Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde geçen yıl kurulan PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz'ın heykeli ile ilgili Diyarbakır Valiliği tarafından suç duyurusunda bulunuldu.

Diyarbakır Valiliği tarafından bugün akşam saatlerinde PKK mezarlığına Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesi ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında Lice ilçesi Yolçatı Köyü'ndeki sözde şehitlikte, bölücü terör örgütünün eylemlerine başlamasının yıl dönümünden dolayı bir terör örgütü üyesinin heykeli dikildiği yönünde haberler yer almıştır. 

Valiliğimizce daha önceki dönemlerde sözde şehitliğin kaldırılması yönünde başta ilçe kaymakamlığı, Jandarma komutanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir. 

Yapılan işlemler sonucunda sözde şehitliğin kaldırılması konusu yargıya intikal etmiş ve yargı konusu olmuştur. Anılan son olayla ilgili olarak da ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir. 

Dikilen heykel ile ilgili olarak Valiliğimizce suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca konu ile ilgili sorumluluğu olan şahıslar hakkında gerekli işlemlerin yapılması için süreç başlatılmıştır.

Konu Valiliğimizce ve ilgili diğer kurumlar tarafından hassasiyetle takip edilecek ve sonucu hakkında kamuoyu en kısa zamanda bilgilendirilecektir."


Heykelin önceki gün yapılan açılış törenine, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ile Kamuran Yüksek ile birlikte binlerce kişi katılmıştı.