==============================================

YORGUN PELİKAN BAKIMA ALINDI

MERSİN’in Mut İlçesi’nde vatandaşlar tarafından bulunan pelikan tedavi edilip Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefliği’ne teslim edildi.

Güme Mahallesi'nde yorgun ve bitkin halde bulunan pelikan, Veteriner Hekim Levent Çelebi tarafından muayene edildi. Pelikan'ın bitkin halde olduğunu ifade eden Çelebi, "Birkaç gün istirahate alacağız. Daha sonra muhtemelen kendisini toparlar. Tekrar doğal yaşama gönderilir. İlaç olarak antibiyotik yaptık. Vitamin mineral desteği sağladık. Biraz güçsüz kalmış. Gücünü artırma açısından 3-4 gün daha antibiyotik ve vitamin desteği sağlarsak muhtemelen toparlar. Şu an herhangi bir kırık gözükmüyor. Güçsüz kaldığı için de uçamamış. Sürüden ayrıldığı için de en uygun bulduğu yere inmiş" dedi.

Tedavisinin ardından Ak Pelikan cinsi kuş Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Muazzez Cüce’ye teslim edildi.

Görüntü Dökümü

----------------------

- Pelikan araçtan indirilirken

- Veteriner Hekim pelikanın gagasını bantlarken

- Veteriner Hekim pelikanın muayene ederken

- Veteriner Hekim pelikana iğne yaparken

- Veteriner Hekim pelikanın ayaklarını dezenfekte ederken

- VeterinerHekim Levent Çelebi bilgi verirken

- Veteriner Hekim Levent Çelebi tarafından pelikanın gagasından yiyecek verilirken

- Belediye Başkanı Nebi Yılmaz ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şefi Muazzez Cüce pelikanı incelerken

- Pelikan, Doğa Koruma ve Milli Parklar taşınıp araca konurken

- Belediye Başkanı Nebi Yılmaz, açıklama yaparken

Haber-Kamera: Murat SÖZERİ/MUT(Mersin)()

=======================================================

FUTBOL ANTRENÖRLÜĞÜ KURSUNA BELEDİYE BAŞKANININ ADINI VERDİLER

TÜRKİYE Futbol Antrenörler Derneği Edirne Şubesi, 10 gün sürecek 'Grassroots C' futbol antrenörlüğü kursuna Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın adını verdi. Kursa adının verilmesini 'çok farklı' bir ödül olarak nitelendiren Gürkan, "Gerçekten hem siyasi yaşamımda hem de yöneticilik yaşamımda çok ödül aldım. Çok fazla, ama bu bir anlamda ödül ve bu ödül bana çok farklı geldi." dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Edirne Şubesi, 10 gün sürecek olan 'Grassroots C' futbol antrenörlüğü kursu açtı. Çok sayıda futbol antrenör adayının katıldığı kursa ise Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın adı verildi. Kel Aliço Kamp Eğitim Merkezi konferans salonundaki kursun açılışı için program düzenlendi. TÜFAD Edirne Şube Başkanı Erdoğan Öztürk ve antrenör adaylarının yanı sıra programa kursa adı verilen Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan da katıldı.

TÜFAD Edirne Şube Başkanı Erdoğan Öztürk, yaptıkları kurs ve seminerlere spora destek olan kişilerin isimlerini verdiklerini ifade ederek, "Türkiye Futbol Federasyonu ve Türkiye Futbol Antrenörleri Genel Merkezi'nin birlikte düzenlediği Edirne Şubesi'nin organizasyonu gerçekleştirdiği C futbol antrenörlüğü kursuna hoş geldiniz. TÜFAD olarak yaptığımız kurs ve seminerlerde, 'insanlar yaşarken anılmalıdır' sözünün doğruluğuna inandığımız için saygı, vefa, kadirşinaslık örneğini kendimize ilke edinerek, Türk futboluna ve Edirne futboluna emekleri geçen değerli spor adamları ve spor sevdalıların isimlerini zaman içerisinde kurs ve seminerlerle bir bir vermeye devam ediyoruz. Bugünkü kursumuza Edirne Belediye Başkanlığı görevine geldiği ilk günden itibaren Edirne sporun ve sporcusuna verdiği değerle dikkatlerimizi çeken Recep Gürkan'a kursumuzun adını vermekten büyük onur ve kıvanç duyuyoruz" dedi.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan da kursa adının verilmesini 'çok farklı' olarak nitelendirerek, bunu bir ödül olarak kabul ettiğini söyledi. Sporla çok ilgili olmamasına rağmen spora ve sporculara destek vermeye çalıştığını ifade eden Gürkan, "Gerçekten hem siyasi yaşamımda hem de yöneticilik yaşamımda çok ödül aldım. Çok fazla, ama bu bir anlamda ödül ve bu ödül bana çok farklı geldi. Çünkü şunu samimiyetle itiraf edeceğim ki ben böyle sporla çok ilgili biri değilim. Hatta hayatım boyunca iki kez spor yapmış ikisinde de birinde sol, diğerinde sağ ayak bileğimi kırmış birisiyim. Sporla bu kadar ilgiyim. Ama şuna çok inanırım, bir toplumun temel dinamiklerinden biri spordur. Düzgün insan, sadece fiziksel anlamında değil, hayata bakış anlamında, karakter anlamında da düzgün insan yetiştirmenin en temel ve en bilimsel yollarından biri de spordur. İnanıyorum ki arkadaşların ismimi vererek beni onurlandırdığı antrenörlük kursu hepinizi için başarı geçecektir. Kurstan sonra alacağınız belgelerle antrenörlük yaşamınızın çok parlak başarılarla dolu olmasını temenni ediyorum. Umuyorum ki hepiniz gönlünüzdeki hedefinizdeki yere biran önce kavuşursunuz. Kursa benim ismimi vererek beni onurlandırdınız çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

TÜFAD Edirne Şube Başkanı Erdoğan, kursa adını verdikleri Recep Gürkan'a günün anısına plaket verdi. 30 adayın katıldığı 'Grassroots C' futbol antrenörlüğü kursu 1-10 Kasım tarihleri arasında Edirne'de yapılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Kurs afişi ve Recep Gürkan'ın salona girmesi

-Belediye Başkanı Gürkan detay

-Salondakilerle selamlaşması

-Salondan genel katılımcılar

-Kurs afişi

-Erdoğan Öztürk'ün konuşması

-Recep Gürkan'a plaket verilmesi

-Recp Gürkan'ın konuşması

-Genel görüntüler

Haber-Kamera: Engin ÖZMEN/EDİRNE,()-

========================================

BUDANAN ÇINARIN YAPRAKLARINI TOPLADILAR

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde Koruma Kurulu'ndan alınan izinle asırlık çınar ağacı budandı. 800 yıllık olduğu tahmin edilen ağacın yapraklarını toplayan bazıları ise bu yaprakların eklem ağrılarına faydalı olduğu savundu.

Yalvaç merkezde 800 yıllık olduğu tahmin edilen koruma altındaki çınar ağacı bazı dallarının kopma tehlikesi nedeniyle Yalvaç Belediyesi tarafından Antalya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu'ndan alınan özel izinle Eğirdir Orman İşletme Müdürlüğü'nde görevli mühendis gözetiminde budandı. Bu işlem sırasında bölge halkı ağacın yapraklarını toplamaya başladı.

Çınar ağacı yaprağının kaynatılıp içilmesi halinde eklem ağrılarına faydalı olduğunu savunan vatandaş, topladığı yaprakları poşetlere doldurdu. Bazıları ise ağacın sürekli egzoz dumanına maruz kaldığını belirterek, faydasından çok zarar vereceğini kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

- Çınar ağacının budanmasından kesitler

- Yaprak toplayanlarla soru cevap şeklinde röportaj

- Yaprak toplayanlardan detay görüntüler

Haber- Kamera: Nurettin ARKAN/YALVAÇ(Isparta), ()

=============================================