DİYARBAKIR'da 3 gün süren olaylar sırasında yaşamını yitiren 10 kişiden Hür Dava Partisi (Hüda-Par) yakın olduğu belirtilen Turan Yavaş, Hüseyin Dağkak, Hasan Gökgöz ile Riyad Güneş cenazeleri defnedilirken, mezarlıkta 2 kişinin ellerinde pompalı tüfekle koruma yaptığı görüldü. Hüda- Par Genel Başkanı Yardımcısı Abdurrahman Cens, pompalı tüfekli kişilerin üyeleri değil, ölenlerin yakınları olabileceğini söyledi.

Suriye'de Kürtler'in yaşadığı Kobani kentine IŞİD'in düzenlediği saldırıları protesto etmek için Diyarbakır'da düzenlenen protestolar sırasında çıkan olaylarda 10 kişi yaşamını yitirdi. Ölenlerden Hüda-Par'a yakın olduğu belirtilen Turan Yavaş, Hüseyin Dağkak, Hasan Gökgöz ile Riyad Güneş'in cenazeleri bugün merkez Kayapınar İlçesi Yeniköy Mezarlığı'na aileleri ve yakınları tarafından getirildi. Cenazelerin getirilmesi ve gömülmesi sırasında Hüda-Par'dan yoğun katılım olmaması dikkat çekti. Cenazelerin defni sırasında Hüda-Par'dan sadece bazı il ve ilçe teşkilatı temsilcilerinin cemaate eşlik ettiği belirtildi.

CENAZELER GÖMÜLÜRKEN POMPALI TÜFEKLİ ÖNLEM

Sivil polislerin panzerler eşliğinde mezarlık etrafında yoğun güvenlik önlemi alırken, Turan Yavaş, Hüseyin Dağkak, Hasan Gökgöz ile Riyad Güneş'incenazeleri mezarlığa getirildi, yakınları ise ağıt yaktı. Cenazeler gömülürken gözyaşı döken kadınları yakınları sakinleştirmeye çalıştı. Cenazelerin gömülmesi sırasında mezarlığın bazı yerlerinde elleri pompalı tüfek bulunanlar dikkat çekti. 4 kişi yan yana gömülürken, mezarlığa araçlarıyla gelen bazı kişilerin ise pompalı tüfekleri araçlarından çıkarıp etrafta önlem alması dikkat çekti.

HÜDA-PAR: POMPALILAR ÜYEMİZ DEĞİL

Mezarlıktaki pompalı tüfekli kişilerle ilgili 'ya konuşan Hüda- Par Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, pompalı kişilerin kendi üyeleri olmadığını söyledi. Cenazelerin definine gerginlik çıkmaması için kitlelerini göndermediğini belirten Cens, şöyle dedi:

"Cenazeleri sadece aileleri ve yakınları gömdü. Biz parti olarak kitlesel katılmadık. Sadece temsili olarak bazı teşkilat temsilcilerimiz katıldı. Bizim duruşumuz budur. Kandan besleniyor olsak, cenazeleri istismar malzemesi yaparız. Ancak biz böyle bir şeyi asla yapmıyoruz. Sükunetin sağlanmasını istiyoruz. 30'a yakın teşkilatımız saldırıya uğradı. Buna rağmen sağduyulu davranıyoruz. Cenazelerin başka bir gerginliğe sebep olmasını da istemedik ve o nedenle kitleyi oraya yığmadık. Mezarlıktaki pompalı kişiler bizim üyelerimiz değil ve onları tanımıyoruz. Pompalı kişiler büyük ihtimalle cenaze sahibi ailelerin yakınları olabilir."