Diyarbakır ve Silvan İlçesi'nde polisin düzenlediği operasyonlarda toplam 955 kilo 875 gram esrar ele geçirildi. Zehir tacirlerinin, uyuşturucu dolu poşetleri; kokunun alınmaması için kahve, lahana turşusu ve gres yağı gibi maddelerle kapladıkları belirlendi.

İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekipleri, uyuşturucu imalatı ve ticareti yapan kişilere yönelik çalışma başlattı. Temin ettikleri uyuşturucuları batıdaki illere sevk etmek isteyen kişileri belirleyen polis 20 günde 20 operasyon gerçekleştirdi. Uyuşturucu operasyonları için eğitilen Juli, Max ve Doğan adlı köpeklerin de kullanıldığı aramada, toplam 755 kilo 875 gram esrar ele geçirilirken, 38 kişi gözaltına alındı.

Zehir tacirlerinin, uyuşturucu dolu poşetleri; kokunun alınmaması için kahve, lahana turşusu ve gres yağı gibi maddelerle kapladıkları belirlendi.

Operasyonların 13'ünde ise uyuşturucu kaçaklarının polisin 'dur' ihtarına uymayıp araçla birlikte kaçmaya çalışırken, kapan kullanılarak durdurulduğu belirtildi.

Diyarbakır'da yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 38 kişiden, 34'ü mahkemece tutuklanırken, 4 şüpheli hakkında mahkeme tarafından adli kontrol kararı verildi. Polis, uyuşturucu kaçaklığıyla ilgili 15 kişiyi de arıyor.

Silvan'DA 244 KİLO ESRAR

Silvan'da ise polisin düzenlediği operasyonda H. C. 'nin kişinin evinde 200 kilo esrar ele geçirdi. H. C. 'nin gözaltına alındığı olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.