(GÖRÜNTÜ EKİYLE YENİDEN)

AFYONKARAHİSAR 2 ŞEHİDİNİ UĞURLUYOR (EK)

1)BOLVADİNLİ ŞEHİT NURİ BAŞARAN UĞURLANDI

Hakkari Çukurca Güvendağı bölgesinde PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada şehit olan 3 askerden, Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran'ın cenazesi Afyonkarahisar Askeri Havalimanı'ndan alınarak Bolvadin İlçesi'ne getirildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Fatih Ak'ın Çay'da toprağa verilmesinin ardından törene katılan protokol üyeleri de Bolvadin'e geldi. Şehit Uzman Çavuş Nuri Başaran'ın cenazesi Yıldırım Mahallesi'ndeki baba evinden helallik alındıktan sonra ambulansla merkez Çarşı Camii önündeki meydana getirildi. Tören öncesi şehidin Türk bayrağı sarılı tabutu masaya konuldu.

10 BİN KİŞİ KATILDI

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar Valisi Aziz Yıldırım, Afyonkarahisar milletvekilleri Ak Partili Ali Özkaya, CHP'li Burcu Köksal, MHP'li Mehmet Parsak, Bolvadin Belediye Başkanı Ak Partili Fatih Kayacan, Afyonkarahisar ve Bolvadin protokolunun yanı sıra yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı cenaze töreni öncesi şehidin babası Sait Başaran, "Biz zaten acımızla uğraşıyoruz, lütfen çekmeyin" diye gazetecilerden görüntü almamalarını istedi. Gazeteciler kameralarını kapattığı sırada şehidin yakınlarıyla birlikte MHP Milletvekili Mehmet Parsak, "İstemiyorlar, çekmeyin kardeşim" diye tepki gösterdi.

'HAYATIMIZ SÖNDÜ'

Şehidin özgeçmişinin okunması sırasında kız kardeşi Esra Başaran, "Hayatımız söndü" diye gözyaşı döktü, erkek kardeşi Nadir Başaran ise ayakta durmakta güçlük çekti. Şehidin annesi Hatice Başaran cenaze namazı başlamadan Türk bayraklı tabuta sarılarak ağladı. Tören sonrası İl Müftüsü Şükrü Kabukçu cenaze namazını kıldırdı. Namaz sonrası askerlerin omuzladığı şehit Uzman Çavuş Nuri Başaran'ın cenazesi, törene katılanların omuzlarında Bolvadin Şehitliği'ne getirilerek toprağa verildi.

3 YILLIK UZMAN ÇAVUŞ

Baba Sait Başaran'ın at arabasıyla taşıyıcılık yaparak okuttuğu Şehit Nuri Başaran'ın, üniversitede öğrenim gören 2 kardeşinin eğitimine maddi destek sağladığı belirtildi. Şehit Piyade Uzman Çavuş Nuri Başaran 18 Mart 2013'te Isparta Dağ Komando Okulu ve Eğitim Merkezi Dağ Komando Okulu Kurslar Tabur Komutanlığı'nda temel eğitimini tamamlayıp, 19 Mart'ta piyade uzman çavuş olarak Türk Silahlı Kuvvetleri'ne katıldı ve Hakkari Dağ ve Komando Tugayı 5'inci Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı 2'nci Komando Bölük Komutanlığı emrine atandı.

Görüntü Dökümü

----------------

- Cenaze namazı

- Cenazenin getirilmesi

- Baba Sait Başaran'dan görüntü

- Babanın gazetecilere çekmeyin demesi

- Kız kardeşi Esra Başaran'ın ağlaması

- Erkek kardeşi Nadir'den görüntü

- Törenden genel görüntü

- Cenaze namazı

Haber- Kamera: Onur BAYRAM- Muzaffer NAL/ÇAY(Afyonkarahisar), ()

=================================================

2)KARACABEY'DE KAMYONETİN ÇARPTIĞI YAYA ÖLDÜ

BURSA'nın Karacabey İlçesi'nde, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği kamyonet önce park halindeki bir arada ardından yayaya çarptı. Güvenlik kamerası tarafından saniye saniye görüntülenen kazada, 38 yaşındaki Besim Ağraş yaşamını yitirdi. Kaza, Bursa-İzmir Karayolu Uluabat Mahallesi’nde meydana geldi. Mustafakemalpaşa İlçesi’nden Bursa yönüne giden 20 yaşındaki Arif Y. yönetimindeki 16 SFY 22 plakalı kamyonet, Uluabat Mahallesi’nde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu önce park halindeki kamyona ardından yaya olarak yürüyen Besim Ağraş’a çarptı. Kamyonetin metrelerce sürüklediği Ağraş yaşamını yitirirken, araç yol kenarındaki bariyerlere çarparak durabildi.

Evli ve 3 çocuk babası olduğu ve Karacabey’den İnegöl’e mobilya almaya giderken Uluabat’ta mola verdiği öğrenilen Ağraş olay yerinde yaşamını yitirdi.

Kaza anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülenirken, kamyonet sürücüsü Arif Y. gözaltına alınarak soruşturmaya başlandı.

Görüntü Dökümü

----------------------:

KAZA YERİ

KAZA ANI

ÖLENİN FOTOĞRAFI

KAZA YERİ SONRASI GÖRÜNTĞÜ

Yasin KESKİN / KARACABEY (Bursa), ()

BOYUT: 66.6 MB

SÜRE:2.05

======================================================

3)İSLAHİYE'DE 4 AYAKLI CİVCİV ŞAŞIRTTI

GAZİANTEP'in İslahiye İlçesi'nde, 4 ayaklı olarak dünyaya gelen civciv şaşırttı.

Çamlıca Mahallesi’nde kümes hayvancılığı yapan 30 yaşındaki İlhan Öztürk'ın sahibi olduğu tavuklardan birinin kuluçkaya oturduğu yumurtalardan 12 civciv dünyaya geldi. Civcivlerden 1'i yumurtadan 4 ayaklı olarak çıkınca Öztürk şaşırdı.

İlk defa 4 ayaklı civciv gördüğünü söyleyen İlhan Öztürk, "Kuluçka sonrası 12 civcivden birinin 4 ayaklı olduğunu fark edince şaşırdım. 3- 4 gün ölür mü, ölmez mi diye bekledik. Zaman zaman da kontrol ettiğimde yürümesinde ve yemesinde bir sıkıntı görünmedi. 30 yaşındayım, 18 yıldır hayvan beslerim ilk kez karşılaştım" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------------

- Bahçedeki tavuklar

- Kafeste tavuk ve civcivleri

- 4 ayaklı civciv

- İlhan Öztürk ile röp

- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Kadir ÇELİK-GAZİANTEP-)

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 82 MB

==================================================

4)SİVAS 2018'DE HIZLI TRENE KAVUŞACAK

SİVAS Valisi Davut Gül, yapımı devam eden yüksek hızlı tren şantiyesinde incelemelerde bulunarak, Sivas'ın 2018 yılında hızlı trene kavuşacağını söyledi. Sivas Valisi Davut Gül, Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren İnşaatı'nın Yıldızeli ilçesi Köklüce köyü mevkisindeki şantiyesinde incelemelerde bulundu. Şantiye alanındaki tünelleri ve çalışma sahalarını gezen Vali Gül, Sivaslıların merakla beklediği hızlı trenin 2018 yılında kente geleceğini söyledi. Ankara'dan Sivas'a kadar altyapıda 8 farklı müteahhittin çalıştığını vurgulayan Vali Gül, bunlardan iki tanesinin Sivas il sınırları içerisinde olduğunu kaydetti. Bu çalışmaların 2017 yılı içerisinde biteceğini kaydeden Gül, üst yapılarında tamamlanması ile birlikte 2018 sonlarına doğru Sivas'ta yüksek hızlı trenin çalışmaya başlayacağını dile getirdi. Bölgede devam eden çalışmaları da anlatan Gül, "Bu güzergahta en uzun tünelimiz 5, en uzun viyadüğümüz ise 2 kilometrenin üzerinde. 60 kilometrenin üzerinde ise tünel var. Çok nitelikli bir iş. İlimize hayırlı uğurlu olsun." dedi.

"ANKARA'YA 1 SAAT 50 DAKİKADA GİDECEĞİZ"

Yüksek hızlı tren garının ise Cumhuriyet Üniversitesi yerleşkesine yapılacağını belirten Gül, "Bu anlamda da ilimiz önemli bir değere kavuşmuş olacak. Devlet Demir Yolları kontrolörlük hizmetleri işleri aksatmadan yapıyor. Firmamız programına göre iş ve işlemlerini yerine getiriyor. Bizimde ziyaretimizin amacı hem çalışanlarımızla bir araya gelmek hem de işlerin zamanında yetişmesi ile ilgili valilik nezdinde yapılabilecek işler varsa katkı sağlamaktır. Ben emeği geçen başta Sayın Cumhurbaşkanımız ve başbakanımız olmak üzere bakanlarımıza teşekkür ediyorum. Çünkü bu yatırım her ile nasip olabilecek bir yatırım değildir. Çalışmalar tamamlandığında Sivas'tan Ankara'ya yaklaşık 1 saat 50 dakikada gitmiş olacağız. Parasal anlamda 10 milyarın üzerinde bir harcama gerçekleşiyor." dedi.

Görüntü Dökümü:

---------------------------------------

-Bilgilendirme toplantısı

-Şantiye ve tünelden görüntü

-Vali Gül'ün incelemeleri

-Vali Gül'ün açıklamalaraı

Haber-Kamera: Gökhan CEYLAN/SİVAS, ()



=====================================================

5)KAYKAYLI SEMA

SOSYAL Paylaşım sitelerinde bir semazenin elektrikli kaykayla sema yapması dikkat çekti.

Sosyal paylaşım sitelerinde paylaşılan ve nerede çekildiği belirlenemeyen görüntüde bir semazen, ilahi eşliğinde sema yapıyor. Ancak semazenin, elektrikli bir kaykayın üzerinde sema yapması şaşkınlıkla izlendi.

Görüntü Dökümü

-------------------

- Kaykayla sema yapılması

(Haber- Kamera: KONYA )

============================

6)ESNAFLARIN DİKKATİ KÖPEKLERİ KURTARDI

İZMİT'te, tramvay çalışması nedeniyle kazı yapılan alandaki elektrik kablolarının geçtiği kanala giren köpeği gören esnaflar, işçileri uyararak çalışmaları durdurdu. Elektriklerin kesilmesinin ardından itfaiye ekibi 7 yavru köpeği kanaldan çıkardı. Köpek yavrularını emzirirken, hayvan barınağına götürüldüler.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin tramvay projesi kapsamında İzmit Balıkçı Pazarı'nın önünde kazı çalışmaları yapılırken, bir köpeğin elektrik kablolarının geçtiği yer altındaki kanala girdiği görüldü. Esnaf, işçileri uyararak kanala köpeğin girdiği konusunda uyardı. Kazı çalışmaları durdurulurken, itfaiyeye haber verildi. İtfaiye ekibi kanalın kapağını açtığında yeni doğum yapan köpek dışarı çıkarak kaçtı. Görevlilerin elektrik akımını kesmesinin ardından içeri giren itfaiyeci 7 yavru köpeği alarak dışarı çıkardı. Yeni doğan köpekler karton kutunun içerisine konulurken, anneleri de yanına geldi. Köpek yavrularını emzirirken, hayvanların kurtarılmasının sevinci yaşandı. Zabıta ekibi köpeği ve yavrularını alarak hayvan barınağına götürdü.

Görüntü Dökümü

--------------------

Köpeklerin kanaldan çıkarılması



(Haber: Faruk KIYAK- İZMİT(Kocaeli), () -

==================================================

7)GÖK MEDRESE'DE RESTORASYON BİR YIL İÇİNDE TAMAMLANACAK

SİVAS Valisi Davut Gül, restorasyonu devam eden tarihi Gök Medrese'de incelemede bulunup, bir yıl içinde çalışmaların tamamlanacağını söyledi.

Tarihi eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için Sivas'ta yürütülen çalışmalar aralıksız sürüyor. Sivas Valisi Davut Gül, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından restorasyona alınan Anadolu Selçuklu Devleti'nin önemli eserlerinden biri olan Gök Medrese'de incelemelerde bulundu. Restorasyonla ilgili firma yetkililerinden bilgi alan Gül, devletin, şehrin gelişmesi ve kalkınmasına yönelik birçok çalışması bulunduğunu söyledi. Tarih ve kültür şehri Sivas'ta birçok tarihi eserin aslına uygun olarak onarıldığını ifade eden Vali Gül, tarihi Gök Medrese'nin de bir yıl içerisinde onarımının tamamlanacağını söyledi. Restorasyonun ardından Ulu Camii ile Gök Medrese'nin bütünleşeceğini dile getiren Gül, "Bu aradaki alanda bilindiği gibi Selçuk Ortaokulumuz vardı, bu okulumuz önümüzdeki yıl kaldırılacak. Ulu Camimiz de onarıldığında burası bir cazibe merkezi haline gelecek. Belediyemizin de planladığı kale projesini düşündüğümüzde Sivas'ta gerçekten kültürel değerler bir adım daha öne çıkmış olacak. Bu eserleri gün yüzüne çıkarmamız lazım. Bu noktada gereken tüm adımları atıyoruz. Restorasyon çalışmaları tamamlanırken, bir taraftan da tarihi eserleri gölgede bırakan yapılaşmaları ortadan kaldırmamız gerekiyor. Bu konuda da gerekli çalışmaları sürdürüyoruz" dedi.

Görüntü Dökümü:

--------------------

-Restore çalışmalarından görüntü

-Vali Gül'ün incelemeleri

-Vali Gül'ün açıklamaları

Haber-Kamera: Hüsnü Ümit AVCI/SİVAS, ()

========================================================

8)İNCE BAĞIRSAĞINDAN YENİ MESANE YAPILDI

ANTALYA'da robotik cerrahi tekniğiyle, kanserli mesanesi alınan Hasan Yaşar Yıldırım'a kendi ince bağırsağından yeni bir mesane yapıldı.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde ilk kez robotik cerrahi tekniği ile mesane kanserinin tedavisi gerçekleştirildi. Türkiye'de bu cerrahi tekniğini kullanan üç hastaneden biri olan Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Üroloji Kliniği'nde şoför 51 yaşındaki Hasan Yaşar Yıldırım'ın ameliyatını Doç. Dr. Mutlu Ateş yaptı. Hastanın tamamen iyileştiğini belirten Doç. Dr. Ateş, Yıldırım'ı yakın zamanda taburcu edeceklerini kaydetti. Robotik cerrahi tekniğinin hastaya ve hekime büyük konfor sağladığını ifade eden Doç. Dr. Ateş, mesane kanseri teşhisi konulan Hasan Yaşar Yıldırım'ın tedavisinde de robotik cerrahi yöntemi kullanarak hastaya kendi bağırsağından yeni bir mesane oluşturduklarını söyledi.

30 SANTİMİN YERİNE 2 SANTİMLİK KESİ

Doç. Dr. Ateş, en sık görülen ikinci üroloji kanserinin mesane kanseri olduğunu belirterek, sigara kullanımının bu kanserin gelişmesindeki en büyük etken olduğunu dile getirdi. Mesane kanseri tedavisinde birçok yerde açık ameliyat yapıldığını ve bu yöntemle 30 santimetre kesi açıldığını ifade eden Doç. Dr. Ateş, robotik yöntemde kesilerin 2 santimetre olduğunu söyledi. Doç. Dr. Ateş, "Bizim kliniğimiz operasyonu bu şekilde yapabilen Türkiye'deki üç klinikten biri oldu. Açık ameliyata göre robotik cerrahide kanama çok az oluyor ve yaralı bölgede iyileşme sorunu daha az yaşanıyor. Bu yöntemde hayati önemdeki damarlar ve sinirler korunuyor. Hastanın hastanede kalış süresi, ameliyat sonrası duyduğu ağrı miktarı ve normal yaşamına dönüş süresi çok azalıyor. Cinsel fonksiyonlar ile idrar tutma mekanizmaları bu yöntemle çok iyi korunabiliyor" diye konuştu.

Hasan Yaşar Yıldırım da operasyondan sonra kendini çok iyi hissettiğini söyledi. Uzun yıllar sigara kullandığı için bu hastalığa yakalandığını ifade eden Yıldırım, “Kısa sürede sıkıntılarımdan kurtulduğum için operasyonda emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.

Görüntü Dökümü

------------------------

- Hastanın muayene edilmesinden görüntü

- RÖP 1: Doç. Dr. Mutlu Ateş

- RÖP 2: Hasan Yaşar Yıldırım

- Hastane dış plan görüntü

( HABER: Hasan DEMİRBAŞ-KAMERA: Mehmet KILIÇASLAN/ANTALYA-)



=========================================================