Atatürk Caddesi üzerindeki Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) girişinde bulunan bir ağacın önünde eylem yapan Emin Kocaaslan, 'Ergenekon Davası' kapsamında tutuklu bulunan Yalçın Küçük'ü canlandıran bir kıyafeti üzerine giyerek yüzüne de boyayla sakal yapıp gözlük taktı.
SÜPER VATANDAŞIN İLGİNÇ EYLEMİ- FOTO GALERİ
Yanında getirdiği ipi ağacın dalına bağlayıp, daha sonra küçük bir taburenin üzerine çıkarak ilmeği boynuna geçiren Kocaaslan, açıklamasından önce konuşma metnini gazetecilere vermek istedi. "Şimdiden bültenleri alın, ölümlü dünya ne olur ne olmaz" diyen Kocaaslan, daha sonra hazırlamış olduğu bültenleri basın mensuplarına dağıtarak eyleminin gerekçelerini anlatan 'İdam Fermanım' adını verdiği metni okudu.
Kocaaslan, "Ben teröristlik, canilik hastalığından kurtulmak için kendi kendimi idam ediyorum. Biz canilerin işlemiş olduğu cinayetlere, idamı kaldıran siyasiler suç ortağıdır. Bizleri idam etmedikleri için daha çok suç işledik. Biz cani ve teröristlerle yaşamak zorunda değilsiniz. Bizlerden kurtuluş yolunuz idamda. Özgürlük dağıtalım derken, kendi özgürlüğünüzden oluyorsunuz. Bu milleti biz terörist ve canilerden ne Amerika, ne de Avrupa kurtarır. Kurtuluş idamda. Ya bizi idam edersiniz ya da kıyamete kadar terörle canilerle yaşarsınız. Şahit olun millet, kendi kendimi idam ediyorum" dedi.
Açıklamasının ardından şahadet getiren Kocaaslan, ayağının altındaki tabureye tekme atarak düşürdü. Vatandaşların şaşkın bakışları arasında bir anda ipin ucunda asılı kalan Kocaaslan'a, yine çevrede bulunan vatandaşlarla polis müdahale etti. Bir süre nefessiz kalan Kocaaslan, güçlükle kurtarılırken az daha son eylemini gerçekleştiriyordu. Nefessiz kaldığı için başı döndüğü ve boynunun ağrıdığını dile getiren Kocaaslan, sonrasında da hiçbir şey olmamış gibi sigarasını yakıp eylemini sonlandırdı. Kocaaslan, arkadaşlarının yardımıyla olay yerinde ayrıldı.