Bodrum Bodrumlular geceyi arabalarının içinde yerli ve yabancı turistler ise otellerin havuz başlarında şezlongları yatak yaparak geçirdi 

Muğla'nın Bodrum ilçesinde önceki gün meydana gelen 6.3 şiddetindeki depremin ardından Bodrum ikinci geceyi sabaha kadar onlarca deprem ve iki kez 4.9- 5.0 şiddetindeki depremlerle geçirdi. Bodrumlular geceyi arabalarının içinde ve sokaklarda yerli ve yabancı turistler ise otellerin havuz başlarında şezlongları yatak yaparak geçirdi. Bodrum sokakları gün ağarırken yatanlarla dolu olduğu görüldü.
Muğla'nın Bodrum ilçesinde meydana gelen şiddetli depremde yaralı sayısı 400' e yaklaşırken ağır yaralı ve can kaybı olmaması yürekleri rahatlattı. Özellikle kırsal kesimdeki mahallelerde Muğla Valiliği'nin kurduğu kriz masasındaki görevlilerin hasar tespitine başladığı çalışmalar devam ederken Bodrumlular ve ilçede tatilde bulunan turistler  ikinci geceyi sabaha kadar sallanarak geçirdi. 
BAVULU BAŞLARINDAN AYIRMADILAR
Bazı tatilcilerin ise yiyecek içeceklerinin yanısıra bavullarını baş uçlarına alarak yattıkları görüldü, Bodrumlular evlerinin bahçelerinde , arabalarının içinde, sokakta ve plajlarda yatarak geceyi geçirirken yabancı turistler  kaldıkları otellerin havuz başlarında şezlognlarda yatarak geceyi geçirdi.
Eşi ve kızı ile birlikte 35 yıldır Bodrum'da yaşayan 6 yaşındaki emekli doktor Ali Bütün'de geceyi sokakta geçirdi. kumbahçe plajında koydukları şezlonglarda yatarak geceyi geçiren Bütün "Bu yaşıma kadar böyle bir deprem yaşamadım, tabiki korktuk tedbr olsun diye bu gece çarşı merkezimizdeki evimizde değil dışarıda geçirmeyi tercih ettik, ilk gece gerçekten çok korkunçtu bu gecede sabaha kadar sallandık ama korkulacak birşey olmadı" dedi.

HAREMTAN TEPESİ  AÇIK HAVA OTELİ OLDU
Depremin yarattığı tsunamiden kurtaran ve ilçeye üç mil uzaklıkta olan  tarihi Karaada manzaralı ve 250-300 yıllık tarihi değirmenlerin bulunduğu Haremtan Tepesi adeta açık hava oteline döndü. 8 değirmenden iki tanesi büyük hasar görürken değirmenlerin etrafında yatan aileler dikkat çekti,. Bazı genç çiftler ise birbirlerine sarılarak Bodrum'u tepeden izleyip  güne romantik başlamanın tadını çıkardı. Adana'dan eşi oğlu, gelini ve torunu ile Bodrum7a tatile dün akşam saatlerinde yola çıkarak geldiklerini belirten Metin Sazlı (62) "Bodrum tatili için karar vermiştik, yola çıktığımızda  deprem olmuştu, ancak Bodrum'a gelmekten vaz geçmedik sadece tedbir amaçlı bu geceyi dışarıda geçirdik ve bu harika doğa manzarasında güne başladık, gece boyunca  hafif hafif sallandık" dedi.

KOYDA GELGİTLER BAŞLADI
Gümbet koyunda , dev dalgalarla teknelerin karayaya , karadaki otomobillerin ise 80-100 metre kadar içeriye sürüklendiği olayın ardından bu sabah saatlerinde teknelerin önemli bölümünün kaldırıldığı görüldü. 4 tekne suda hasarlı vaziyette dururken Gümbet sahilinde 3-4 metre  derinliğindeki bir genişlikte denizinde küçük gel gitlerin yaşanmaya başladığı görüldü.

TURİZMCİLERDEN ÖNEMLİ ÇAĞRI
BODER (Bodrum Otelciler ve Turistik İşletmeciler Derneği) Genel sekreteri Orhan Kavala yaptığı açıklamada " 21 Temmuz gecesi Ege denizinde, Kos açıklarında meydana gelen ve Bodrum'u da etkileyen deprem sonrası, üye otelcilerimiz, yerel yöneticilerimiz ve kamu görevlilerimiz ile gün içerisinde yaptığımız değerlendirmeler sonucunda Bodrum yarımadasının genelinde, depremin, konaklama sektörü ile bağlantılı tesislerde herhangi bir yıkıcı etkisi olmamış, herhangi bir can ve mal kaybı yaşanmamıştır. Yaşanan panik havası sonrası, 21 temmuz sabahı itibariyle tesislerimizde işleyiş ve hizmet eksiksiz ve düzgün bir şekilde normal olarak devam etmektedir. Bodrum işletmecileri ve otelcileri, misafirlerini rahat ettirmek ve depremin sebep olduğu panik havasını bertaraf etmek için büyük çaba harcamaktadırlar.
Özellikle basında yer alan Gümbet bölgesinde Tsunami haberleri gerçeği yansıtmamaktadır. Denize sıfır tesislerde gelgit sebebi ile yaşanan su seviyesindeki yükselmenin neden olduğu zararların küçük boyutlarda olduğu bilgisi verilmiştir. Deprem sonrası kısa süreli yaşanan arızalar dışında, an itibari ile Bodrum genelinde su ve elektrik hizmeti başta olmak üzere hiçbir hizmetin aksamadan tesislerimize verilmektedir. Bodrum Belediye Başkanı ile Deprem uzmanları arasında yapılan görüşmelerde, yaşanan depremden daha üst seviyede bir deprem beklenmediği, artçı depremlerin birkaç gün daha devam edeceği ama herhangi bir tehlike arz etmeyeceği söylenmiştir. Bütün misafirler gönül rahatlığı ile tatil için Bodrum'u tercih edebilirler" dedi.

KORUNAN BİR KENT OLMANIN YARARLARINI DAHA İYİ GÖRDÜK
TÜRSAB Bodrum Yürütme Kurulu Başkanı Sevinç Gökbel ise "Sevindirici olan, büyük bir hasar ve insan kaybının hiç olmamasıdır. Korunan bir kent olarak 2 katı aşmayan yapılarıyla, işletmeleri ile, kamu görevlileriyle, halkımızla olayın şoku ve tedirginliği atlatılmıştır. Otelcilerimiz, seyahat acentalarımız çalışanları ile birlikte konuklarımızı rahatlatmak için büyük çabalar harcamışlardır. Bu anlamda da tüm işletmelerimize ayrıca çok teşekkü rederiz. Bugün itibariyle Bodrum'da yaşam normale dönmeye başlamıştır. Endişe ve paniğe gerek olmadığı aşikârdır. Sayın Valimiz, Bakanlarımız ve Başbakan Yardımcımız da olayı yerinde incelemeleri, Cos Adası'nda tatilde olan vatandaşlarımızın Bodrum'dan gönderilen feribotlarla alınması da yetkililerimizin anında müdahaleleri büyük bir moral vermiştir" dedi.
Bodrum'daki otel rezervasyonlarında iptallerin yaşanmadığı belirtildi, ilçede ilk belirlemelere göre, 73 otomobil, 30 ev ağır hasarlı toplam 150 ev ve işyerinde maddi hasar meydana geldiği belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ
Gece sokakta yatanlar, arabaların içinde uyuyanlar çocuklar kadınlar, uyumaya çalışanlardan röpler,
-Haremtan Tepesi'nden genel detay görüntü, Bodrum'u kurtaran Karaada'nın görüntüsü, kale ve şehir görüntüsü. kaldırımlarda  uyuyanlar
-Gümbet koyunun görüntüsü, teknelerden ve sahilden görüntü
-Orhan Kavala ve Sevinç Gökbel röp. ler

Haber-Yaşar ANTER -  Kamera:  Nilüfer DEMİR / BODRUM, ()

====================================