Büyükelçiliklere gönderilen bombalı paketlerle sarsılan İtalya'da bombaların yeni hedefi siyasiler oldu. Başbakan Silvio Berlusconi'nin en önemli koalisyon ortağı olan Kuzey Birliği Partisi'nin (KBP) Gemonio'daki parti binasına patlayıcı maddelerle saldırı düzenlendi.

KBP'nin Varese kentine bağlı Gemonio'daki merkezinde kapı önüne bırakılan el yapımı iki patlayıcının gece saatlerinde infilak ettiği, patlamanın kapı ve camlarda maddi hasara yol açtığı, ancak olayda can kaybı olmadığı belirtildi.

Güvenlik birimleri, KBP'nin Genel Başkanı Umberto Bossi'nin ikametgahına 100 metre mesafede bulunan parti binasını hedef alan eylemin, Sosyal Merkezler adı altında örgütlenen sol gençliğe yakınlığıyla bilinen bir anarşist grup tarafından üstlenildiğini kaydettiler.

GÖZDAĞI VEREMEZLER!

KBP'nin Varese İl Başkanı Stefano Candiani, olay sonrasında yaptığı açıklamada, "Bu tür eylemlerle hiç kimse bize göz dağı veremez. Gönüllülerimiz binayı onarmaya başlamış durumdalar, en kısa sürede herşey normale dönecek" dedi.

Nüfusu 3000 civarında olan Gemonio beldesi, daha önce de zaman zaman ayrılıkçı söylemleriyle dikkati çeken KBP'yi hedef alan eylemlere sahne olmuştu. Eylemcilerin 2006-2009 yılları arasında Bossi'nin evini ve KBP binasını yakma girişimlerinin tümü başarısızlıkla sonuçlanmıştı.