Haber:Çağatay KENARLI, İstanbul  
İstanbul Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri göçmen kaçakçılığı yapılacağı bilgisi üzerine çalışma başlattı. Polis ekipleri Moldova'dan yola çıkarak, İtalya'ya gidecek bir yük gemisine bir kişinin İstanbul'da bindirileceğini tespit etti. Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele, Deniz Liman Şube Müdürlüğü ekipleri, Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Gümrük Muhafaza ekiplerinin desteğiyle önceki akşam 21.00 sıralarında Fatih açıklarında demirli olarak bekleyen gemiye operasyon düzenledi. Ekipler, gemide bulunan personeli ve evraklarını tek tek kontrol etti. Gemide yapılan aramalarda motor boşluğuna gizlenen Suriye uyruklu H.H. (38) yakalanarak gözaltına alındı.

AHIRKAPI AÇIKLARINDA BEKLEYEN GEMİYE BİNMEK İÇİN 500 DOLAR VERMİŞ
Polis ekipleri şüpheli H.H.'nin ifadesine başvurmak üzere Vatan Caddesi'ndeki Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirdi. Suriye uyruklu H.H. emniyette verdiği ilk ifadesinde, “Gemide mürettebat olarak görev yapan Suriye uyruklu M.S.'nin gemide kendisini karşıladığını, K.B.(26), Ü.G.(49), N.Y.(53) ve 73 yaşındaki M.N.'nin kendisini Yenikapı'dan bir acenta botuyla Ahırkapı açıklarında demirli olarak bekleyen gemiye götürmeleri için 500 dolar ödeme yaptığını" söylediği öğrenildi. 
 
GEMİDEKİ VE KARADAKİ BAĞLANTILAR GÖZALTINA ALINDI
Bunun üzerine polis ekipleri, düzenlediği operasyonla gemide mürettebat olarak görev yapan Suriye uyruklu M.S. ile H.H'ın gemiye binmesini sağlayan karadaki bağlantıları K.B., Ü.G., N.Y. ve M.N. yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri devam ediyor. 
 
Görüntü Dökümü:
-------------
(Polis Kamerası)
-Deniz polisi ve Sahil güvenlikten görüntü
-Yük gemisinden görüntü 
-Ekiplerin gemide arama yapması
-Şüpheli H.H.'ın saklandığı yerden çıkartılması 
-Genel ve detaylar