Siirt'te aranan 3 PKK'lı güvenlik kamerasına takıldı

Siirt Emniyet Müdürlüğü, il merkezinde eylem hazırlığında bulunduğu değerlendirilen ve güvenlik kameralarına yakalanan 2'si kadın 3 PKK'lının fotoğraflarını basına vererek, vatandaşların gördükleri yerde ihbar etmesini istedi.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamada, PKK/KCK terör örgütünün eylem ve faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, il merkezinde bulundukları değerlendirilen terör örgütü mensuplarına ait fotoğrafların belirlendiği aktarılarak, şöyle denildi:

"Terör örgütü mensuplarının mevcut konumlarını 155-156-140 ve Siirt Valiliğine ait 0 484 223 2030 numaralı hatlara ihbar ederek yakalanmalarını sağlayan vatandaşlarımız için, Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suçların aydınlatılmasını ve suç faillerinin yakalanmasını sağladıklarından, www.terorarananlar.pol.tr internet adresinde belirtilen farklı renk kategorileri baz alınarak 300 Bin TL ile 4 Milyon TL aralığında ödüllendirme yapılacaktır."

Yetkililer, 2'si kadın 3 PKK'lının eylem için kent merkezinde olduğunun değerlendirildiği ve bunların güvenlik kameralarına yakalandıklarını belirtiler.

Görüntü Dökümü:

-------------------

-Güvenlik kameralarına yakalanan ve PKK'lı oldukları belirtilen kişilerin görüntüleri

Haber-Kamera:Turan KOYUNCU/SİİRT,()

=================================================

Karabük'te CHP'liler Cumhuriyet okudu

KARABÜK’te, bir grup CHP’li, Cumhuriyet Gazetesi’ne yapılan operasyonu caddede gazete okuyarak protesto etti.

CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel ve yaklaşık 50 kişi, Kemal Güneş Caddesi’nde toplandı. Partililer, Cumhuriyet Gazetesi’nin bugünkü sayısını okuyarak gazeteye yapılan operasyonu protesto etti. İl Başkanı Dinçel, amaçlarının Cumhuriyet gazetesine ve basın özgürlüğüne destek olmak olduğunu söyledi. Dinçel, "Son zamanlarda ülkemizde basın özgürlüğü büyük bir darbe yedi. 2005 yılında Fethullah Gülen aleyhine yayın yaptığı için Cumhuriyet Gazetesi’nin yayını durduruldu. Şimdi de bu ne gariptir ki Cumhuriyet Gazetesi’ne Fethullah Gülen’e destek olmak gerekçesiyle yeniden operasyon düzenleniyor. Burada çok ciddi bir çelişki var. Şu anda hükümetin kendinden olmayan herkese karşı bir baskısı var. Türkiye’de artık basın özgürlüğünden bahsetmek mümkün değil. Her kurumda olduğu gibi basına da ciddi bir baskı uygulanmakta. Bu baskıya ve müdahaleye maruz kalan, çalışanlarının ve yazarlarının gözaltına alındığı Cumhuriyet Gazetesi’ne destek olmak amacıyla satın aldığımız Cumhuriyet Gazetesi’ni okuyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------------

-Partililer Cumhuriyet Gazetesini okurlarken

-CHP Karabük İl Başkanı Erdoğan Dinçel’in açıklaması

Dosya adı:krbcumhuriyetgazetesiprotestosu

Süre:(02.05) Boyutu:(97 MB.)

Haber-Kamera: Bülent DİKTEPE/KARABÜK,()

================================================

Kars mutfağı kışa hazır

KARSLI esnaf, kaz eti, bal, kaşar, çeçil, gravyer peynir gibi ürünleri işyerinin raflarına yerleştirdi ve pazarlamaya başladı. Kars mutfağına ait ürünlerin, kış mevsimi boyunca tüketileceğine işaret eden Özkan Markoç, yöresel organik ürünleri dünyanın her tarafına kolayca gönderebildiklerini bildirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

-İşyerindeki ürünlerden genel ve detaylar

-Özkan Markoç'un konuşması ve ürünleri tanıtması

Haber-Kamera: Bedir ALTUNOK / KARS, ()

===================================

Toprak altında kalan işçi 45 dakikada kurtarıldı (2)

İKİ ARKADAŞTAN BİRİ ÖLDÜ

Erzurum Büyükşehir Belediyesine bağlı Su ve Kanalizasyon İdaresi ekiplerinin su arızasını gidermek için yaptığı çalışma sırasında meydana gelen göçüğün altından yaralı olarak çıkarılan Dursun Uzun kaldırıldığı Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesinde yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılmadı. Hayata veda eden 52 yaşındaki Dursun Uzun evli 5 çocuk babasıydı.

=============================================