Belediyenin Yapı Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekipler tarafından yapılan çalışmalarda sahipleri tarafından terkedilmiş, evsizler ve sokak hayvanlarına mekan olan, başta yangın ve çökme gibi olası tehlikelere açık binalar hakkında yasal işlem yapılıyor.
Belediyenin yasalar nezdinde yıkım kararını alması ardından da gerekli çalışma gerçekleşiyor. Cedit Mahallesi Bulut Sokak’ta Havva Koç ve varislerine ait, kapı numarası 3 olan yaklaşık 90 yıllık bina da belediyenin Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince kısa sürede yıkıldı. İzmit Belediyesi Yapı ve Kontrol Müdürü Mehmet Öğretmen, yıkım çalışmasıyla ilgili verdiği bilgide; “İzmit sınırlarında ömrünü tamamlamış eski binalarda yıkım çalışmalarımız sürüyor. Söz konusu binaların yıkımı hem kent estetiğini sağlamak, hem de mahalle sakinlerinin güvenliği açısından önem taşıyor” dedi.
Cedit Mahallesi Bulut sokak sakinleri de en başta çocuklarının güvenliği için yapılan yıkım çalışmasının kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyerek yetkililere teşekkür ettiler.