‘Bitcoin Safiye’ elektronik kelepçeyle serbest
 
AYDIN’da kendisini 'ekonomist-broker' olarak tanıtıp farklı meslek gruplarından 40 kişiyi 600 bitcoin karşılığı yaklaşık 30 milyon TL dolandırdığı iddiasıyla Bursa’da geçen Kasım ayında yakalanıp, getirildiği Aydın'da tutuklanan Safiye Gökçe Y., yurt dışına çıkış yasağı konularak elektronik kelepçeyle serbest bırakıldı.

Adana'da yaşayan Safiye Gökçe Yüce, yaklaşık 2,5 yıl önce eşi Okan Y.'nin bir jeotermal enerji santralinde elektrik mühendisi olarak göreve başlaması üzerine Aydın'a taşındı. Burada eşiyle birlikte taşeron şirket kuran Safiye Gökçe Y., JES şirketlerine işçi bulmaya başladı. Bu sırada Aydın Devlet Hastanesi'ne sağlık kontrolüne giden Safiye Gökçe Y., iddiaya göre tanıştığı bir doktora kendisini, 'ekonomist-broker' olarak tanıttı. Doktora yatırımını kripto para birimi bitcoin'e yapmasını söyledi. İkna olan doktordan adına bitcoin almak üzere para aldı. Bir süre sonra kar payı verdiği doktora, kendisine yeni müşteriler bulmasını, bunun üzerinden de kar payı ödeyeceğini vadetti. Böylelikle saadet zinciri benzeri bir yapı oluşturan Safiye Gökçe Y., kısa sürede hemşireden, polise kadar çok sayıda meslek grubundan 40 kişiye ulaştı. Bitcoin almak için para topladığı bu kişilere 2 yıl boyunca kar payı ödedi. Para aldığı kişilere, kurdukları şirketin arkasında JES firması bulunduğunu, yeğeninin ise Milli İstihbarat Teşkilatı'nda (MİT) görevli olduğunu söyleyen Safiye Gökçe Y., 2 ay önce ortadan kayboldu. Safiye Gökçe Y.'nin, telefonlarını açmaması üzerine dolandırıldıklarını anlayan mağdurlardan 28'i avukatları aracılığıyla Aydın Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu. Şikayetler üzerine başlatılan soruşturma kapsamında Safiye Gökçe Y.'nin hesapları incelemeye alındı. Kripto para hesaplarında toplam 8 bin 300 bitcoin olduğu ve bu sayının giderek arttığı belirlendi. Mağdurların 'Bitcoin Safiye' adını taktığı Safiye Gökçe Y.'nin birlikte hareket ettiği kişilerle web sitesi kurduğu, buradan da bazı kişileri ağına düşürdüğü, bir süre sonra da siteyi kapatıp, ortadan kaybolduğu anlaşıldı. Safiye Gökçe Y.'nin Aydın'da 40 kişiyi 600 bitcoin karşılığı yaklaşık 30 milyon lira dolandırdığı belirlendi. 'Nitelikli dolandırıcılık' suçundan hakkında yakalama kararı çıkarılan Safiye Gökçen Y.'nin polis ve mağdurlar peşindeyken alkollü restoranda eğlendiğini gösteren görüntüler ortaya çıktı. Hangi restoranda çekildiği bilinmeyen görüntülerde, Safiye Gökçe Y.'nin tanınmamak için başörtüsü taktığı, arkadaşlarıyla birlikte alkol alıp kemanla çalınan 'Ada sahillerinde bekliyorum' şarkısına eşlik edip, eğlendiği görüldü.

OTOYOL GİŞELERİNDE YAKALANDI

‘Bitcoin Safiye’ her yerde aranırken bir ihbar, Bursa polisini harekete geçirdi. İhbar üzerine Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Gebze-Orhangazi-İzmir Karayolu Bursa gişelerinde önlem aldı. Geçen 8 Kasım günü Saat 03.00 sıralarında araçla giriş yapan Safiye Gökçe Y., polis ekiplerince durdurulup gözaltına alındı. Bursa İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen Safiye Gökçe Y., işlemlerinin ardından Aydın İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından teslim alındı. Aydın'a getirilen Safiye Gökçe Y., Devlet Hastanesi'ndeki sağlık kontrolünün ardından işlemleri için Aydın İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada yapılan işlemlerinin ardından çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı.

ELEKTRONİK KELEPÇEYLE SERBEST

8 Kasım 2019 günü Bursa’da yakalandıktan sonra Aydın’da tutuklanan Safiye Gökçe Y., 4 aydır cezaevinde kalıyordu. Hakkında henüz iddianame hazırlanmayan ve dava görülmeyen Safiye Gökçe, bugün yurt dışına çıkış yasağı konularak elektronik kelepçeyle serbest bırakıldı. ‘Bitcoin Safiye’nin serbest kaldığını duyan mağdurlar avukatlarını arayarak itirazda bulunmalarını istedi.  Konuyla ilgili itirazda bulunacaklarını belirten Avukat Savaş Akçöltekin, “Ayağına elektronik kelepçe takıldı ve yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı. Savcılık makamının talebi üzerine, sanıkların 30 günde bir tutukluluk durumu gözden geçirilir. Savcılık, sanığın tutukluluğunun devamı konusunda talepte bulunmuş. Ancak Aydın 2’nci Sulh Ceza Hakimliği de adli kontrol şartının yeterli olduğu kanısına vararak elektronik kelepçeyle serbest bırakmış. Henüz bu konuda dava da açılmadı. Serbest bırakılması ile ilgili perşembe günü mağdurların avukatlarından birisi olarak itirazda bulunacağızö dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Safiye Gökçen Y’nin Aydın Emniyetine getirilişi arşiv görüntü

Haber-Kamera: Burhan CEYHAN/AYDIN, )

============================

SMA hastası Firdevs'in oyun parkı hayali gerçek oldu
 
ADIYAMAN'da, hastalığı nedeniyle oyun parkına gidemeyen SMA hastası Firdevs Koparal’in hayalini Adıyaman Belediye Başkanı Süleyman Kılınç, gerçekleştirerek evin çatı katına oyun alanı kuruldu.

Mehmet ve Fatma Koparal çifti, SMA hastası 8 yaşındaki kızları Firdevs'in, hastalığı nedeniyle parka gidememesi şikayetini Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’a iletti. Başkan Kılınç’ın talimatıyla Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından küçük kızın evinin çatısına oyun gurubu kuruldu.

Kızının diğer çocuklar gibi hayalinin parka gitmek olduğunu ve Belediye Başkanı Süleyman Kılınç’ın talimatıyla evin çatı katına oyun alanı kurulduğunu belirten baba Mehmet Koparal, "Firdevs öbür çocuklar gibi oyun parkına gitmek istedi. Götüremediğimiz için belediye başkanımıza başvurduk. Allah razı olsun bizleri kırmadan hemen gelip yer incelemesi yaparak kendisine bir salıncak kurdu. Buradan kendisine çok çok teşekkür ediyoruz. Havalar da düzeliyor yazın genelde akşam üstü güneş olmadığı zaman Firdevs çatıya çöküp oynayabilecek. Onun mutluluğu hepimizin mutluluğu, sevindiği zaman biz de seviniyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
---------------------------------
- Evden görüntü
- Oyun parkından görüntü
- Firdevssin babasının kucağa alması
- Firdevssin salıncağa bindirilmesi
-Firdevssin salıncakta sarılması
-Firdevssin babasının odasına götürmesi
-Fidevssin babası Mehmet Koparal ile röportaj
- Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Mahir ALAN-ADIYAMAN-)

=============================

Fabrikada yemek sonrası rahatsızlanan 66 işçi hastaneye kaldırıldı
 
İZMİT’te bir fabrikada çalışan 66 işçi, öğle yemeğinden sonra rahatsızlanınca hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

İzmit Alikahya Fatih Mahallesi’ndeki bir çelik fabrikasında gündüz vardiyasında çalışan 66 işçi, öğle yemeğinin ardından karın ağrısı ve mide bulantısı yaşadı. Vardiyayı sonlandıran işçiler, fabrikalara ait servisler ile çevrede bulunan özel hastanelere götürülerek tedavi altına alındı. Gıda zehirlenmesi teşhisi konulan 66 işçisinin tedavilerine devam edilirken, Kocaeli İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü yetkilileri incelenmek üzere işçilerin yediği yemekten numune aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-------------------------------
-Hastaneden detaylar

Haber-Kamera: Alişan KOYUNCU-Dinçer AKBİR/İZMİT(Kocaeli),()

====================================

Evinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden kadın toprağa verildi

ÇANAKKALE'nin Bayramiç ilçesinde dün akşam 3'üncü kattaki evlerinin balkonundan düşerek hayatını kaybeden evli ve bir çocuk annesi Pınar Gezer (39), gözyaşlarıyla toprağa verildi. Polis tarafından başlatılan soruşturma kapsamında ifadesine başvurulan Pınar Gezer'in eşi Güner Gezer, emniyetteki ifadesinin ardından, Cumhuriyet Savcılığına ifade vermek üzere Adliyeye getirildi. Gezer, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

Bayramiç ilçesi Tepecik mahallesinde dün akşam saat 20.45 sıralarında meydana gelen olayda, bir okulda hizmetli olarak çalışan Pınar Gezer, iddiaya göre üçüncü kattaki evlerinin balkonunda dengesini kaybederek düştü. Olay sırasında evde bulunan Güner Gezer, eşinin balkondan düştüğünü fark edince, komşularına seslenip yardım istedi. Komşuların haber vermesi üzerine olay yerine polis ve sağlık ekibi geldi. Talihsiz kadının olay yerinde yaşamını yitirdiğini belirledi. Ölüm haberini alarak olay yerine gelen Gezer'in yakınları sinir krizi geçirirken, polis olayla ilgili soruşturma başlattı. Şüpheli ölümü araştıran polis hayatını kaybeden Pınar Gezer'in eşi Güner Gezer'in ifadesine başvurdu. Emniyetteki ifadesinde Güner Gezer, "Odada oturuyorduk. Eşim sigara içmek için balkona çıktı. Düştüğünü bile fark etmedim. Sadece bir ses geldiğini duydum. Balkona gittiğimde eşimin balkondan aşağıya düşmüş olduğunu fark ettim" dedi. Pınar Gezer'in eşi Güner Gezer, emniyetteki ifadesinin ardından, Cumhuriyet Savcılığına ifade vermek üzere Adliyeye getirildi. Gezer, savcılıktaki ifadesinin ardından serbest bırakıldı. Mahalle sakinleri ise, olayın yaşanmadan önce de Pınar Gezer'in düştüğü ileri sürülen balkonun duvarı üzerinde otururken gördüklerini iddia etti.

GÖZYAŞLARIYLA TOPRAĞA VERİLDİ
Öte yandan Bursa Adli Tıp Kurumundaki incelemenin ardından Pınar Gezer'in cenazesi, Bayramiç ilçesi Atatürk caddesindeki evine getirildi. Bu sırada Pınar Gezer'in kızı Dilay Gezer gözyaşlarına hakim olmadı. Yakınları Pınar Gezer'in tabutuna sarılarak gözyaşlarına boğuldu. Bayramiç Çarşı caminde ikindi namazına müteakiben kılınan cenaze namazının ardından Doğancıköy'de toprağa verildi. 

GÖRÜNTÜ GEÇİLDİ 

Fatih DALDAL/BAYRAMİÇ (Çanakkale), ()- 

==============================

Şanlıurfa'da şüphelilerin ateş açtığı 3 bekçi yaralandı (2)
 
VALİ ERİN YARALI BEKÇİLERİ ZİYARET ETTİ
Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, beraberinde Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş ile birlikte görev sırasında uğradıkları silahlı saldırı sonucu yaralanan mahalle bekçileri Emrah Ç., Mehmet Emin G. ve Muzaffer A.'yı tedavi gördükleri Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ziyaret etti.
Hastanede bekçilerin sağlık durumu hakkında doktorlardan bilgi alan Vali Erin, bekçilere geçmiş olsun dileklerini iletti. Bekçilerin hastanede bekleyen yakınları ile de görüşen Vali Erin, olay hakkında geniş çaplı soruşturma başlatıldığını söyledi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------------------
- Yaralı bekçileri ziyaret eden Vali Abdullah Erin
- Bekçilere geçmiş olsun dileklerinde bulunan Vali Erin
- Doktorlardan bilgi alan Vali
- Genel ve detay görüntüler

Haber:Ali LEYLAK-Kamera: -ŞANLIURFA -

=========================    

Evlilik vaadiyle dolandırıcılığa 3 tutuklama
 
GAZİANTEP’te sahte nişan yaparak evlilik vaadiyle 8 bin lirası alınan M.Ç.’yi dolandıran 6 kişilik çete, polis ekiplerinin operasyonuyla yakalandı.

Olay, geçen 27 Şubat’ta Kurbanbaba Mahallesi’nde meydana geldi. Gaziantep’te yaşayan M.Ç. kendisine aracı olan bir kişinin tavsiyesiyle S.K. ile tanışarak evlenmek istedi. Yapılan sahte nişan töreninde M.Ç. evlenmek amacıyla S.K., ve beraberindeki 5 kişiye 8 bin lira para verdi. Aileler  arasında  gerçekleştirilen sahte nişanın ardından M.Ç., S.K. ve beraberindeki 5 kişinin kayıplara karıştığını söyleyerek polise başvurdu. Şikayet üzerine harekete geçen polis, nişan şurasında çekilen görüntüler ile bölgedeki güvenlik kameralarını incelemeye aldı. Yapılan çalışmanın ardından belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenleyen polis evlenmek vaadinde bulunan S.K. ve ailesi olarak tanıştırdığı G.K., Y.Y., M.Ş., F.B. ve S.A.’yı yakaladı.

Gözaltına alınan ve sorgulama işlemi sonrası adliyeye sevk edilen S.K., G.K. ve Y.Y. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, M.Ş., F.B., ve S.A. ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
----------------------------------
- Nişan yüzüklerinin takılması
- Nişandan fotoğraflar 
- Şüphelilerin adliyeye çıkarılışı 
- Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: GAZİANTEP- ()

=============================

Kediye çarpmamak için direksiyonu kırınca iş yerine girdi

İZMİT’te, yola fırlayan kediye çarpmamak için sürücüsünün direksiyonunu kırdığı otomobil iş yerine girdi. Kaza anı güvenlik kamerasına yansıdı.

Kaza, geçen Cuma günü gece saatlerinde Yeşilova Mahallesi Turan Güneş Caddesi’nde meydana geldi. Güvenlik kamerasına yansıyan görüntülerde, caddede ilerleyen otomobilin sürücüsü yola fırlayan kediye çarpmamak için direksiyonunu kırınca kaldırıma çıkarak yol kenarındaki iş yerine çarptı. Kazada araçta bulunanlar yaralanmadan kurtulurken, kedinin ise koşarak uzaklaştığı görüldü. Kazayı görenler araçta bulunanlara yardımcı oldu.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
-Güvenlik kamerası görüntüleri
-Kedinin yola fırlaması
-Aracın kaldırıma çıkarak iş yerine çarpması
-Kedinin uzaklaşması
-Yardıma koşanlar

HABER: Selda Hatun TAN/İZMİT (Kocaeli), ()