Şehit polisin kızları 5 yaşındaki Zeynep Turan babasının fotoğrafını elinden bırakmazken, 12 yaşındaki Katre Çağla ise babasının polis şapkasını taktı. Polis memuru Velda Turan ise şehit eşini cenazesini, selam vererek "güle güle gözümün nuru" sözleriyle uğurladı.



Edirne'de iki polis memuruna tabancayla ateş ederek yaralayıp kaçan şüpheli Özgür Çiçek'in yakalanması için düzenlenen operasyonu yöneten Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan, dün geçirdiği kalp krizi sonucu şehit oldu. Şehit polis Turan için bu sabah Edirne Valiliği bahçesinde resmi tören düzenlendi. Törene Edirne Valisi Hasan Duruer, 54'ncü Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Hidayet Arı, Edirne Belediye Başkanı CHP'li Recep Gürkan, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Kırklareli Emniyet Müdürü Mehmet Emin Akay, şehit polisin eşi Velda Turan, kızları Katre Çağla ve Zeynep Turan ile çok sayıda polis memuruyla vatandaşlar katıldı.



BABASININ FOTOĞRAFINA BAKIP AĞLADI 

Şehit Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi polis mangasının omuzlarında valilik bahçesine getirildi. Eşinin tabutu önünde gözyaşlarını tutamayan Velda Turan, kızları Katre Çağla ve Zeynep'e sarıldı. Babasının polis şapkasını takarak törene gelen Katre Çağla ve Zeynep Turan, ellerinden düşürmediği babasının fotoğrafına bakarak gözyaşı döktü. Küçük Zeynep'in gözyaşları törene katılanların yüreğini dağladı.

Törende şehit polis müdürü Ertan Nezihi Turan'ın özgeçmişi okunduktan sonra, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, meslektaşının 23 yıldır ülkenin bekası için onurlu bir şekilde görev yaptığını söyleyerek, "Değerli meslektaşımız beklenmedik bir anda aniden, aramızdan ayrılmıştır. İl Emniyet Müdür yardımcılığı görevini yürütürken, vefat eden Emniyet Müdürümüz 23 yıldır ülkemizin bekasının devamı, milletimizin can ve malını, namusunu korumak adına ülkemize ve milletimize onur ve gururla hizmet etmiştir. Burada ben özellikle ailesine seslenmek istiyorum. Acınız bizim de acımız ama diğer taraftan büyük bir onur kaynağı. Bu onuru duymalısınız. Bizim için vazife anında vefat eden vazife şehididir. Ne kadar onur, gurur duysanız azdır" diye konuştu.



"GÜLE GÜLE GÖZÜMÜN NURU"

Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm tarafından yapılan duanın ardından şehit polis Ertan Nezihi Turan'ın cenazesi meslektaşlarının omuzlarında tören aracına taşındı. Bu sırada tabutun başına gelen eşi Velda Turan, eşine son kez selam vererek ardından "Güle güle gözümün nuru" diye uğurladı. Tören aracına konulan Turan'ın cenazesi toprağa verileceği Tekirdağ'da doğru yola çıktı.



KASTEN ÖLDÜRMEYE TEŞEBBÜSTEN TUTULANDI

İki polis memurunu yaraladığı iddiasıyla gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen şüpheli Özgür Çiçek ve arkadaşı Halil Sal kasten yaralama ve kasten öldürmeye teşebbüs suçlarından tutuklandı. Özgür Çiçek'in sevgilisi olduğu öne sürülen Safiye İnal ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Şüphelilerden Özgür Çiçek, adliyedeki sorgusunda iddiaları kabul etmeyerek, "Bardan çıktıktan sonra kiraladığım araçla dolaştık. Mahallede ne polis aracı ne de polis gördüm. Ben silah kullanmadım, polisleri ben yaralamadım" diyerek kendisini savundu.

Çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanan şüpheliler Özgür Çiçek ve arkadaşı Halil Sal Edirne Kapalı Cezaevine konuldu. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.



TEKİRDAĞ'DA TOPRAĞA VERİLDİ

Edirne'de iki polis memurunu silahla yaralayıp kaçan şüphelinin yakalanması için düzenlenen operasyon sırasında geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybeden 45 yaşındaki Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan, memleketi Tekirdağ'da sevenleri ve meslektaşlarının gözyaşları ile toprağa verildi. 

Edirne Valiliği bahçesinde düzenlenen resmi törenin ardından Emniyet Müdür Yardımcısı Ertan Nezihi Turan'ın cenazesi karayoluyla Tekirdağ Rüstempaşa Camii'ne getirildi. Tekirdağ müftüsü Mahmut Gürlen'in kıldırdığı cenaze namazına Tekirdağ Valisi Ali Yerlikaya, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Büyüktümtürk, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek, Tekirdağ İl Jandarma Komutanı Albay Hakan Saraç, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Tekirdağ Emniyet Müdürü Halil Turan Erol, Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, polis memurları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Cenaze törenini caminin bahçesinden izleyen Velda Turan, eşinin tabutuna bakarak gözyaşı döktü.


 
"BİRDEN YERE YIĞILDI"

Edirne Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ, Tugay Komutanı Tuğgeneral Halil Erkek'in yaşananları sorması üzerine, "Ciğerimiz yandı komutanım. Operasyonu yönetiyordu. Zanlının bulunduğu eve girmek için arkadaşlar koçbaşı ile bir defa vuruyorlar. İkinciyi vurmaya hazırlanırlarken, Emniyet Müdürümüz birden yere yığılıyor. Arkadaşların bir kısmı operasyona devam ederken, bir kısmı müdürümüzü ambulansla acilen hastaneye götürüyorlar. Teşkilatımızın değerli bir mensubunu kaybettik son derece üzgünüz" dedi.

POLİS MEMURU FENALAŞTI
Şehidin tabutunu taşıyan merasim mangasındaki bir polis memurunun namaz vaktinin beklendiği sırada fenalaştı. Ayakta durmakta zorlandığı görülen polis memuru diğer meslektaşları tarafından cami dışında bekleyen ambulansa götürüldü. Tekirdağ Müftüsü Mahmut Gürlen'in kıldırdığı cenaze namazı sonrası omuzlarda taşınan şehit Emniyet Müdürü Ertan Nezihi Turan'ın Türk bayrağına sarılı cenazesi cenaze aracına kondu. Turan'ın cenazesi şehir mezarlığındaki şehitlikte dualarla ve gözyaşlarıyla toprağa verildi. 

ÇELENK GÖNDERDİLER
Şehit Emniyet Müdürü Turan'ın cenazesinin kılındığı tarihi Rüstempaşa Camii'ne, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Meclis Başkanı Cemil Çiçek ve İçişleri Bakanı Efkan Ala birer çelenk gönderdiği görüldü.
Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/ EDİRNE,(DHA)