Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() BATMAN'da vatani görevini yaparken terhisine 23 gün kala arkadaşının tüfeğinden çıkan kurşunla hayatını kaybeden Sevag Şahin Balıkçı, ölümünün 4’üncü yılında anıldı. Törene anne Ani Balıkçı, baba Garabet Balıkçı, yakınları, sivil toplum kuruluşları ve Avrupa’dan gelen Ermeni diaspora temsilcileri katıldı. Sevag Şahin Balıkçı’nın mezarına çiçeklerin bırakılmasının ardından dua okundu. Anne Ani, baba Garabet ve abla Lena Balıkçı, taziyeleri kabul etti.
ANNE ANİ BALIKÇI: BU NEFRET CİNAYETİDİR”
Anne Ani Balıkçı “Oğlumda 24 Nisan’daki sanatçılar, fikir adamları gibi kendi de zaten sanatçıydı. Aynı yere yolladılar”. ‘Bu nefret cinayeti mi?’ şeklindeki soruya “Bu nefret cinayetidir. Çünkü günü belli. 24 Nisan ve ikinci anmasıymış o gün. Ona bir gözdağı verildi. Ama yazık edildi. Daha da kötü oldu. Ülkem adına. Üzgünüm. Dava kaza olarak devam ediyor. Şahitler yeniden dinleniyor. Bilmiyoruz. Daha yeni başladı. İkinci seferi zaten” dedi.

“BUNDAN SONRA HERHANGİ BİR GENCE BÖYLE BİRŞEY OLMASIN”
Baba Garabet Balıkçı “24 Nisan bir Ermeni soykırım adında. 24 Nisan 2011 senesinde bizim Paskalya Bayramımızdı. Üstelik 24 Nisan soykırım yıldönümü. Bu ikisi ilk defa bir araya geliyor. Bunun anlamını vuran kişi daha iyi bilir. Bu ırkçı bir cinayet. Her seferinde üstüne basa basa söylerim. Oğlumuzu göz göre göre tek bir kurşunla harcadılar. İnşallah adalet yerini bulur, diye bekliyoruz. Yaşadığımız sürece de bekleyeceğiz. Bundan sonra isteriz ki bırakın Ermeniyi, Rum’u herhangi bir gence böyle bir şey olmasın” diye konuştu.

(FOTOĞRAF)