Saldırganların yakalanması için kapsamlı operasyon başlatıldı.

Olay, bugün saat 16.30 sarılarında Adnan Menderes Mahallesi'nde bulunan Emniyet Amirliği'ne ait binanın önünde meydana geldi. Siirt'in Pervari İlçesi ile Van'ın Çatak İlçesi'ni birbirine bağlayan karayolundan geldiği belirtilen bir kamyonette bulunan kişi ya da kişiler, Emniyet Amirliği önünden geçtiği sırada nöbet kulübesini hedef alarak uzun namlulu silahla ateş etmeye başladı. Nöbet tutan polisin saldırıyı erken fark edip, yakınında bulunan zırhı aracın arkasına saklanması üzerine kurşunlar, zırhlı araca ve binaya isabet etti. Saldırıya da anında karşılık verildi.

TAKİP BAŞLADI

Çatak İlçe Kaymakamı Ahmet Demirci, saldırıda yaralı ve can kaybı olmadığını, saldırganların ele geçirilmesi için operasyon başlatıldığını söyledi. Bölgeye çok sayıda özel hareket polisi sevk edilirken, Van İl Jandarma Komutanlığı'ndan da hava desteği sağlandı. Saldırıyı düzenleyen kişi veya kişilerin geldikleri Pervari yönüne doğru kaçtıkları belirlenirken, yol güzergahındaki tüm karakollar da alarma geçirildi.

Bu arada saldırıda kullanılan kamyonetin M.E.T. adlı kişile ait olduğu ve bu kamyonetin de saldırıdan kısa süre önce gasp edildiği belirtildi.