16. EMITT Turizm Fuarı’na Eskişehir ve Bilecik Kalkınma Ajansı (BEBKA) çatısı altında katılan Bursa, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile ziyaretçilerin ilgi odağı oldu.
    Bursa’nın üçüncü kez yer aldığı 16. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMİTT 2012 Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay tarafından açıldı.
    Bu yıl BEBKA çatısı altında kurulan 207 metrekarelik stantta temsil edilen Bursa, tarihi, kültürel ve doğal güzellikleri ile dikkat çekti.
    Kurulan stantta özellikle Karagöz ve Hacivat gösterileri katılımcılardan büyük ilgi gördü. Ayrıca standı gezen ziyaretçilere kestane şekeri, Kemalpaşa tatlısı, zeytin ve zeytin ürünleri ikram edildi. Fuar kapsamında Bursa Olgunlaşma Enstitüsü ise 'Osmanlı’dan Günümüze Bursa Kıyafetleri' defilesi yaptı.
    Vali Yardımcısı Feridun Cemal Özdemir, bu yıl Bursa olarak kentin tarihi, kültürel ve doğal güzelliklerini BEBKA çatısı altında ortak bir platformda sergilediklerini belirtti.
    Fuara Bursa’yı temsilen katılan Feridun Cemal Özdemir, “Kentimizin tüm dinamikleriyle birlikte BEBKA çatısı altında kurulan 207 metrekarelik stantta turizm değerlerimizi ziyaretçilere tanıtmak için buradayız. Hedefimiz Bursa’mızın sahip olduğu zenginliklerle 1 milyon dolarlık dünya turizm pastasından hak ettiği payı almasıdır. Bunun için gerek Kültür Turizm Tanıtma Birliği, gerekse büyükşehir ve ilçe belediyelerimiz üzerine düşeni yapmaya çalışıyor. Bu çabalarımızın meyvelerini önümüzdeki yıllarda artan turizm rakamları ile alacağımıza inanıyorum.” dedi.
    Özdemir, özellikle son yıllarda sağlık turizmi alanında atağa geçen Bursa’nın yeni projelerin de hayata geçirilmesiyle dünya turizm pazarında aranan destinasyonlardan biri haline geleceğini kaydetti.
    
    “60 ÜLKEDEN 4 BİN 500 KATILIMCI”
    60 ülkeden 4 bin 500 katılımcıyı buluşturan 16. EMITT Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, büyük ilgi gördü.
    İlk kez 2010 yılında katıldığı EMITT Turizm Fuarı’ndan 'En İyi Çıkış Yapan Stant Ödülü' ile dönen Bursa, 2012 yılında da fuarda kentin turizm zenginliklerini tanıttı. BEBKA çatısı altında kurulan Bursa standında, ziyaretçilere kentin tanıtımına yönelik CD, kitap ve broşürler dağıtıldı. Fuara Bursa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, İl Kültür Turizm Müdürlüğü, İl Özel İdaresi, BEBKA, kaymakamlıklar ve sektör temsilcileri katıldı.
    Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir yanından gelen turizm profesyonellerinin buluştuğu fuar, 12 Şubat’a kadar açık kalacak.

    “BURSA TURİZMİ 2012’Yİ FUARLARLA GEÇİRECEK”
    2012 yılında fuar sezonunu İstanbul EMITT Fuarı ile başlatan Bursa Valiliği, Kültür Turizm ve Tanıtma Birliği aracılığıyla bu yıl yine yoğun bir fuar programı geçirecek. Fuar süreci 07–11 Mart 2012 ITB Almanya Berlin Fuarı ile başlayacak, bunu 21-24 Mart 2012 Moskova MITT Turizm Fuarı izleyecek. Cumhuriyet tarihinin en büyük tanıtım organizasyonu olarak tanımlanan Türkiye Yüzer Sergisi ise 17 Nisan–20 Mayıs 2012 tarihleri arasında yolculuğunu gerçekleştirecek. Bir yandan 'Yüzer Sergi' tanıtımı devam ederken, Bursa, 30 Nisan–3 Mayıs 2012 ATM Dubai Turizm Fuarı’nda Arap dünyası ile buluşacak. Dubai’nin ardından 15–18 Mayıs 2012 RTM Suudi Arabistan Turizm Fuarı’na katılacak olan Bursa, 2012 yılında son olarak 5–8 Kasım tarihleri arasında Londra WTM Turizm Fuarı’nda kentin turizm zenginliklerini tanıtacak.