İstanbul Etiler'deki Akmerkez'in yakınında bir patlama meydana geldi. Patlamada 1'i polis 7 kişi yaralandı. İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu'nun verdiği bilgilere göre yaralananların hayati tehlikesi bulunmuyor.

İstanbul'un en işlek bölgelerinden Etiler'deki Akmerkez'in önünde patlama meydana geldi. Koç Köprüsü'nün altındaki İETT durağında meydana gelen patlamada 7 kişi yaralandı.

Patlamanın meydana geldiği bölgeyi güvenlik kordonuna alan emniyet güçleri yaklaşık bir saat ikinci bir bombanın olup olmadığının tespiti için çalışma yürüttü.

HEDEF POLİSMİYDİ?

Arka sokakta Polis Meslek Yüksek Okulu olduğu için bu olayın polise yönelik olma ihtimali üzerinde de duruluyor. Ancak okulun bir süredir tadilatta olduğu da gelen bilgiler arasında.

Çevredeki beton artıkları köprünün oldukça hasar gördüğünü gösteriyor.

İlk belirlemelere göre, saldırının PKK terör örgütü tarafından gerçekleştirildiği ileri sürüldü.

VALİ MUTLU'DAN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, patlamanın ardından yaptığı açıklamada 1'i polis 7 kişinin yaralı olduğu bilgisini doğrularken, yaralıların hayati tehlikesinin bulunmadığını açıkladı. Avni, patlamanın Koç Köprüsü altındaki otobüs durağında bulunan çöp kutusuna bırakılan bir bombanın neden olduğunu açıkladı.

İLK TEPKİ EGEMEN BAĞIŞ'TAN

Patlamanın meydana geldiği dakikalarda Habertürk Televizyonu'nda canlı yayın konuğu olan Başmüzakereci Egemen Bağış, saldırıyı kınadı. Patlamayı değerlendiren Bağış, Silivri ve Kandil arasında bağlantı olduğunu söyledi. PKK ile ilgili de konuşan Bağış, dünya uyuşturucu ticaretinin önemli bir ayağı olduğunu söyledi. PKK'nın ve saldırıların Kürt vatandaşların sorunlarıyla alakasının olmadığını söyledi.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜN HEVESİNİ KURSAĞINDA BIRAKALIM


AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, seçimi konuşmak için Samsun'dan canlı bağlandığı NTV yayınında seçim yerine bombalı saldırıyı değerlendirmek zorunda kaldı.

Kılıç, şunları söyledi:

"Hepimize düşen bir sorumluluk var. Bu patlamayı yaratanlar Türkiye'nin seçime gittiği günlerde kargaşa yaratmak istiyorlar. Terör olaylarıyla seçmen iradesini başka yönlere çekmek istiyorlar. Terör örgütünün hevesini kursaklarına bırakmak için siyasi mücadelemize devam etmemiz gerekir. Türkiye'nin sandığına gölge düşürmek için hep çalıştılar. Bütün illegal örgütlerin hedefinin Türkiye'nin demokratik, anayasal düzenidir."