Selahattin Demirtaş, hastanede sağlık kontrolünden geçirildi



EDİRNE Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, geçen hafta kalp rahatsızlığı nedeniyle cezaevi revirinde muayene edildikten sonra bu gece sıkı güvenlik önlemleri altında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Yürütülen terör soruşturması kapsamında 4 Kasım günü tutuklanıp Edirne F Tipi Cezaevi'ne konulan HDP Eş Genel Baştanı Demirtaş'ın cezaevinde kap spazmı geçirdiği iddia edildi. Geçen hafta kalp ağrısı şikayetiyle cezaevinin revirine götürülen Demirtaş'ın yapılan kan tahlilinin ardından herhangi bir sağlık sorununa rastlanmadı, kolesterolünün yükseldiği belirlendi. Revirdeki tedavisinin ardından Demirtaş yeniden tek kişilik koğuşuna alındı. Edirne Cumhuriyet Başsavcılığı da, Demirtaş'ın cezaevinde kalp spazmı geçirdiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirterek, "Edirne Sultan 1'inci Murat Devlet Hastanesi'nce yapılan tetkiklerle ilgili 08.12.2016 tarihinde yapılan değerlendirmede, verilerin tehlike arz edecek ölçüde olmadığı, ancak tutuklunun ileri tetkik için Devlet Hastanesi'ne sevk edilebileceği kendisine iletilmesine karşın, hastaneye gitmek istemediğini beyan ettiği, bu değerlendirmeden sonra herhangi bir sağlık sorunu bildirmediği, 12.12.2016 tarihinde kurum hekimliğince yapılan tetkik ve muayene itibariyle tehlike arz edecek herhangi bir sağlık sorununun bulunmadığı anlaşılmıştır" açıklamasını yaptı.

SIKI GÜVENLİK ÖNLEMLERİ ALINDI

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bugün saat 22.00 sıralarında Edirne F Tipi Cezaevi'nden çıkarılarak, geniş güvenlik önlemleri altında Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü. Demirtaş, hastanenin hükümlü ve tutuklu giriş kapısından içeriye alınırken, jandarma ekipleri çevresinde adeta etten duvar ördü.

KALP MUAYENESİ YAPILDI

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde kroner kalp muayenesi yapılan Demirtaş'ın EGK'sı çekilerek, kan tahlili de yapıldı. Hastanede yaklaşık 40 dakika kalan Demirtaş, ring aracıyla yeniden sıkı güvenlik önlemleri altında F Tipi Cezaevi'ne götürüldü.

BİLGEN, KALP SPAZMI İDDİASINDA BULUNMUŞTU

HDP Genel Merkezi sosyal medya hesabından, parti sözcüsü ve Kars Milletvekili Ayhan Bilgen'in geçen hafta açıklamasını yayınlanarak, Selahattin Demirtaş'ın cezaevinde kalp spazmı geçirdiği öne sürmüştü. Bilgen'in Twitter üzerinden açıklamasında, "Demirtaş cezaevinde kalp spazmı geçirmiştir. Eş Genel Başkanımızın sağlık durumuna ilişkin kaygılarımız var. Demirtaş'ın daha önce de kalp rahatsızlığı geçirdiğine dair raporlar olmasına rağmen gerekli sağlık hizmetinden mahrum bırakılıyor. Demirtaş'ın muayenesinin uygun bir hastanede, tarafsız doktorların denetiminde yapılması için Tabipler Birliği'ne başvuracağız" ifadeleri kullanılmıştı.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Demirtaş'ın hastaneye getirilişi

-Alınan güvenlik önlemleri

Haber: Engin ÖZMEN-Ali Can ZERAY/EDİRNE, () -

=======================================

3 yaşındaki oğlunu döven Suriyeli baba tutuklandı



YUNANİSTAN'ın Sakız Adası'na yasadışı yollardan geçen Suriyeli 32 yaşındaki Usame Abd Al Fatah, 3 yaşındaki oğlunu dövüp, bu görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşınca tutuklandı. Koruma altına alınan küçük çocuğun, Türkiye'deki annesinin yanına göndirileceği belirtildi.

Suriye'deki iç savaştan kaçarak önce Türkiye'ye, ardından da yasadışı yollardan Yunanistan'ın Sakız Adası'na geçen Suriyeli Usame Abd Al Fatah, kaldıkları kamptaki barakada yıkanmak istemeyen 3 yaşındaki oğlunu dövdü. Dayak olayını cep telefonuyla kaydeden baba, görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı. Adada yayın yapan yerel bir internet sitesinin olayı haberleştirmesinin ardından gelen tepkiler üzerine Usame Abd Al Fatah gözaltına alındı. İfadesinde Sakız Adası'na geçerken eşi ve 2 çocuğunun Türk güvenlik güçlerince yakalandığını, psikolojisinin bozulduğunu öne süren Usame Abd Al Fatah tutuklandı. Vücudunda morluklar ve yaralar oluşan küçük çocuk ise hastanedeki tedavisinin ardından devlet korumasına alındı.

Küçük çocuğun, annesinin yerinin tespit edilmesi için Türk yetkililerle temasa geçileceği, ardından da bir sağlık ekibi ile Türkiye'ye gönderileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

---------------------------------

- Sosyal medyada paylaşılan dayak görüntüleri (Babanın hesabından alınmıştır)

- Baba ve çocuğunun fotoğrafları

- Genel ve detay görüntü

Haber-Kamera: Yaşar ANTER / BODRUM

=======================================

Konya'da 4 ilçede eğitime kar engeli

KONYA'da yoğun kar yağışı nedeniyle 4 ilçede eğitime yarın olmak üzere 1 gün ara verilirken, Karaman il genelinde de taşımalı sistemle eğitime 1 gün ara verildi.

Konya'da dün başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışı hayatı olumsuz etkiledi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü, yoğun kar yağışı nedeniyle Ereğli, Halkapınar, Taşkent ve Hadim'de eğitime 1 gün ara verildi. Emirgazi İlçesi'nde de taşımalı sistemle eğitim yarın tatil edildi. Karaman'da ise il genelinde taşımalı sistemle eğitime yarın olmak üzere 1 gün ara verildi.

Haber:KONYA ))

=======================================

Hakkari'de kar etkili oluyor(3)

HAKKARİ'DE OKULLARA KAR TATİLİ

Hakkari'de etkili olan kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına geldi. Yoğun kar yağışı nedeniyle Hakkari merkez, Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca ilçelerinde ilk ortaokul ve liseler yarın tatil edildi.

========================================

Doğu ve Güneydoğu'da kar esareti (4)

KAR ESARETİ DEVAM EDİYOR

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde dün başlayan kar yağışı devam ederken, Elazığ, Bingöl ve Tunceli'de okullar yarın tatil edilirken, Siirt'in Pervari İlçesi'nde taşımalı sistemle eğitim yapılan okullar 2 gün tatil edildi. Diyarbakır'ın Dicle ve Ergani arasında, içerisinde doğum yapmak üzere bir kadının da bulunduğu 2 ambulans ve onlarca araç yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı.

HAMİLE KADINI TAŞIYAN AMBULANS MAHSUR KALDI

Diyarakır'ın Dicle ile Ergani ilçeleri arasında da yaklaşık 15 araç, yoğun kar yağışı nedeniyle mahsur kaldı. Mahsur kalan araçlar arasında, doğum yapmak üzere evinden alınarak hastaneye götürlen hamile kadını ile başka bir hastayı taşıyan 2 ambulansın da olduğu öğrenildi. Dicle İlçesi'nde yaşayan ve üniversite sınavlarına hazırlanan Mustafa Varol, yolda kalan bir aracı kurtarmak için yola çıktıklarını ancak kendilerinin de yolda kaldığını belirterek, "Yaklaşık 4 saatten beri burda mahsur kalmışız. 15 araçtan fazla var mahsur kalan. Bunların arasında iki tane de ambulans var. Bir ambulansın içerisinde doğum yapmak üzere olan ambulans var ve bu ambulansın da kliması çalışmıyor ve eski model. Her kesi aradık. Jandarma, polis, belediye ve karayolları herkesi aradık. Ama herkes yarım saat, bir saat sonra geleceğini söylemesine rağmen aradan 4 saat geçti. Kendi imkanlarımızla bir traktör tuttuk. Ama oda araçları çıkaramadı. Burada yaklaşık 100 kişi bekliyor. Araçlarımızı sürekli çalışır halde tuttuk, klimaları açtık. Yakıtımız da bitmek üzere. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" dedi.

TUNCELİ GENELİNDE EĞİTİME BİR GÜN ARA

Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, merkez ve bağlı ilçeler ile köylerde 15 Aralık günü tüm okulların tatil edildiğini duyurdu. Valilik açıkamasında, "İlimiz genelinde devam eden yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle, Tunceli Merkez ve köyleri ile (tüm İlçelerinde ve köylerinde) Ovacık, Pülümür, Nazımiye, Mazgirt, Pertek, Hozat ve Çemişgezek ilçe merkezleri ile köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitim ve öğretime 15.12.2016 Perşembe günü bir gün ara verimiştir. Kamu Kurum ve Kuruluşlarında çalışan engelli personel ile hamile personel 15.12.2016 Perşembe günü idari izinli sayılacaktır" denildi.

PERVARİ İLÇESİNDE 12 KÖY YOLU KAPANDI

Siirt'in Pervari İlçesi'nde de aşırı kar yağışı nedeniyle ilçeye bağlı 12 köy yolu ulaşıma kapandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle Pervari'de kar kalınlığı 30 santimmetreye ulaşırken, ilçede taşımalı sistemle eğitim veren okullarda 2 gün süreyle eğitime ara verildiği öğrenildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

DİYARBAKIR (cep telefonu)

-Yolda mahsur kalan araçlar

-Kar fırtına ve tipi

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: DİYARBAKIR, ()

===================================

Kırklareli'de 3 bin kişi yürüyüşle terörü lanetledi

KIRKLARELİ'de İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı yaklaşık 3 bin kişi tarafından yürüyüşle lanetlendi. Yürüyüşe katılan Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Hiç bir zaman ihanet edenler cezasız kalmayacaktır. Şimdiye kadar şehitlerimizin kanı yerde kalmamış, bundan sonra da kalmayacaktır" dedi.

Kırklareli'de Beşiktaş'taki terör saldırısını kınamak için, 'Teröre lanet, polise destek' yürüyüşü düzenlendi. Kırklareli Valisi Esengül Civelek, Belediye Başkan Yardımcısı Adem Sevik, Cumhuriyet Başsavcısı İlyas Yavuz, Adalet Komisyonu Başkanı Vahdet Yaltepe, İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar, İl Jandarma Komutanı Albay Selahattin Acara, Ak Parti İl Başkanı Alper Çiler, CHP İl Başkanı Ünal Başkur, MHP İl Başkanı Hakan Akten ile yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan yaklaşık 3 bin kişilik grup, "Polise uzanan eller kırılsın", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dişe diş, kana kan, intikam intikam" şeklinde sloganlar atarak, Kırklareli İl Emniyet Müdürlüğüne yürüdü. Yürüyüş sırasında 100 metre uzunluğunda Türk bayrağı açılırken.,

Emniyet önünde İstiklal Marşı okundu

Saldırıda hayatını kaybeden şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara ise acil şifalar dileyen Kırklareli Valisi Esengül Civelek, "Hiç bir zaman ihanet edenler cezasız kalmayacaktır. Şimdiye kadar şehitlerimizin kanı yerde kalmamış, bundan sonra da kalmayacaktır. Bir ölürüz, bin doğarız. Tek vatan, tek millet, tek bayrak ve ilkelerimiz etrafında tüm taraflar olarak tek yürek, tek ses ile beraberiz, bütünüz. Polisimizin yanındayız, şehitler ölmez vatan bölünmez" dedi

İl Emniyet Müdürü Erkin Adalar da Kırklareli halkının gösterdiği duyarlılığa teşekkür ederek, vatanın var olmaya devam edeceğini ve bu tür olayların kendilerini daha üst seviyede sorumluluk sahibi görev yapmaya sevk ettiğini dile getirdi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

---------------------------------

-Cumhuriyet Meydanı'ndan genel görüntü

-Protokolden detaylar

-Vilayet Meydanından geçiş

-Emniyet Müdürlüğü detay

-Vali Civelek'in konuşması

-Çiçek takdimi

-İstiklal Marşı

Haber-Kamera: Selçuk VURUCU/KIRKLARELİ,()

===================================

Sanayi sitesinde yangın çıktı, 13 yaralı

MUĞLA'nın Yatağan İlçesi'nde, sanayi sitesinde bir iş yerinde henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan yangında 4 işyeri zarar gördü, 2'si ağır 13 kişi de yaralandı.

Bugün akşam saatlerinde Muğla-Aydın Karayolu üzerinde bulunan sanayi sitesindeki madeni yağ ve iş makineleri yedek parçaları satan işyerinde bilinmeyen nedenle yangın çıktı. İşyerinden çıkan alevleri görenler durumu itfaiye ve polis ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yangın sırasında işyerinde bulunan Zülküf Akarsu (42) ve Serkan Arslan (31) ağır yaralandı. Bu sırada diğer işyerlerine de sıçrayan yangına 20 itfaiye aracı,1 arazöz,1 su tankeri, 8 ambulans,1umke ekibi,1 AFAD aracı ve 30 itfaiye eri ile müdahale edildi. Yangında yaralanan ve dumandan etkilenen Zülküf Akarsu, Serkan Arslan, Sultan Gamze Özenç, Derya Çolak, Ali Sertaş, Murat Ölmez, Yusuf Atdağ, Mehmet Nuri Ermiş, Mutlu Süllü, Cafer Kaloğlu ve ismi belirlenemeyen 3 kişi sağlık ekiplerinin yaptığı müdahalenin ardından ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi 'ne kaldırıldı. Burada tedaviye alınan yaralılardan vücutlarında ağır yanıklar olan Akarsu ve Arslan'ın hayati tehlikesinin bulunduğu, diğer yaralıların sağlık durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi.

Dört işyerinin zarar gördüğü yangın ekiplerin yoğun çalışmasıyla söndürülürken, yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-------------------------------------

- Yangından görüntü

- Ekiplerin çalışmasından görüntü

- Genel ve detay görüntü

Haber: Cihan KAYA - Kamera: Cavit AKGÜN / YATAĞAN (Muğla), ()