YURT BÜLTENİ - 17

Araçların motor bölümüne giren kedi itfaiyecilere zor anlar yaşattı

BOLU'da bir otomobilin motor bölümüne giren kedi, itfaiye ekiplerine zor anlar yaşattı. Kurtarma çalışması sırasında yerinden çıkan kedi, 3 aracın daha motor bölümüne girdi.

Ekipler, sahibine ulaşamadıkları dördüncü aracın camına not bıraktı.Gece saatlerinde Tabaklar Mahallesi Haznedarlar Sokak’ta bir otomobilin motorundan gelen kedi sesini duyan çevre sakinleri, polis ve itfaiye ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis, plakadan otomobilin sahibine ulaştı. Araç sahibinin kaputu açmasıyla birlikte, itfaiye ekipleri yavru kediyi bulunduğu yerden çıkarmak için çalışma başlattı. Bu sırada bulunduğu yerden çıkan kedi, peş peşe üç aracın daha motor bölümüne girdi. Soğuk hava nedeniyle kendisine kuytu bir yer arayan kediyi kurtarmak için son girdiği aracın sürücüsüne ulaşmak isteyen ekipler, başarılı olamadı. Ekipler, otomobilin camına “Arabanızın motorunda kedi var. İtfaiyeye haber verin" şeklinde not bıraktıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

Otomobillerden birinin sahibi Fatih Yılmaz, soğuk havalarda bu tür durumlara karşı sürücülerin tedbirli olmaları gerektiğini belirterek, "Kış aylarında araçları çalıştırmadan kontrol edersek, ısınmak için araçlarımıza giren sokak hayvanlarının canlarından olmasını engelleriz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

----------------

-İtfaiyecilerle kedi arasındaki köşe kapmaca

-Kedinin görüntüsü

-Araçların sahiplerinin gelmesi

-Yardım eden vatandaşlar

-Röportaj

-Otomobilin camına bırakılan not

-Detaylar

Haber-Kamera: Murat KÜÇÜK / BOLU,()

===========================

Ak Parti il başkanının içinde bulunduğu araç kaza yaptı: 1 yaralı

AK Parti Konya İl Başkanı Musa Arat'ın içinde bulunduğu aracın başka bir araçla çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı.

Kaza, saat 23.50 sıralarında Konya-Ankara karayolunun 25'nci kilometresinde meydana geldi. Ankara'da katıldığı bir toplantı sonrası Konya'ya dönmek için yola çıkan Ak Parti Konya İl Başkanı Musa Arat'ın içinde bulunduğu Hüsnü Tuncer yönetimindeki 42 AK 020 plakalı araç, dönüş yapmak isteyen Cengiz Can yönetimindeki 42 DK 741 plakalı otomobille çarpıştı. Can yönetimindeki otomobil şarampole savrulurken, Arat'ın içinde bulunduğu otomobil uzun süre refüjde sürüklendi. Kazada, sürücülerden Cengiz Can hafif yaralandı. Cengiz Can, olay yerine sevk edilen ambulansla Selçuklu Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Kazayı yara almadan atlatan Musa Arat ve beraberindekiler bir başka araçla olay yerinden ayrıldı.

Görüntü dökümü:

----------

- Kaza yeri

- Kaza yapan araçlar

- Genel ve detaylar

Haber-Kamera: Tolga YANIK / KONYA,()

===========================