Diyarbakır Gezisinde 7 Kolordu Komutanlığı ve Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret edecek olan Gül, Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na da giderek, Osman Baydemir ile görüşecek. Baydemir’in kentin sorunlarıyla ilgili Cumhurbaşkanı Gül’e brifing vermesi bekleniyor. Sivil toplum kuruluşları Gül’ün ziyaretini umut verici olarak değerlendirirken BDP  Diyarbakır İl Konseyi de Gül’den randevu talep etti. 


GÜL'ÜN ZİYARETİ UMUT ARTIRDI

Star gazetesi Diyarbakırda sivil toplum kuruluşları ile Cumhurbaşkanı Gül'ün ziyaretini konuştu: Alican Ebedinoğlu (Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı): Sayın Cumhurbaşkanının ziyareti ile birlikte çözüm umutlarımız daha da artmıştır. Büyükşehir Belediyesini de ziyaret etmesi oldukça anlamlıdır.

ZİYARETLER ALGIYI DEĞİŞTİRİR

Ayhan Ogan (Sivil Dayanışma Platformu Başkanı): Kürt sorununun çözümündeki en büyük engel, psikolojik algılar. Bu hem Doğu’da hem de Batı’da aynı. Bunu devlet adamlarımızın siyasetçilerimizin bu psikolojik algıları değiştirecek şekilde ziyaretler yapması sorunun çözümünde önemli bir yol kat etmemize neden olur.

GÖRÜŞLERİMİZİ BİLDİRECEĞİZ

Alaattin Korkutata (DİGİAD Başkanı): Cumhurbaşkanın bu kadar yoğun bir çalışma temposu içerisinde Diyarbakır’a zaman ayırması önemlidir. Diyarbakır’a ekonomik anlamda yatırımlarla ilgili düşüncelerimizi aktaracağız. Demokratik açılımın bölgeye getirdikleri ve daha nelerin yapılması hususunda da görüşlerimizi bildireceğiz.

ÖNEMLİ ZİYARET

Fahrettin Akyıl (Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı): Çok anlamlı ve önemli bir ziyarettir. Sorunların çözümü için önemli bir ziyarettir. Bölge huzursuz olursa Türkiye’de huzursuz olur. Bunun yanında yatırımların bölgeye akması gerekir.

SORUNLARIMIZI ANLATACAĞIZ

Galip Ensarioğlu (Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı): Hem ekonomik anlamda hem de genel anlamda bölge sorunları ile ilgili sohbet etme imkanı bulacağız. Amacımız artık bölgede bir istikrarın oluşmasıdır. 

EKONOMİK DESTEK BEKLİYORUZ

 Vahdettin Bahadır (MÜSİAD Diyarbakır Başkanı): Özellikle bölgede barış ve istikrarın sağlanmasının yanında ekonomik göstergelerin de iyiye gitmesi açısından mesajların verileceği kanaatini taşımaktayım. Diyarbakır’a gelişini oldukça ehemmiyetli ve anlamlı buluyoruz.

MESAJLARI ÖNEMLİ

BDP  lideri Selahattin   Demirtaş: Sayın Gül’ün Diyarbakır ziyareti önemlidir. Ama devlet erkanlarından kim bu bölgeye gelirse gelsin birileri hep beklenti içinde. Normal bir ziyaret olarak görüyoruz. Onu olağanüstü     kılacak olan burada vereceği mesajlardır.  Her ile her bölgeye ziyaret yapıyor zaten.

BDP  Gül’den randevu istedi 

BDP Diyarbakır İl Konseyi de olağanüstü toplanarak Cumhurbaşkanı Gül’ün ziyaretini değerlendirdi ve Gül’den randevu talep etti. Konsey Sözcüsü Medeni Alpkaya, Gül’ün Diyarbakır ziyaretini önemsediklerini belirterek, “Kentimizi ziyaret edecek olan Abdullah Gül’ün yapacağı açıklamalar ve görüşmeler çok büyük önem arz etmektedir. Sayın Cumhurbaşkanından görüşme talebinde bulunduğumuzu kamuoyuna açıklıyoruz” dedi.

GELİRSE SEVİNİRİZ 

Meryemana Kilisesi Papazı Yusuf Akbulut: Gül’ün kiliseyi ziyaret edip etmeyeceğini bilmiyoruz. Biz özel bir davette bulunmadık. Ama gelirse başımızın gözümüzün üstüne gelsin. Gelirlerse şeref verirler.