2011 Üniversite Kış Oyunları resmen başladı. Erzurum’da 6 Şubat’a kadar sürecek spor festivalinde 56 ülkeden 1875 üniversiteli sporcu madalya için mücadele verecek.
Türkiye’nin 2007’den bu yana hazırlandığı 25. Dünya Üniversiteler Kış Oyunları’nın açılış töreni Cemal Gürsel Stadı’nda gerçekleştirildi.
Oyunlara katılan 58 ülkenin kafileleri, bayrakları eşliğinde alandaki yerlerini aldı. Ülkelerin isimlerinin yazılı olduğu plaketler, yöresel Türk kıyafetleri giyen genç kızlar tarafından taşındı.
İzleyenlerin yoğun tezahüratı eşliğinde statta bir tur atan milli takım kafilesinde Türk bayrağını, kayaklı koşuda mücadele edecek Sabahattin Oglago taşıdı. Cumhurbaşkanı Gül, TBMM Başkanı Şahin ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve diğer bürokratlar, geçiş yapan milli takımı ayakta alkışlayarak selamladı.
Türkiye'nin dört bir yanını dolaştıktan sonra turunu Erzurum'da tamamlayan Universiade Erzurum-2011 meşalesini, Dünya Supersport Şampiyonu motosikletçi Kenan Sofuoğlu, 84 kiloda dünya şampiyonu grekoromen stil güreşçi Selçuk Çebi, dünya şampiyonasında sayı kraliçesi unvanını elde eden voleybolcu Neslihan Darnel ve 2008 Pekin Paralimpik Olimpiyatı'nda şampiyon olan bedensel engelli okçu Gizem Girişmen taşıdı ve stadın dört köşesinde yer alan platformlara yerleştirdi. Sporseverlere Erzurum Türküsü dinletildi.
DADAŞLARIN ATLI GÖSTERİSİ
Kar tanesi yolculuğuyla başlayıp, çift başlı kartal maketinin saha üzerinde süzülmesiyle devam eden gösteride, Erzurumlu 20 Dadaş, atlarıyla stada girip, izleyenleri selamladı. Gösteri, stattaki coşkuyu bir anda artırdı. Daha sonra Dadaşlardan biri, elindeki ciritle sahanın ortasındaki, kartal başlarıyla süslü, ''Big Bang'' diye adlandırılan dev meşaleyi ateşledi. Anadolu Ateşi'nin ilk kez bir gösterisinde gerçek at kullanıldı.
.internethaber.