Genelkurmay bünyesinde, Ergenekon ve bağlantılı davalarda yargılanan askerlere avukat giderleri için yasadışı yardım toplama kampanyasının 'gizli' ibareli emirle yapıldığı ortaya çıktı. Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı'nda görev yapan subaylara özel iletişim ağı 'Karanet' üzerinden ulaştırılan 01 Kasım tarihli emirde, askerlere para yardımı yapılması istendi
Balyoz ve Ergenekon sanığı askerlerin avukat giderlerinin karşılanması için Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) bünyesinde özel ağ olarak hizmet veren 'Karanet' üzerinden birlik komutanlıklarına gönderilen 'yardım' emrini Yeni Şafak ele geçirdi.

Genelkurmay Elektronik Sistemler Komutanlığı (GESKOM), 196 sanıklı Balyoz davasının başlamasına yaklaşık 1 ay kala birlik komutanlıklarına 01 Kasım 2010 tarihli ve 'Mesaj gizlilik derecesi: Gizli' ibareli bir emir yazısı gönderdi.

GES KOMUTANININ BİLGİSİ DAHİLİNDE

Yenişafak gazetesinin haberine göre; Binbaşı K. K. tarafından Yüzbaşı A. Y., M. Ç., L. T. ile Binbaşı S. T. ve Ö. E.'ye gönderilen 'Birlik komutanı ile koordine edin' başlıklı emir yazısında birliklerde görev yapan askerlere Ergenekon ve Balyoz'dan yargılanan sanıklara para yardımı yapmaları için hesap numarası yer aldı. "Sayın komutanım ve değerli silah arkadaşlarım" sözleriyle başlayan emirde, "GES K.'nı sizlere yardım hesabı ve toplanması ile ilgili bilgi vermiş" ifadeleri kullanıldı.

PARAYI KOMUTANLIKLAR YATIRSIN

'Ergenekon ve Balyoz sanıklarına yardım' emrini içeren mesajda paranın yatırılacağı bankanın adı, şube kodu ve TR67 0004 .... .... .... .... .... 55 numaralı hesap bilgisi yer aldı. Emirde para yatırıldığında 'açıklama haznesine' yazılması gereken bilgiler de şu şekilde belirtildi: "Açıklama haznesine: Hangi birlik ise yazılacak. (5. Elektronik Birlik komutanlığı) MEVZİ/MÜFREZE/KISIMLAR VEYA MÜNFERİT YATIRILMAYACAK. BİRLİK KOMUTANLIKLARINCA PARA YATIRILACAKTIR"

3 SEFER PARA YATIRDILAR

Karant'ten GES Komutanlığı'nda görev yapan subaylara ulaşan emirde, yardım parasının 5 Kasım Cuma gününe kadar yatırılması istendi. Ayrıca, aksi bir emir verilmedikçe 23 Kasım ve 20 Aralık'ta da para yatırılması emri verildi. 'Sanıklara yardım' emrinin sonuna ise şu not düşüldü: "Unutmayalım yaptığımız yardımlar kendi bünyemizdeki arkadaşlara gidecek. Bugün onların başı darda. Yarın kim olacağı belli değil. Biz zor günlerde birbirimize sahip çıkmalıyız." Belge, medyaya yansıyan sanıklara yardım kampanyasının emirle yapıldığını kanıtladı.