Şırnak'ta nöbet kulübesinde üzerine açılan ateş sonucu şehit olan komando erler Ayhan Demirci ve Servet Yıldırım'ın komutan ateşi ile öldürüldükleri iddiasına ilişkin mektup, ailesini harekete geçirdi.

Demirci ailesi, olayın gerçeğinin araştırılması için mahkemeye başvurdu.

Askerlik dönemi boyunca günlük tutan ve 4 sene sonra vicdan azabından kurtulmak isteyen şehit askerlerin arkadaşı, terörihaneti.com sitesine gönderdiği mektubunda şok edici iddialarda bulundu. İnternet sitesinde yayınlanan "Dost Ateşi neticesinde şehit olan iki aslan" başlıklı haberde Jandarma Komando Er Ayhan Demirci ile Jandarma Komando Er Servet Yıldırım'ın Komutanlarının açtığı ateş sonucu öldürüldükleri iddiasına yer verildi.

Haber üzerine oğullarının arkadaşı ile görüşen Demirci ailesi, elde ettikleri bilgiler doğrultusunda Ereğli Adliyesi'ne suç duyurusunda bulundu. Adliye çıkışında Cihan Haber Ajansı'na konuşan baba Kamil Demirci (50), "Bugüne kadar çocuğumun teröristler tarafından öldürüldüğünü zannediyorduk. Ama gerçekler öyle değilmiş. Oğlum komutanları tarafından öldürülmüş. Bununla ilgili şahitler de var. Suç duyurusunda bulundum. Suçlular cezasını çeksin" dedi. Baba Demirci savcılığa verdiği dilekçesinde Dönemin Tabur Komutanı H.T., rütbelilerden E.U.Ö, S.K., M.K. ve suça iştirakçi olan şüphelilerden şikayetçi olduğu dilekçesini verdiğini söyledi.

HABERİ ALINCA BİR KEZ DAHA YIKILDIK


Şehit Babası Demirci, haberi aldıktan ve oğlunun asker arkadaşları ile görüştükten sonra bir kez daha yıkıldıklarını belirterek, "Bizler çocuklarımızı komutanlarına teslim ettik. Olayı doğruladık. Bununla ilgili 2 tane de şahidimiz var. Bu konunun üzerine gideceğiz. Adaletin yerini bulması için her türlü savaşı vereceğiz." dedi.

Oğlunun arkadaşının kendisini 2 gün önce aradığını ve kendisine her şeyi anlatacağını söylediğini kaydetti. Bunun üzerine arkadaşının yanına gittiklerini kaydeden Baba Demirci sözlerini şöyle sürdürdü: "Oğlumun arkadaşının beni aramasının ardından eşim ile birlikte yanına gittik. Orada görüştük. Bize her şeyi anlattı. Bir gün kaldıktan sonra bir diğer kişinin daha yanına gittik. O da kendisinin 4 senedir içlerinin rahat olmadığını ve vicdan azabı çektiğini ve her şeyi anlatacağını söyledi. Her şeyi göze aldıklarını ve bu işin sonuna kadar arkasında duracaklarını söylediler. Bizde bunun üzerine suç duyurumuzu yaptık."

ANNE DEMİRCİ: KİM BİLİR DAHA KİMLERİN CANI YANDI

Biricik oğlunu kaybeden Anne Makbule Demirci (48), öğrendikleri karşısında içinin bir kez daha yandığını ve suçluların bir an önce hak ettikleri cezayı almalarını söyledi. Bugüne kadar daha kendileri gibi kaç ailenin canının yandığının bilinmediğini belirten anne Demirci, "Bundan kimsenin haberi yok. Bizim şahitlerimiz var. Bunu kanıtlayacağız. Bizim nasıl canımız yandıysa onlarında canı yanacak. Adalete güveniyoruz. Dün arkadaşı ile görüştük. 'Benim ellerimde can verdi' dedi. Üç gün ekmek yiyemediğini yese bile zor yediğini söylüyor. Oğlumun arkadaşı olan asker arkadaşı A'dan Z'ye her şeyi anlattı. Benim oğluma nasıl kıydılar. Allah'ın verdiği canı Allah alır. Çocuklarımızı kimlere emanet etmişiz. Benim sevmeye kıyamadığım çocuğuma başkaları kıydı." diye konuştu.

Adliye çıkışında Makbule-Kamil Demirci çifti, şehit oğullarının Ereğli Şehir mezarlığındaki kabrini ziyaret etti. Anne Makbule Demirci, oğlunun mezar taşındaki fotoğrafını öperek gözyaşlarına boğuldu. Oğlunun telefonuna kendisini 'tir tanesi' olarak kaydettiğini söyleyen gözüyaşlı anne Demirci, "Beni telefonuna Annem diye değil, bir tanesi olarak kaydetmiş. Ne zaman Onun telefonundan kendimi arasam hala daha "Bir tanesi" yazıyor. O da benim bir tanemdi. Hayatta oğlumun bir tanesi bendim. O da benim bir tanemdi. Nasıl kıydılar benim birtaneme, anlayamadım. Caniler." diyerek gözyaşlarına boğuldu.

Baba Demirci de oğlunun mezar taşında yazan "Terhisine 10 gün kala girdiği çatışmada kahramanca şehit olmuştur" yazısını değiştireceğini açıkladı. Demirci, buraya "Terhisine 10 gün kala Ayhan'ın komutanları tarafından şehit edildiğini yazdıracağım. Bunun için isterse devlet beni de alsın." tepkisini gösterdi.

Şehit Ayhan Demirci'nin kız kardeşi Arzu'nun çocuğu olan ve dayısının ismini taşıyan 4 yaşındaki yeğeni Ayhan da mezarlığa gelerek ilk önce Dayısının fotoğrafını öptü ve daha sonra da dayısının mezarına su döktü.

21 yaşındaki jandarma komando er Ayhan Demirci'nin, terhisine 10 gün kala hayatını kaybetmesi ailesini yıkmıştı. Olaydan sonra Demirci ailesinin, 17 Ağustos Marmara Depremi'nde yıkılan evlerinin enkazından kurtularak Ereğli'ye taşındığı ortaya çıkmıştı.