LONDRA - Seçimlerden önce The Economist "CHP'ye oy verin" başlıklı bir makale yayınlamış, Başbakan Erdoğan makaleye “Ey economist sen bu ülkeye çok Fransızsın. Biz CHP Genel Başkanının çetelerin projesi olduğunu biliyorduk ama küresel güçlerin de projesiymiş” diyerek tepki göstermişti.

Dergi, 12 Haziran’dan sonraki ilk sayısında seçim sonuçlarını değerlendiren bir makale yayınladı.

‘ERDOĞAN HAT TRICK YAPTI’


"Erdoğan hat-trick yaptı" başlıklı makalede, "Türkiye'nin karizmatik Başbakanı Erdoğan, art arda üç seçim kazanan ilk lider olmakla kalmadı, aynı zamanda partisinin oyunu da artırdı" yorumuna yer verildi.
Haberin devamı ↓reklam

The Economist makalesinde yeni hükümeti bekleyen zorlukları da sıraladı.

Dergiye göre, bağımsız vekillerin sandalyelerini artırması sonucu ana dilde eğitim, Abdullah Öcalan'ın tutukluluk koşullarının iyileştirilmesi gibi konular önümüzdeki dönemde ülkenin gündemine daha sık gelecek. Ancak dergi, cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde başbakanın bu konuları gündemden uzak tutmak isteyebileceğini savunuyor.

Suriye'deki mülteci krizinin yanı sıra cari açık gibi ekonomik sorunların da Erdoğan hükümetini beklediğine dikkat çekiliyor.

‘CHP’NİN KARIŞMASI ERDOĞAN’A YARAR’

The Economist'e göre Kılıçdaroğlu'nu da zor bir dönem bekliyor. Makalede CHP içerisindeki eski kadronun Kılıçdaroğlu'nu koltuktan indirme girişimi içerisinde olabileceği belirtiliyor. Böyle bir durumun Başbakan Erdoğan'ın elini daha da güçlendireceğine dikkat çekiliyor.