ile bağış yapmadım. Kendi param alın terim olan paramla yaptım. Oğlum İlyas Boydak’ın hesabından bir derneğe yapılan bağış nedeniyle kendisi de üç aydır tutukludur. Ancak oğlumun hesabından bağışı yapan kişi benim. Bu şirket çalışanlarına sorulduğu zamanda ortaya çıkar. Oğlumun bu konuda hiçbir suçu yoktur. Oğlum suçsuz halde boşu boşuna 3 aydır hapiste yatmaktadır. Benim yaptığımı bu işlem nedeniyle hapis yatan oğlumdan özür dileyecek kelime bulamıyorumö diyerek gözyaşlarına hakim olamadı.

"FETO YÖNETİCİSİ DEĞİLİM BERAATİME KARAR VERİLSİN"

FETÖ’nün ne yöneticisi ne de üyesi olmadığını vurgulayan Boydak, “Ben hangi fiilimden dolayı terör örgütü yöneticisiyim. Ben yaptığım yatırımlarla Kayseri’nin ve ülkemin kalkınması için çalıştım. Erciyes Üniversitesi’nde yaptığım yatırımların temel atma törenlerinde gümüş, açılışlarında ise altın madalyalar verildi. Aynı şekilde Abdullah Gül Üniversitesinde de yatırımlar yaptık. Şimdi Abdullah Gül Üniversitesinde de terör bağlantı çıkarsa ben yine yaptıklarımdan dolayı yargılanacak mıyım? İnternet’e hayırsever yazsanız benim ailem çıkar. Yaptığımız bu yardımlardan dolayı yargılanıyoruz. İyilik yap deniz at dedikleri buymuş. Yaptığım her şeyi devlet büyüklerimin emri ve isteği ile yaptım. Ülkemizi bölemeye çalışan kanlı terör örgütüne üye olmakla suçlanmak beni çok üzmüştür. Beraatime karar verilmesini istiyorumö diye konuştu.

Boydak savunmasını yazılı olarak da mahkeme heyetine sundu. Hacı Boydak’ın savunmasının ardından mahkemeye ara verildi.

KAYSERİ-