Samsun'da iş görüşmesine giden ve dönüşte otobüs bekleyen 19 yaşındaki Ö.B.'yi zorla otomobiline bindirerek bir eve götürüp tecavüz etmekle suçlanan 18 yaşındaki Yusuf Ş.'nin 23 yıla kadar hapsi istendi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Yusuf Ş. savunmasında, "Ben kimseye tecavüz etmedim. Kendi rızasıyla ilişkiye girdim. Suçsuzum" dedi. Şikayetçi olan Ö.B. ise "Yalvardım ama beni bırakmadı. 'Seni karım yapacağım' diyerek tecavüz etti" diye konuştu. Mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.

Olay, Tekkeköy İlçesi'nde yaklaşık 3 ay önce meydana geldi. Ö.B., ilçede bulunan Örnek Sanayi Sitesi'ndeki bir fabrikaya iş görüşmesine gittikten sonra evine dönmek üzere otobüs beklemeye başladı. Arkadaşı 28 yaşındaki S.K.'nın otomobilinde bulunan Yusuf Ş., aracı durdurtup, durakta bekleyen Ö.B.'ye gezme teklif etti. Kabul etmeyince de zorla otomobile bindirdi. Yusuf Ş., otomobilin içinde Ö.B.'yi zorla öperek elle taciz edip "Birine anlatırsan ağzını, burnunu kırarım" diye tehdit etti. Daha sonra Ö.B.'yi bir eve götürüp burada tecavüz eden Yusuf Ş., ardından da kızı yol kenarına bırakarak kaçtı. Bu sırada baba 39 yaşındaki H.B. kızının eve gelmediğini belirterek polise kayıp başvurusunda bulundu. Ö.B. bir gün sonra eve gelerek başından geçenleri babasına anlattı. H.B.'nin polise şikayeti üzerine gözaltına alınan Yusuf Ş. çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

'KAÇMAK İSTEDİM, KAPIYI KİLİTLEDİ'

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi tarafından hakkında 'Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, mağdurun beden ve ruh sağlığını bozacak şekilde cinsel saldırı ve basit cinsel istismar' suçlarından dava açılan ve 23 yıla kadar hapsi istenen Yusuf Ş. dün ilk kez hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık mahkemedeki ifadesinde, "Ben arkadaşım S. K.'nın arabasıyla Amasya'ya gidiyordum. Yolda Ö.B.'yi gördüm ve 'Gideceğin yere bırakayım' dedim. Rızasıyla bindi. Benimle Amasya'ya geldi. Aynı günün akşamı da Samsun'a geri döndük. Ö.B. eve gitmek istemeyerek benimle kalmak istedi. Kendi rızasıyla da bir evde cinsel ilişkiye girdik. Ben kesinlikle zorlamadım" dedi.

Sanığın ifadesinin ardından söz alan Ö.B. ise "İş görüşmesinden çıktıktan sonra eve dönmek için otobüs beklemeye başladım. Arabasıyla yanımda durarak beni gitmek istediğim yere götürmek istedi. Ancak karşı çıktım. Bunun üzerine Yusuf beni elimden tutarak zorla otomobile bindirdi. Bu sırada kafamı bir yere çarptım ve 'Amasya'ya gidiyoruz' dediklerini duydum. Otomobilde Yusuf beni zorla öpüp elle taciz etti. Kaçmak istedim. Ancak kapıyı kilitledi. 'Bunları birine anlatırsan, senin ağzını burnunu kırarım' diyerek tehdit etti. Beni bir arkadaşının evine götürerek zorla tecavüz etti. Sabah oluncada beni yol kenarında bıraktı. Şikayetçiyim. Yusuf yalan söylüyor" diye konuştu.

İfadeleri tamamlayan mahkeme heyeti, tutuklu sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.