İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 350 kişilik itfaiyeci kadrosuna yaklaşık 4 bin kişi başvurdu. İtfaiye eri olmak için başvuranlar arasında kimya mühendisi, inşaat teknikeri gibi çeşitli meslek gruplarının bulunması dikkat çekti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin 350 itfaiye eri almak için açtığı kadroya rekor sayıda başvuru oldu. Başvuruların ilk gününde sabah saatlerinden itibaren Büyükşehir Belediyesi'nin Zeytinburnu'ndaki sosyal tesislerini dolduran itfaiyeci adayları form doldurup gereken evrakları teslim etti. İlk güne oranla daha sakin geçen ikinci başvuru gününde de yaklaşık bin kişinin form doldurup evraklarını teslim ettiği görüldü.
İtfaiye eri olmak için başvuruda bulunmaya gelen adaylar arasında kimya mühendisi, inşaat teknikeri ve turizmci gibi çeşitli meslek gruplarının bulunması dikkat çekti. Başvuruda bulunmak için Silivri'den gelen Muammer Karakaya, itfaiyeciliğin koşullarının iyi olması nedeniyle inşaat teknikeri olmasına rağmen bu mesleği tercih ettiğini belirterek, "Silivri'den geliyorum sabah 6'da kalktım. 700. kişiyim ne zaman içeri girebilirim bilmiyorum" dedi.
Kimya Mühendisi İdris Öz ise "Bu işsizlikte insan devlet memuru olmak istiyor. Şansımızı denemek lazım" diyerek gerekli evrakları yetkililere teslim etti. Sağlık durumları sorulan adayların kilo ve boy ölçümleri yapıldı. Dün yaklaşık 3 bin kişinin müracaatta bulunduğunu ifade eden yetkililer, bugün de sabah saatlerinde bin başvuru aldıklarını belirtti. Başvuruların, bugün 16.30'da sona ereceği bildirildi.