Türk Polis teşkilatının kuruluşunun 171'inci yıl dönümü nedeniyle, Emekli Polis memurları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği (EMPOLMED) yöneticileri ve üyeleri bugün İstanbul'da Edirnekapı Şehitliği'nde bulunan Polis Şehitliğini ziyarette bulundular.



Emekli Polis memurları Yardımlaşma Ve Dayanışma Derneği Yönetim ve beraberindekiler 10 Nisan Polis günü nedeniyle, Edirnekapı Şehitliği'nde bulunan Polis Şehitliği'ni bugün saat 10.00'da ziyaret ettiler.



Burada görevleri başında şehit olan polisler için yasin-i şerif duası okudular,mezarlara kırmızı karanfil bıraktılar.




Polis şehitleri için yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra, ziyarete katılanlara hitaben bir konuşma yapan EMPOLMED Başkanı Harun Özdemir, konuşmasının başında şehitlik ziyaretine katılanlara teşekkür ederek, şunları söyledi :
  



BAŞKAN ÖZDMİR,ZİYARETE KATILANLARA HİTABEN GÜNÜN ANLAM VE ÖNEMİNE İLİŞKİN AŞAĞIDA YER ALAN KONUŞMAYI YAPTI..

" Yıl 1845..Yıl 2016..
171 yıllık maziyi geride bırakmış bulunmaktayız.
171 yıldır, Toplumun huzur ve güvenini sağlayan, vatandaşın mal ve canını korumak için kendi canını hiç esirgemeden, bu uğurda şehit olan kardeşlerimiz…
Ülkemizin esenliği, Milletimizin can ve mal güvenliğini sağlamak için canlarını feda eden yüreği pek şehit polislerimizi, minnet ve şükran duygularımızla anmak üzere toplanmış buluyoruz.
Terörle mücadelede pek çok polisimizi, şehit verdik. Onlar kahramandı.... Onlar cesurdu... Onlar canlarını büyük Türk Milleti için verdiler.
Aziz Şehitlerimiz sizlere minnettarız, sizleri unutmayacağız.
Teröre karşı verilen amansız mücadelede; 
Vatan için en kutsal varlığını, canını veren yiğit şehidim! Manevi varlığından güç alan bizler, her ne halde olursa olsun, bu vatana göz diken iç ve dış tüm düşmanlarımızı bertaraf ederek, senin emanetini daima yükseklerde taşıyacağız.
Ülkemi bölmek, parçalamak isteyen, milletimin huzuruna göz diken hainler;
Hangi maskeyi takarsanız takın, artık hainliğinizi gizleyemiyorsunuz. Bir elinizde yıldırım, diğer elinizde tufan taşısanız, denizleri taşırıp üzerimize akıtsanız, güneşi yaklaştırıp dünyayı kavursanız dahi, şehitlerimizden aldığımız kuvvetle karşınızda daima bizi bulacaksınız. Her zaman olduğu gibi kanımızla boğulacak, ateşimizle yanacaksınız.
Vatan ve Bayrak uğruna toprağa düşen aziz şehitlerimiz! Sizleri bizden ayıran ecel, kalplerimizi asla ayıramayacaktır. Kutsal emanetiniz olan Türkiye Cumhuriyeti ilelebet hür kalacaktır.
Ey şehit kardeşlerim..!
Ruhlarınız şad olsun..."


Konuşmanın ardından,ziyarete katılan polis emeklileri otobüslere binerek,Üsküdar'a hareket ettiler.

Üsküdar'da Üsküdar Belediye Başkanı Av.Hilmi Türkmen, Üsküdar İlçe Milli Eğitim Müdürü Sinan Aydın ile birlikte dernek üyesi polisler, şehit yakınları ve vatandaşlarla birlikte şehitlerimiz için Üsküdar Mihrmah Sultan Camiinde şehit polislerimiz için okutulan mevlidi şerife katıldılar...

Gazeteses.com : Halil Aydın, Halis Kahraman